Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kod] SendToAll czyli wyślij maila do wszystkich jednym kliknięciem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Męczy Cię wchodzenie na pocztę, logowanie się i mozolne dodawanie codziennie tych samych odbiorców? Teraz możesz to zmienić!

Przejdźmy od razu do kodu i wyjaśnień:

To jest ukryta treść, proszę

Najpierw musimy skonfigurować program czyli:

-podajemy swój adres meail z którego będziemy rozsyłać wiadomość

-podajemy hasło

-w pole Nadawca wpisujemy to co odbiorca zobaczy przy naszym adresie mail

-wybieramy serwer SMTP. Jesli login jest na poczcie wp wtedy wybieramy z listy odpowiadajacy mu adres. Narazie jest dla Gmail, O2, Interii, oraz WP jednak jak chcecie abym dodal cos jeszcze to piszczie.

-Klikamy zapamiętaj aby program pamiętał nasze dane .

Następnie przechodzimy do wysyłania:

Teraz wpisujemy to co chcemy wysłać czyli temat i treść maila. Wybieramy dodaj odbiorców i wskazujemy plik txt w którym są maile .Klikamy wyślij do wszystkich i gotowe! :)

Plik z odbiorcami ma wyglądać następująco:

Aby uruchomić skrypt jest potrzebny UDF SMTP . Oto on w paczce z kodem:

Mam nadzieję,że się komuś przyda :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety przyjacielu ale twoj program niedziala. Mozesz to naprawic? Oto dowod:

24373856179576857570.jpg

Jest tak z kazdym adresem, niewyslalo ani jednego meila;] Nawet jak wpisalem swoj wlasny meil aby mi wyslalo wyskoczyl ten sam blad, wiec cos tu musi niegrac w skrypcie;(

EXPmIpC.gif

Opublikowano

wygląda na to, ze źle skonfigurowałeś dane e-maila z którego miało rozsyłać pocztę

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

co ty zartujesz sobie? Myslisz ze nie potrafie wpisac swojej nazwy meila oraz hasla, nadawcy oraz zaznaczyc pop.gmail.com:/ lol , teraz wybacz ale zglosze sie do tamtego aby mi napisal za pieniadze:/ <zenada>

Tak sie sklada ze mam na kazdym z ponadym kont pocztowych i na zadnym niedziala:/ na wp, na interi:/

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ok to podaj dane z zakładki programu "Opcje" prócz hasła i powiem Ci gdzie masz błąd bo jakimś sposobem mi działa wszystko :)

Opublikowano

Adres gmail SMTP nie chce działać , w każdym razie do czasu zanim wyeliminuję ten błąd najlepiej wysyłaj z o2 , pamiętaj ,że login to pełny adres mail czyli z @o2.pl

Ok działa , poprawione . Błąd był w adresie serwera, podałem pop3 a nie smtp.

Zupdatowany kod.

Jeżeli nie wiesz jak skompilować to do .exe to po prostu odpal program wpisz dane do logowania, nacisnij 'zapamiętaj' , następnie w folderze gdzie masz ten program utworzy się plik "value", otwórz a w wartość STMP wpisz

Opublikowano

Skompilowałem ładnie do .exe, i śmiga jak powinno :)

Na początku miałem problem z smtp.au3 ale dałem rade ;)

Ps. Mój pierwszy skompilowany skrpt :D

Opublikowano

No wkoncu to skompilowalem dzieki UP. Jeszcze raz ci dziekuje za pomoc, a wstawiajacemu za zajebiste dzielo , cos pieknego:)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

A co mi tam, wstawie konkretny poradnik jak to skompilować :P

Czyli tak, kopiujesz ten drugi kod co podał w temacie, robisz nowy plik, nazywasz go smtp.au3 i wklejasz ten kod.

Plik kopiujesz Do: Dysk lokalny -->program files --> AutoIt3 --> Include

Teraz kopiujesz ten pierwszy kod, robisz plik o nazwie wysylacz.au3, i wklejasz do pliku ten pierwszy kod.

Odpalsz plik Aut2exe.exe

W pierwszej tabeli wskazujesz na plik wysylacz.au3

W drugiej tabeli wskazujesz gdzie ma znaleźć się skompilowany plik .exe

Klikasz na dole Convert i gotowe :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@up twój post nic nie wnosi do tematu, jak chcecie załatwiać swoje sprawy to na pw

a co do tematu: nie wiem, ale ten wysylacz raz działa, raz nie tzn. wyśle pierwsze 2 maile, a później pisze że nieprawidłowy e-mail, ani nic - może to przez ograniczenia na poczcie, nie wiem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sorry za odkop,

Wojtek, jest mały problem, po wyłączeniu skryptu kiedy zpaisał się plik value.ini i następnym otwarciu programu dane się nie wczytują :D

Opublikowano

Wczytują się ale nie są wpisywane w pole opcje ;)

Możesz być pewien ,że znajdą się w pamięci programu :)

PS: przed chwilą sprawdziłem :)

Opublikowano

Podobny + obsluguje załączniki ;)

Kilka includow moze byc niepotrzebnych... napisalem to baaaardzo dawno temu. ;) (i nie mam zamiaru nic poprawiac - wrzucam jako taka mala "ciekawostke")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...