Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana kraju Battle.net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jak pewne wielu z was zauważyło,że już nie da się zmienić kraju na battle.net(próba zablokowania dostępu RaF dla Polski)

Że tak powiem gówno prawda,opiszę wam pokrótce jak to wykonać :)

Gwarantuję że nie trzeba być masterem hajtowym

1.Co to jest RaF?

Wielu z was widziało pewnie aukcje na allegro.pl typu "Wow prepaid 30 dni za 25zł lub 60 za 50zł+/-" i mówiło:

-to na pewno jakiś wałek,o co chodzi,omg jak tanio,wtf.etc....

Otóż system RaF(Refer a Friend)występuje w większości gier i polega on na rekrutowaniu przyjaciół do gry(sama nazwa na to wskazuje). Dostajemy za to różne nagrody itp.

2.Jak zmienić kraj na Battle.net

Jak z pewnością zauważyliście Battle.net dnia 28.01.2012 r. zablokował możliwość zmiany kraju aby uniknąć zbyt dużej ilości osób zainteresowanych kupnem prepaid za pomocą RaF(dlaczego? w Polsce jest to niezgodne z prawem,chuj wie dlaczego,ale to jest w końcu Polska:))

Poniżej opiszę jak zmienić kraj przy pomocy kodów HTML (jak wspomniałem nie trzeba być pro elo hajtem w te klocki:))

a )

Przeglądarka jakiej używamy,to Google Chrome.Nie może być inna i już :)

b )

Logujemy się na konto na battle.net oraz odszukujemy wiersz "edytowanie adresu" oraz wchodzimy w niego

c )

Najeżdżamy kursorem na napis "Polska" lub "Poland" i klikamy prawy przycisk myszy oraz wybieramy opcję "Zbadaj element"

d )

Na dole ujrzymy dość sporą ilość kodu HTML.

Odszukujemy takiego oto wersu : <strong>Polska</strong> lub strong>Poland</strong>

Klikamy 2x na Polska(lub Poland) i zmieniamy na Wielka Brytania(lub United Kingdom)

e )

Po zmianie odszukujemy linijkę : "<select name="country",obok której znajduje się trójkącik(w który klikamy)

Rozwinie nam się tekst ze spisem państw.Odszukujemy Polskę,klikamy 2x na część "selected="selected",kopiujemy i usuwamy.

f )

Odnajdujemy Wielką Brytanię(znajduje się na samej górze),klikamy na nią prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję "add atribute" oraz wklejamy skopiowane "selected="selected"

Teraz odnajdujemy linijkę z napisem <div>...</div>,obok której również znajduje się trójkącik,który oczywiście klikamy.

g )

Rozwija nam się lista,gdzie może znajdować sie taki oto kod <input type="hidden" name="id" value="2"></input>.Jeżeli tak jest,to "2" zmieniamy na "1".Jeżeli jest "1",to pozostawiamy bez zmian.Teraz wystarczy zapisać adres.

Gratulacje! Właśnie zmieniłeś swój adres i możesz korzystać z prepaid za pomocą systemu RaF

Mam nadzieję że niektórym się to przyda :)

Edytowane przez erbel123

Da plays :> zqrkgj10

Opublikowano

BRAWO ! Tylko że znam pewną osobę która zrobiła podobnie. Po jakimś okresie dostał maila od Blizzarda z potwierdzeniem danych osobowych, wysyłając do nich skan dowodu. Jeżeli tego nie zrobi konto zostanie zablokowane. Przesłał skan dowodu i automatycznie dostał bana za to że na koncie jest przypisana Wielka Brytania. Więc ja tego nie polecam. Lepiej wydać te 80zł na dwa miechy i grać spokojnie. Więc lepiej napisz w temacie "Używasz na własną odpowiedzialność".

simply.4557.gif

Opublikowano

Witam, mam pytanie - w której części kodu znajdę <strong>Polska</strong>? I czy ktoś już próbował tej metody? Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Witam

Jak pewne wielu z was zauważyło,że już nie da się zmienić kraju na battle.net(próba zablokowania dostępu RaF dla Polski)

Że tak powiem gówno prawda,opiszę wam pokrótce jak to wykonać :)

Gwarantuję że nie trzeba być masterem hajtowym

1.Co to jest RaF?

Wielu z was widziało pewnie aukcje na allegro.pl typu "Wow prepaid 30 dni za 25zł lub 60 za 50zł+/-" i mówiło:

-to na pewno jakiś wałek,o co chodzi,omg jak tanio,wtf.etc....

Otóż system RaF(Refer a Friend)występuje w większości gier i polega on na rekrutowaniu przyjaciół do gry(sama nazwa na to wskazuje). Dostajemy za to różne nagrody itp.

2.Jak zmienić kraj na Battle.net

Jak z pewnością zauważyliście Battle.net dnia 28.01.2012 r. zablokował możliwość zmiany kraju aby uniknąć zbyt dużej ilości osób zainteresowanych kupnem prepaid za pomocą RaF(dlaczego? w Polsce jest to niezgodne z prawem,chuj wie dlaczego,ale to jest w końcu Polska:))

Poniżej opiszę jak zmienić kraj przy pomocy kodów HTML (jak wspomniałem nie trzeba być pro elo hajtem w te klocki:))

a )

Przeglądarka jakiej używamy,to Google Chrome.Nie może być inna i już :)

b )

Logujemy się na konto na battle.net oraz odszukujemy wiersz "edytowanie adresu" oraz wchodzimy w niego

c )

Najeżdżamy kursorem na napis "Polska" lub "Poland" i klikamy prawy przycisk myszy oraz wybieramy opcję "Zbadaj element"

d )

Na dole ujrzymy dość sporą ilość kodu HTML.

Odszukujemy takiego oto wersu : <strong>Polska</strong> lub strong>Poland</strong>

Klikamy 2x na Polska(lub Poland) i zmieniamy na Wielka Brytania(lub United Kingdom)

e )

Po zmianie odszukujemy linijkę : "<select name="country",obok której znajduje się trójkącik(w który klikamy)

Rozwinie nam się tekst ze spisem państw.Odszukujemy Polskę,klikamy 2x na część "selected="selected",kopiujemy i usuwamy.

f )

Odnajdujemy Wielką Brytanię(znajduje się na samej górze),klikamy na nią prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję "add atribute" oraz wklejamy skopiowane "selected="selected"

Teraz odnajdujemy linijkę z napisem <div>...</div>,obok której również znajduje się trójkącik,który oczywiście klikamy.

g )

Rozwija nam się lista,gdzie może znajdować sie taki oto kod <input type="hidden" name="id" value="2"></input>.Jeżeli tak jest,to "2" zmieniamy na "1".Jeżeli jest "1",to pozostawiamy bez zmian.Teraz wystarczy zapisać adres.

Gratulacje! Właśnie zmieniłeś swój adres i możesz korzystać z prepaid za pomocą systemu RaF

Mam nadzieję że niektórym się to przyda :)

niestety teraz juz chyba nie ma takiej mozliwosci, prosze o sprawdzenie ni emoge wyszukac niektorych kodow np. pkt. d

Opublikowano (edytowane)

Nie działa, aczkolwiek można pokombinować. Inaczej trochę też wygląda parę linijek np. nie ma

<strong>Polska</strong>

lub

strong>Poland</strong>

tylko jest coś takiego:

<input type="hidden" name="hasCountryChanged" id="hasCountryChanged" value="0" />

<input type="hidden" name="newCountry" id="newCountry" value="POL" />

punkt g też inaczej teraz jest:

<input type="hidden" name="address.state" value="" />

Edytowane przez haka3l
Opublikowano (edytowane)

czy ktoś jest w stanie podać nową metodę? Nie potrafię sobie poradzić z tym niestety :/

Potrafię znaleźć wszystko z posta wyżej ale nie wiem gdzie co wklepać, żeby zapisał się nowy adres. Zmieniałem "selected" na Wielką brytanię, zmieniałem hasCountryChanged na 1 i value na "GBR". Zmieniło się na wielką brytanię, ale nie udało się zapisać, więc chyba coś jeszcze muszę zrobić i nie wiem co.

Edytowane przez gilldorius
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również prosiłbym o nową metodę

nie znajduje wersu

<strong>Polska</strong>

lub

strong>Poland</strong> chociaż zmieniłem na wielką brytanie

<select name="country tego wersu już nie mogę znaleźć

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Probowalem juz chyba wszystkich mozliwosci, wyglada na to ze nie tylko sam kod strony jest zablokowany ale rowniez serwer z danymi. Najlepiej niech wypowie sie ktos bardziej ogarniety w temacie.

Opublikowano

ja zrobilem na próbę nowe konto i wyslalem rachunek z londynu podmienilem imie w paincie to mi odpisali zebym ich nie manipulowal, ale jesli sie to zrobi w jakims photoshopie to mysle ze przejdzie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

kurde nie wiem czy ryzykowac bo szkoda 85 lvl ;/

@edit

nie da sie juz zbadać elementu

Edytowane przez Flork

moje bity elo

Opublikowano (edytowane)

kurde nie wiem czy ryzykowac bo szkoda 85 lvl ;/

@edit

nie da sie juz zbadać elementu

da się, trzeba odszukać poprostu POLSKA i wykasować selected selected i wkleić to prz Wielka Brytania, tylko gdzie to zapisać? bo tego nei mogę odszukać!

bo jeśli chodzi o opcje zapisz adres na stronie bliza to eni działa. zapisuje, a adres po odświeżeniu znów POLSKA

Edytowane przez mao231
Opublikowano

Jakaś metoda na pewno działa bo chłopaki z allegro ciągle te adresy zmieniaja za kase. Pozostaje tylko probowac, az do skutku bo placic za to to troche glupota, szczegolnie gry jest to kwestia paru klikniec w tym html viewerze.

Opublikowano

Zmienia, przynajmniej jeden polak (na allegro). Znalazlem rowniez jakiegos goscia ktory na tym kase robi na zachodnim forum o podobnej tematyce do tego.

Wczoraj byl tez temat o tym na battlenet.pl - ktos oferowal taka usluge za kase - ale topic zostal usuniety.

Tak wiec, ludzie jakos to zmieniaja ciagle, kwestia tylko w obczajeniu - jak. ;)

Opublikowano

W tym momencie zmieniaja podajac falszywe dane i skany dowodow, mowie tutaj o tym kolesiu z zachodniego forum. nie wiem jak reszta ale pewnie podobnie.

Opublikowano

Tzn on tak twierdzi, ale z drugiej strony chce access do konta zaledwie na 5min. Czy 5min na kontakt z supportem i przestawienie danych brzmi wiarygodnie? Wedlug mnie nie.

A skoro 5min to ta zmiana to ciagle kwestia paru klikniec.

• 2 tygodnie później...