Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer Last Chaos EP1!

bazyli123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak zrobić własny serwer LC?

Potrzebujemy:

I tak:

1. Instalujemy Navicata i Xamppa.

Odpalamy Xamppa i włączamy w panelu sterowania Xamppem MySQL i Apache.

2. Wchodzimy do Navicata i klikamy na połączenie czy coś takiego (ja mam angielską wersje a jest kilka propozycji

przetłumaczenie connection :D)

Wpisujemy obojętnie jaką nazwę i zapisujemy.

3. Klikamy 2 razy na to połączenie żeby się połączyć z bazą i klikamy prawym przyciskiem na to i potem klikamy na nową

bazę danych i nazywamy ją tak:

Pierwsza: newproject_data

Druga: newproject_db

Trzecia: newproject_db_auth

Ok. teraz trzeba zaimportować bazy danych :D

4. wchodzimy w tabelę newproject_data i z folderu ,, EP1 Server Fils-Update\Server\SQL Daten’’ mamy bazę o takiej

samej nazwie przeciągamy ją na prawe tło navicata i akceptujemy, żeby przesłało nam te bazy

Teraz robimy tak samo z tą: newproject_db i z tą: newproject_db_auth

5. Gdy to zrobimy zamykamy navicata i odpalamy od nowa (żeby bazy się zaktualizowały) i wchodzimy w

newproject_db_auth i szukamy tabelę ,, bg_user’’ wchodzimy w nią i wpisujemy w tabelę ,,user_id’’ nasz Nick

Przesuwamy w bok i będzie tabelka ,,passwd’’ tam wpisujemy nasze haslo i konto gotowe!

6. Teraz jeżeli chcemy, żebyśmy tylko my grali to odpalamy LCSM.exe (od razu), a jeżeli chcemy mieć serwer hamachi

włączamy najpierw IPTOOL.exe i wpisujemy zamiast 127.0.0.1 nasze ip z hamachi zamykamy i uruchamiamy LCSM.exe.

Wtedy gdy nam się uruchomi serwer włączamy klienta i logujemy się na nasze passy i gramy :D

PS nie ma Cienia!! Bo to jest Ep1!!! A nie EP2!!! Pozdrawiam Bazyli123 :D

(Jeżeli o czymś zapomniałem Piszcie w komentarzach a spróbuję poprawić!)

(Zakazuję kopiowania tego poradnika na inne fora! Całość Przygotowałem samemu z pomocą tego poradnika

To jest ukryta treść, proszę
)

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłbyś oddzielać punkty choćby akapitami a najlepiej kropkami z listy bo nie za dobrze się czyta. Ale tut dobry, i przydatny. A jeśli o % to napisz do jakiegoś globala:)

Opublikowano

Ja pobrałem Navicat Premium i, gdy wybieram połączenie mam 5 opcji do wybrania: MySQL PostreSQL Oracle SQLite oraz SQL Server, które z tych wybrać? Xammpa mam włączonego.

@EDIT Przy włączaniu GameServer wyskakuje mi settings error.

Opublikowano

Navicat wybierz MySQL i daj ss'a tego problemu :D

@edit

Masz coś źle zrobione z MySQL Wgraj od nowa wszystkie bazy danych :D

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Nic nie rozumiem z tego wszystko połączone oraz w ogóle gdzie umieścić te pliki? "lcep2" w bazie phpmyadmin przez navicat?:> Jak narazie to nic z tego nie jest Wymyśl tutorial na ep2 :D

11cbdc1.png

Opublikowano

a nie wystarczy ci ep1?? jak chcesz ep2 to sama wymyśl jak widzisz bazyli również nie wie, czemu tak jest w ep2.

a12cd1fa72f4efee9e9c6c4b105d8e65.jpg

Opublikowano

Jak UP mówi sama wymyśl a może później zrobię filmik jak zrobić serwer :P ale zobaczę jeszcze :D

ps te pliki musisz włożyć do nowej biblioteki MySQL czyli musisz stworzyć 3 nowe biblioteki :D

1384891713-U294848.png

Opublikowano

to banał :D wlasnie stawiam wlasnego serva bez hamachi root .. nowe zbroje 75/77 lub 77/79 musze sie zdecydowac :D i bron 73/75 oraz eq 173/ 175/177 jak i 180 z Destiny :) do tego mapa MondShine dodana.. event swiateczny spolszczone itemy jak i handlarze do tego jest ich juz 3 w miescie itemshop.. nowe bronie jak i zbroje .. Niedlogo start do lutego sie wyrobie..

SS :

Zdjecie nie ja robilem ale jest to 75 bron 77/79 eq

niebawem zbrobie prezentacje serva.. teraz nie mam na to czasu.. :D

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ep1 nie umiem zrobić na postawie tego tutorialu strasznie nie poukładane nie mowcie mi ze sama mam zrobic se tutorial... Nie wiem gdzie powklejac te pliki Bazylku bądź tak mily i poukladaj dla mnie ten totorial tutaj lub badz krok po kroku wyślij mi na pw będe wdzieczna :D

11cbdc1.png

Opublikowano

No nie zabardzo Mario :( nie pomogłeś mi to nie jest taki krok po kroku troszkę przeczytałam i nic niewiem :( proszę o wyjaśnienie mi tego Mario na pw (Wiem jestem troszkę tępa :D) ale proszę o kogoś Lub ciebie Mario o wysłanie krok po kroku mi na pw :D Będe wdzięczna :*

@edit

W dodatku w tym tutorialu co mi dałeś Mario wszystkie linki wygasły :(

11cbdc1.png

Opublikowano

Mario ten poradnik wgl nie jest już przydatny z dwóch powodów... 1. Download już nie dziala 2. ten poradnik jest na jeszcze starszą wersję (chyba, że tylko client jest taki stary)...

1384891713-U294848.png

Opublikowano

Bazylku mam prośbę czy napisalbys Totoriale/Poradniki odnosne bazy navicat jak zmieniac np sklepy jak zmienic raty serwera lub jak zmienic ip serwera z 127.... na nasze np z hamachi lub poradnik jak zmienic glowne haslo do navicat Jak poprawic niektore questy Bylabym Wdzieczna gdbys cos z tych poradnikow^^ zrobil Pozdrawiam Bazylku :)

11cbdc1.png

Opublikowano

Bazylku mam prośbę czy napisalbys Totoriale/Poradniki odnosne bazy navicat jak zmieniac np sklepy jak zmienic raty serwera lub jak zmienic ip serwera z 127.... na nasze np z hamachi lub poradnik jak zmienic glowne haslo do navicat Jak poprawic niektore questy Bylabym Wdzieczna gdbys cos z tych poradnikow^^ zrobil Pozdrawiam Bazylku :)

Aby ustawić IP z hamachi trzeba użyć IPTOOL zawartego w plikach serwerowych.

To nie mój tutrioal. Tylko podałem link , żeby jak by co to jest inny TuT.Może kiedyś pomoże komuś.

PS Bazylku ogarnij trochę tego TuT'a.Można się trochę pogubić przy czytaniu.

PS 2 A można sobie jakoś dodać Cash ?

@DOWN Tego akurat nie potrafię.Ale to nie znaczy, że nie jestem "mądry".Napisanie TuT'ka nie jest, aż takie łatwe.Trzeba znać się na tym co się pisze. A ja na tym się nie znam ;P.

Opublikowano

Blad przy dodawaniu cash :P Mario nie pomogles mi tym "Wpisem" Ja umiem zmienic ip ale inne rzeczy ^^ "Tych innych rzeczy nie umiem" Jesli jestes taki "Mądry" zrob pare tutoriali jakie wymienilam ^^

11cbdc1.png

Opublikowano

Blad przy dodawaniu cash :P Mario nie pomogles mi tym "Wpisem" Ja umiem zmienic ip ale inne rzeczy ^^ "Tych innych rzeczy nie umiem" Jesli jestes taki "Mądry" zrob pare tutoriali jakie wymienilam ^^

A może sama sobie je zrób. Bo to co robisz to się nazywa prowokacja. On wcale nie musi tego potrafić żeby być mądrym.

Jeśli nie potrafisz zrobić serwera to się za to nie bierz, zagraj na jakimś dedyku. Na jakimś privie np. Destiny lub 777. to zależy od twojego gustu.

a12cd1fa72f4efee9e9c6c4b105d8e65.jpg

Opublikowano

IloveLC Ale ja nie umiem sama sobie pomóc wiec oczekuje na kogos pomoc na tym forum od ciebie pomocy nie mam wiec nie wiem co ty tym chcesz osiagnac Hmm?

Moj serwer stoi tylko potrzebuje pomocy szukam GM GS Testerow oraz skrypterow na niego

Gralam na Dedyku nie umiem grac na takich Dedykach Za Nudne Troche :D

11cbdc1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...