Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prywatny Serwer Shaiya - prace

Galaror

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam na myśli stworzenie prywatnego serwera Shaiya. Gra umieszczona będzie na Polskim kliencie, oraz w 100% po polsku. IM będzie darmowy, ew. 1-5% z IM będzie za SMS (nie chodzi tutaj o takie itemki jak OP, conti itp. :) ).

Tutaj proszę Was forumowiczów o pomoc - proszę o tut, poradnik, bądź plan jak takowy serwer postawić, wykonać mu system płatności, oraz stronę do rejestracji. Również proszę o podanie obecnej wersji klienta Polskiej Shaiya. Prawdopodobnie, gdy serwer odpali będę potrzebował pomocy kilku osub - AGS/GS, którzy wspomogą mój prywatny serwer w eventach, które będą odbywać się regularnie.

Inny kontakt :

E-mail - [email protected]

Opublikowano

Wpisz sobie w google "how make shaiya private server" wejdź na elitepvpers i poczytaj, a tak nawiasem to nie oszukujmy się twoje chęci przystaną na planach, jak masz dedyka i kogoś kto wie więcej niż ty to napisz pomogę wam, a jak masz hamachi to nawet nie startuj i tak nikt tam nie zagra.

2004103007_Display-25.gif
Opublikowano

beliaar12 na hamachi to sobie można .... :P bez dedyka server nie ma przyszłości ;)

2004103007_Display-25.gif
Opublikowano

Dla nie doinformowanych - moje plany polegają na stworzeniu Shaiya Private Serwer (wersja PL). Potrzebne mi tylko dane jaka obecnie jest wersja na PL`ce i takie podstawowe dane. Dodatkowo kopia pisaliśmy na GG i możesz poszukać oraz przypomnieć sobie coś o powstawaniu serwera (chodzi mi o prywatny tut :D ).

Co tam jeszcze ? Dedyk ? Hamachi ? Krótko - mam zamiar włożyć pieniążki w start - strona serwera, system logowania; lecz nim to zrobię muszę mieć podstawę, której tutaj szukam.

@ A co do Ciebie beliaar12 (dokładniej pierwsza wypowiedź) - nie chodzi mi o stworzenie zwykłego, prywatnego świata z angielską podstawką. Mam zamiar stworzyć świat na podstawie świata PL, na którym nie będzie max lvl w 1 dzień, ba ! Nawet po 2 dniach nie będzie tego co każdy oczekuje ;p Mam zamiar nastawić gracza na lvl z tym czego nie oferuje AG - przedmioty za AP. Nie wiem ilu graczom spodoba się ten plan i ta "atmosfera", lecz nie przestanę, nim nie spróbuję :D

Opublikowano

i to by był serwer jakiego od dawna poszukuje idealny... ; )

Jam jest Xardas!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie miałem ostatnio czasu na odwiedzenie mpc forum, więc dawno byłem. Zbieram dane, informacje oraz poszukuję pomocników do powstania tego dzieła. Myślę, że taki serwer będzie miał duże poparcie, oraz każdy z pomocników coś na pewno miesięcznie zarobi :)

Chwilowo plan stanął w miejscu, bardzo prosił bym o pomoc od ludzi, którzy coś potrafią :>

Opublikowano

trochę się bawiłem bazą danych ;)

wiem jak wszystko zrobić tylko potrzebny będzie plik game.exe z clienta us(do zmiany ip)

ponieważ polskiego epizodu 5.3 nie ma:)

więc mogę pomóc

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

@lukasz:D

Spolszczenie klienta US tak by zrobić pełnego klienta PL na ep 5.3, a nawet 5.5 to są 1-2 dni dla 3-4 ogarniętych osób, które wiedzą jak należy to robić. Wiem coś o tym, ponieważ sam kiedyś pracowałem przy projekcie PL priva, który miałby być konkurencją dla Aeriowego AP serwera. Nawet nieźle wyszło.

Niestety mogę tylko życzyć powodzenia, może Tobie Galaror się uda zrobić coś więcej niż wyjść poza etap projektu oraz pierwszych 1 miesięcznych testów w zamkniętym gronie. Z chęcią bym pomógł, ale z przyczyn różnych (zarówno technicznych, jak i prywatnych) nie jestem w stanie. Poza tym, postanowiłem nie wracać do Shaiyi. Gra fajna, ale... Zresztą, to długa historia. Dostałbym warna za spam od mojego ulubionego pseudo-moderatora-idioty.

Także powodzenia Tobie i reszcie Twojej ekipy, liczę, że jak ponownie tu zajrzę za parę miesięcy wraz z Kopią i innymi osobami, z którymi dawno temu kłóciłem się kto jest lepszy (Darki czy lajty), którym pomagałem odpowiadając na pytania (co zresztą o dziwo przez pewien czas robiłem oficjalnie w Shaiya PL), z którymi tworzyliśmy ten dział postawicie poważny PL priv, na którym będzie się chciało grać.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Widze Ze Cos Sie Dzieje ; )) Tez Chetnie Zagram Jak Wam To Wypali .! Chetnie bym tez Pomogl Ale sie na tym Nie Znam ; ( Jedyne Co To Moj Kolega Mogl By Stronke Zrobic ; (( Jak Wam Juz to Wypali to Napisz na Skypeeee Nick : xjaniaczek

Opublikowano

jeśli to prawda co pisze @xjaniaczek to zostało spolszczenie myślę

że tu też problemu nie będzie bo nazwy potworów i itemów* znajdują się w bazie danych:)

*w tym linku co podałem wcześniej chyba też można zmieniać nazwy i podpisy itemów/potworów

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Czyli na tą chwilę posiadam informacje o fundamencie, oraz jak 5.3 klienta spolszczyć. Jedyny problem to stworzenie stronki z rejestracją do prywaciaka. Jak wiecie planuję zrobić Shaiya Priv PL z tym szczegółem, że moja Shaiya będzie zrobiona na konkurencję Shaiya PL, lecz 85%+ item AP zostaje darmowe. Pozostałe 15%* będzie za drobne kwoty (jakoś trzeba ten serwer utrzymać), oraz będą to "dodatki" mniej potrzebne do funkcjonowania. Dodatkową funkcją na stronie będzie mój nr konta na które będziecie wysyłać** datki, które przekażę na rozrost naszego serwera. Planowany, wstępny start serwera planuje na 2 połowę wakacji. Chyba tyle ode mnie.

*Może okazać się, że będzie mniej jak 15%

** Datki nie będą konieczne, oraz wymagane. Każde wysłanie będzie z czyjejś własnej, nie przymuszonej woli.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Cześć szczerze to nie potrafię zbyt dużo w tych sprawach ale chciał bym wam pomóc.

napiszcie co miał bym zrobić lub coś a spróbuje coś wykombinować

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć chłopaki jak tam idzie robienie Serva ?? Długo nikt się nie odzywał na ten temat też miałem zamiar zrobić swój server ale samemu takie coś zrobić to nie duze wyzwanie więc się poddałem ale pisze po to by sie dowiedziec jak wam idzie ???

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...