Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odtwarzacz MP3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Wrzucam tutaj kod z odtwarzaczem MP3 na niedawno rozstrzygnięty konkurs AutoIt3. Mam nadzieję, że trochę się z niego nauczycie ^^.
Zastrzegam sobie prawa do tego kodu. Proszę go nie kopiować/edytować bez mojej zgody i nie czerpać z niego korzyści dla własnej osoby.

Link do tematu z konkursem:

To jest ukryta treść, proszę

Kod:

Download (paczka z potrzebnymi plikami):

Skan :

Kod:

Piszcie opinie, pomysły, krytykujcie. Jestem otwarty na wszystkie sensowne posty.

Opublikowano

Gratulacje Sopel ^^

Wygrałeś chyba dlatego, że miałeś lepszą szatę graficzną i po prostu program jest bardziej "użytkowy" niż mój ^^

Co do programiku, brakuje mi zapisywania playlisty, dwukliku w playliście i przewijania..

Napisałem kiedyś takiego playera z przewijaniem i innymi duperelami, ale na konkurs chciałem zrobić coś wyjątkowego ^^

Pewnie dlatego też przegrałem =d

Opublikowano
Napisałem kiedyś takiego playera z przewijaniem i innymi duperelami, ale na konkurs chciałem zrobić coś wyjątkowego ^^

Pewnie dlatego też przegrałem =d

Przegiąłeś pałę. Tyle Ci powiem.

Co do programu to znalazłem buga. Gdy próbujesz odtworzyć plik, który ma 1s długości to odtwarza niepoprawnie. Ciągle powtarza.

@DOWN

Po co pytasz jak wiesz?

Nie chcecie to nie bierzcie udziału.

Opublikowano

Protecto z czym przegiął pałę? :P Ja też myslalem ze odtwarzacz to ostatnia rzecz jaka będzie mogła wygrać konkurs i że szukacie czegoś z dobrą ideą rokującą na przyszłość :)

Gratulacje Sopel znowu :D Fajny odtwarzacz , fajna oprawa graficzna ale mam lekką urazę do jury bo tego jest w necie od groma :P

M4niak co napisałeś jeśli można wiedzieć ?:)

Opublikowano

Praca była najlepsza pod względem wykonania. Cytat z mojej oceny:

Odtwarzacz muzyki. Fajny, GUI nie jest takie surowe i odstraszające, funkcji może nie ma dużo, ale te które są to działają. Dałbym 10pkt, gdyby ten program komuś się przydał. Jakby na necie nie było pełno lepszych odtwarzaczy.
W sumie to Wojtek ma rację, to powinno być oceniane na podstawie przydatności, tak jak głosi temat konkursu :)
Opublikowano

Ja też często rozmyślałem czy to na pewno jest program użytkowy, który ma jakieś przydatne funkcje (czy zalicza się do grona programów wspomagających czy jakoś tak), jednak bardziej nastawiłem się, że będzie oceniane wykonanie. Pomysł na odtwarzacz mp3 wziął się z tego, że nic lepszego nie potrafiłem wymyślić, a także z tego, że kiedyś miałem na myśli napisanie tego typu aplikacji (do czego się w końcu nie zabrałem). Ale jednak oryginalność też powinna być brana pod uwagę, ale to już jury sobie kryteria wymyślały ^^.

Co do programu to znalazłem buga. Gdy próbujesz odtworzyć plik, który ma 1s długości to odtwarza niepoprawnie. Ciągle powtarza.

mam domysły dlaczego, ale nie ma nawet sensu tego zmieniać. Kto takich rzeczy słucha ;p?

Co do programiku, brakuje mi zapisywania playlisty, dwukliku w playliście i przewijania..

Miałem to na myśli, ale lenistwo wzięło góre ;p.

Opublikowano

Protecto nie potrzebnie się denerwujesz , chcę brać udział w Twoich konkursach bo są przydatne i pomagają ale przyjmij też czasem krytykę :)

Po prostu wyrażam swoją opinię a póki co to nie jest na tym forum karane na szczęście ;)

Sopel skąd wziąłeś taką grafikę? Sam zrobiłeś?:)

Podoba mi się a mam pomysł na pewną grę i chciałbym wiedzieć :P

Opublikowano
Sopel skąd wziąłeś taką grafikę? Sam zrobiłeś?

Zlepek obrazków z google ;p. Wycinałem w paintNET/Gimp 2.6

button pausy (czerwony) zrobiłem w gimpie łącząc go z czerwoną warstwą ustawiając tam jakiś tryb łączenia na bodajże kolor.

PS. jeszcze są 3 obrazki, które zmieniają tryb odtwarzania muzyki (ciągły, random, powtórz) są one z winapma

Opublikowano
Opublikowano

Przegiąłeś pałę. Tyle Ci powiem.

Nie rozumiem, ale bardzo mi miło z tego powodu..

Fakt, faktem, 2 miejsce to nie tak źle..

Po co pytasz jak wiesz?

Nie chcecie to nie bierzcie udziału.

Ach, no faktycznie..

Konkurs to dla naszej przyjemności ?

M4niak co napisałeś jeśli można wiedzieć ? :)

Nic ciekawego, brak weny twórczej, czasu i chęci..

123vfw.png

Ale zło...

Opublikowano

@up. Fajny program, doby pomysł miałeś, jednak przydałoby się więcej funkcji. Chyba napiszę coś takiego we własnym zakresie w wolnym czasie ;p. Łap lajka

Opublikowano

M4niak nie zachowuj się jak obrażony nastolatek , to czy ktoś ma gorszy dzień nigdy nie wpływa na ocenę zrozum :)

Po cholere tworzyć napiętą atmosfere w dziale jak i tak nas mało jest ;)

Opublikowano

Ja? Nigdy..

Zawsze można odwrócić kota ogonem..

W konkursie startujemy nie dla swojej przyjemności, ale żeby ożywić trochę ten dział...

Więc niech Protecto nie wyskakuje z tekstem, że przegiąłem pałę..

Bo w ogóle nie wiem, co mu leży na sercu w tym momencie..

Zamiast walnąć prosto z mostu o co mu chodzi, to owija w bawełnę..

Koniec spamu i dziękuję za moje 3 grosze..

Przepraszam Sopelek za syf w Twoim temacie ^^

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

To twoie mp3 przydaie sje tylko do przyciszania muzyki na youtube -.-

Ciulu tempy, to saper jes melanżu nimo z frajerami nie pijam !

• 8 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...