Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Wybór bota, oddaj głos!

Machniuk

Wybór bota  

133 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który bot jest najbezpieczniejszy?

• KBot
      63
    • BioBot
      14
    • PBDO-Bot
      25
    • IBot
      31
  2. 2. Który bot jest najwydajniejszy?

• KBot
      56
    • BioBot
      12
    • PBDO-Bot
      38
    • IBot
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP:

Racja, ja też na samym początku stwierdziłem że PBDO jest nie dobry, jednak znajomy napisał mi kilka tasków ja sceptycznie podchodziłem do sprawy - "Ah... Niech mu tam będzie, sprawdze". Okazało się jednak że PBDO jest nie zwykle wydajny i bezpieczny, wszystko zależy od twojego taska. Dzięki temu że są taski a nie prosta konfiguracja jak w KBocie lub biobocie, czyni go najlepszym botem. Ponieważ można samym dopisać kilka skryptów (w c#) które maja się wykonać w określonym momencie. A więc polecam dla każdego!

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

pyt.1 - BEZPIECZEŃSTWO

Wybrałem opcje PBDO Bot, za K-bota raz dostałem bana, BioBot jest w tej kwestii najgorszy. Zależy to w dużej mierze od szczęścia oraz sposobu bocenia.

pyt.2 - WYDAJNOŚĆ

1. Kbot / Ibot(ten sam bot)

Te bociki mi zbierały najszybciej, ale niestety testowalem je tylko po 3 dni (2 kompy, na 1 z nich format). Podiera stosunkowo mało zasobów komputera przez co jest dobry dla graszy z "przedwojennym" sprzętem.

Jest on PŁATNY.

2. Biobot

Bocik bardzo wydajny jak na darmowy wspomagacz, niestety wykrywalność programiku ogromna, kolega po 15 min latania dostał bana(PECH?), ja po 3 dniach z tego powodu NIE polecam

BOT bezpłatny.

3. PBDO bot

Z tym botem dopiero rozpoczynam przygodę latam ok.2 tyg(ok 6h dziennie) i narzazie 0 warnów. Jest idealny na alieny, lecz jeśli chodzi o boxy (minimalnie) mniej wydajny od poprzednich, powód jest prosty, twórcy stawili na bezpieczeństwo i nie lata w lini prostej (dłuższa droga do boxa = dłuzszy czas poświęcony na dolecenie do skrzyneczki). Jest to na szczęście zrekompensowane przez zapamiętywanie położenia boxów poza zasięgiem radaru, przez co momentami sporo wydajniejszy od poprzednich. Największym minusem bota jest to że jest to dopiero beta i czasem są z nim problemy oraz to że nie ma on interfejsu podobnego do powyższych botów, ale to jest w pełni rekompensowane przez jego innowacyjne funkcje. Jest to chyba najciekawsza propozycja na ten moment którą gorąco polecam.

Dostępna wersja beta z możliwością ustawienia jednocześnie 1 konta (bezpłatnie, sposób zdobycia opisany gdzieś na MPC) lub więcej (drobna opłata lub pomoc w rozwoju bota na jego forum).

Podsumowanie:

Przy wyborze bota stawiałbym nie na wydajność a na bezpieczeństwo, różnice wydajnościowe są niewielkie, a w bezpieczeństwie ogromne.

Co do ankiety wydaje mi się że wiele osób nie korzystało ze wszystkich botów podanych w ankiecie, niektórzy mośe nawet wcale, bo wg niektórych Biobot jest najbezpieczniejszy, a 90% osób korzystających z tego bota w ostatnim czasie dostało bany. może sie zdarzyć że kilka osób miało szęście, ale bez przesady...

Ps. Wyżej wypowiedziane słowa są moim zdaniem, każdy może mieć inne zdanie na temat każdego bota, proszę nie pisać że nie mam na ten temat pojęcia, że jestem głupi bo to nie prawda itp., itd. Są to dane tylko i wyłącznie z moich obserwacji.

"O rany, rany, jestem niepokonany..."

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili

pokaż że się mylili..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...