Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak rozwiązać błąd - "Rozłączenie z grą (PB)"?

Uborex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeglądając dział od miesiąca pojawiają się tematy na temat błędu :

"Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster kicked player '...' (for 5 minutes) ... Violation (IGNORING QUERIES) #9006"

lub

Rozłączenie z grą: wyrzucił Cię PunkBuster. Podany powód: PunkBuster kicked player '...' (for 0 minutes) ... RESTRICTION:...

itp.

Uniwersalnym i prawie zawsze działającym sposobem na te problemy jest porządny reinstall punkbustera, który opiszę tutaj w kilku niezbyt skąplikowanych krokach.

1.Wchodzimy do panelu sterowania i usuwany punkbustera poprzez opcję dodaj lub usuń programy.

2.Usuwamy folder pb z folderu z grą.

3.Wchodzimy do (Win7) C:\Users\Nazwa Użytkownika\AppData\Local i usuwamy folder punkbuster.

4. Otwieramy rejestr klikamy u góry [edycja] następnie znajdź i wpisujemy frazę "punkbuster" wszystko co znajdzie kasujemy.

5. Owieramy folder z grą i odpalamu program pbsvc.exe i zaznaczamy [x]un-install czekamy aż program zakończy prace zamykamy go i restartujemy pc.

6. Po restarcie wchodzimy na stronę

To jest ukryta treść, proszę
i klikamy w odnośnik

7. Otwieramy program klikamy [Add game] wybieramy Battlefield 3 klikamy [Add game] następnie [Check for updates] i czekamy aż się program zakończy prace, może wyskoczyć że gra jest już zaaktualizowana ale to nic zamykamy program.

8. Uruchamiamy program pbsvc.exe, lecz tym razem zaznaczamy [x]install i czekamy ( może to trochę potrwać)

9. Ostatnim krokiem będzie ściągnięcie pliku, wchodzimy na stronę

klikamy LPP na For Players i zapisz link jako, po pobraniu plik pbsec.htm wklejamy do folderu pb w folderze z grą.

To na tyle trochę się rozpisałem, ale to wymaga poważnego podejścia do tego jest to gruntowna re-instalacja punkbustera i jeśli po tych krokach dalej wyskakuje komunikat napisany w górnej części tematu, to albo coś schrzaniłeś :), albo to wina serwerów do których próbujesz się dołączyć.

Mam nadzieje, że teraz ten problem będzie umiała rozwiązać szersza grupa ludzi. Jeśli temat będzie popularny prosił bym również o podpięcie.

mjwpat.png

Opublikowano

Ładnie napisane, lecz jest spoooooooro filmów na YT obrazujących to co tu opisałeś.

Troszkę kolorki biją po oczach, ale to mały szczegół.

Nie warto podpinać każdego tematu, gdyż niedługo cała 1 strona to będą podpięte tematy.

Jedyną wadą wydaje się być tylko fakt, iż na 100% nie jest to rozwiązanie problemu dla każdego.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja podczas instalacji mam error coś tam a potem że pomyślnie udalo sie zainstalować ?

Zrobilem wszystko i tak mnie wywala:

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'Mateuszx512' (for 1200 minutes) ...

Opublikowano

Wejdź do folderu z grą i uruchom plik pbsvc, wykonaj jego re-instalację. Jeżeli nie zadziała to spróbuj naprawić grę w Origin.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'Asantas' (for 1200 minutes) ...

Próbowałem tego sposobu wyżej, zadziałało na jedną runde i znowu to samo!

Opublikowano

Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'Asantas' (for 1200 minutes) ...

Próbowałem tego sposobu wyżej, zadziałało na jedną runde i znowu to samo!

Podaj logi z punkbustera.

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki wszystko fajnie śmiga,żadnych problemów z gierką :)

Procesor : Intel XEON E5-2670

RAM : Kingston HyperX DDR3 12288MB 1600 CL9 Triple

Karta Graficzna : Gigabyte ATI Radeon HD7950 3072MB DDR5 384bit

Zasilacz : Modecom Logic 500W

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

8. Uruchamiamy program pbsvc.exe, lecz tym razem zaznaczamy [x]install i czekamy ( może to trochę potrwać)

Nie ma tekiego czegoś w folderze z grą!

Daj mi ----

Opublikowano

Nie ma tekiego czegoś w folderze z grą!

To ściągnij z oficjalnej strony PB Setup.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Zrobiłem krok po kroku i mnie niestety dalej wywala z serwerów(Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason:
PunkBuster kicked player 'mank0wy' (for 0 minutes) ... No Packet Flow). Pisałem już do dostawcy o odblokowanie portów lecz on twierdzi, że wszystkie są odblokowane. Co mogę dodać a no sporo gdyż gdy próboję zainstalować PB z folderu z grą to po drodze wyświetla mi się błąd

Failed to copy the file 'B:\Gry\Gry Origin\Battlefield 3\pbsvc.exe' to 'C:\Windows\system32\pbsvc.exe' (error 5:odmowa dostępu.)

Klikam ok i Next i pojawia się komunikat Message

**ERROR: Could not read PnBstrA port registry entry. Please first uinstall and re-install using this application. If you still have problems, please contact Even Balance at

for further support.

Klikam ok i pojawia się podobna wiadomość tyle, że z PnBstrB

**ERROR: Could not read PnBstrA port registry entry. Please first uinstall and re-install using this application. If you still have problems, please contact Even Balance at

for further support.

Znów klikam ok i nie zgadniecie kolejna wiadomość

WARNING: One or more tests failed. Please copy the output from the test and open a trouble ticket at: "

".

Dla odmiany klikam ok i jest ukończono! Tak oto wygląda test:

Starting PunkBuster Service Tests (v0.991) (03/07/13 11:23:59)
Checking OS
Windows NT 6.1 (build 7600) 64-bit
Checking PnkBstrA service status RUNNING
Checking PnkBstrA Version Extracting "PnkBstrB.exe" to:
"C:\Users\Maniek\AppData\Roaming\PnkBstrB.exe"
OK
Checking firewall settings OFF
Is PnkBstrA explicitly allowed?
C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe NO
Is PnkBstrB explicitly allowed?
C:\Windows\system32\PnkBstrB.exe NO
Checking if PnkBstrB is running NOT RUNNING
Getting port for PnkBstrA FAILED
Opening socket for packet send OK
Sending version packet to PnkBstrA SENT
Receiving version from PnkBstrA TIMEOUT
Getting PnkBstrB install instance NOT FOUND
Sending start packet to PnkBstrA SENT
Waiting for packet from PnkBstrA TIMEOUT
Watching for PnkBstrB instance change (0) TIMEOUT
Getting port for PnkBstrB FAILED
Sending version packet to PnkBstrB SENT
Receiving version from PnkBstrB TIMEOUT
Checking PnkBstrK driver status NOT FOUND
Manually stopping PnkBstrB FAILED - no handle
Removing test PnkBstrB file OK
PnkBstrA.log: [03.07.2013 10:59:48] PnkBstrA v1034 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit

for more information.
[03.07.2013 11:10:06] PnkBstrA v1036 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit
for more information.
[03.07.2013 11:15:35] PnkBstrA v1034 Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit
for more information.

PnkBstrB.log: [03.07.2013 11:10:00] PnkBstrB v2.325 (BF3) Service Started Successfully. This service is a component of the PunkBuster Anti-Cheat system. Visit
for more information.
[03.07.2013 11:10:03] Attempting to update PnkBstrA

----------------------------------
Tests finished.

Co jeszcze robiłem? Ano sporo

• Przeinstalowałem grę
  • Kontaktowałem się z EA, Live Chat oraz z Supportem PB - żaden z nich nie pomógł
  • Starałem się przeinstalować PB lecz tu kolejny kłopot bo pojawia się erro5 o odmowie dostępu(patrz wyżej)
  • Patrzyłem czy PB w usługach działa automatycznie
  • Manualnie aktualizowałem PB
  • Dodałem oba(BF3 oraz PB) programy do wyjątków w antywirusie(Norton Internet Scurity)
  • Sprawdzałem czy w singu w opcjach jest możliwość "włączenia punkbuster'a" lecz takowej nie znalazłem
  • Uruchomiłem "Napraw instalację" oraz "Sprawdź aktualizację" w Origin'ie
  • Próbowałem metodę tego kolesia

Proszę o pomoc gdyż męczę się z tym już od jakiegoś miesiąca i nie znalazłem nigdzie pomocy :(

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dużo osób ma z tym problem... powinni to w końcu naprawić.
Mnie wywala średnio co trzeci dzień i muszę zapodawać reinstall punka.

Opublikowano

Jak otworzyć rejest ?

Zakładam, że masz W7, klikasz w lewym dolnym rogu "Start" po kliknięciu masz czyste pole na samym dole wpisujesz w nie "regedit" bez cuzysłowia.

@savex - Ty masz przynajmniej rozwiązanie, robisz reinstall pb i działa a wyobraź sobie, że mi nic nie pomaga i praktycznie jak chcesz na każdy serwer wejść to mnie wywala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...