Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Sion Ap czy Ad ?

wojberry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Zastanawiam się, czy lepiej Siona robić pod Ap czy Ad.

Ap ulepsza mu skille pod Q i W a skille ma mocne.

Ad znowu lepiej działa pod jego zajebiste ulti.

Napiszcie co sądzicie i jak możecie to podajcie buildy do lepszej opcji czyli Ap/Ad.

I jak możecie to jak pakować skille.

Z góry dzięki.

League of Legends

Opublikowano

AD Sion dobrze wyfarmiony jest prawie nie pokonany 1vs1 w late. W early farmimy ile wlezie wbijając hp na E. ADkowi przydają się idealnie wszystkie skille, stun sprawia ze walki 1vs1 są jeszcze łatwiejsze dla Nas, Shield choć nie tak mocny co przy ap bardzo pomaga i oczywiście E które już w early daje nie zły dmg. Ulti dające niesamowity przy buildzie AD LS i AS sprawia ze 1vs1 z Nami bez jakiegokolwiek stuna jest na prawdę ciężkie.

AP natomiast szczególnie sprawdza się w early, mocnym nukiem rozwalamy wiele ap carry na midzie i gankujemy inne linie, w ten sposób mozna szybko wygrać gry.

AP używa szególnie dwóch skilli, Stuna spod Q i shielda z W, E warto stackować, wiadomo jednak ze nie będzie tak dobrze jak w przypadku Adka, ulti też trochę może zdziałać w Tfie, ale wiadomo nie tyle co Nasz ADek.

Ja preferuję ADka na topie.

Opublikowano

AD poniewz juz na początku masz okolo 100AD na 2 lvlu masz Q i jak zestunujesz juz np katarine praktycznie juz lezy

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Właśnie grałem z Sionem AP staty 3/5/17 , nie zachwycają

Ale pod AD jest kosa mój kolega kiedyś, kiedyś grał pod AD i 4 się na niego się rzuciło on włączył ulte i każdy padł... :P

TAK WIĘC AD!

Opublikowano

AD jest sporo lepszy, ale potrzebuje dużej farmy i trochę killi, bo bez itemów nie robi prawie nic. W late sam carruje grę. Jak się ogarnie to można samemu carrować low elo rankedy.

AP jedynie robi spory burst i musi uciekać. W team fightach raczej nieprzydatny.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

pod ad jak i pod ap wku*wiajacy. w early pod ap jest dobry jednak w late game wiele nie z dziala natomiast ad sion w late jest niezniszczalny bo za kazdym ciosem odnawia sobie cale zycie i niezle napierdziela

Opublikowano

AP na mida, AD na topa/jungle proste. Zarówno ap jak i ad potrafi namieszać, jednak ad jest bardziej przydatny w teamie.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Build AD:

Podam już itemy które się powinno mieć w late.

Phantom

Berki

Infinity

Blood

Warmong

Atma

I tylko spamisz na czacie Immortal i wygrałeś .

Opublikowano

To jest melee fighter, stun w TFie i już po Twoim LS i sieczce.

Merce to standardowy wybór na CC, tabi jeśli potrzebujemy tego na topa.

Phantom

Infinity

Phantom/BT

BT/Bashee/Atma

Opublikowano

Mam propozycję, wszystkie 30 z elo 500 bądź startowym 1200 szczymią mordy i posłuchają mądrego słowa.

Sion AP - jest jednym z najlepszych pusherów grze, dlatego świetnie nadaje się na AP CASTERA, po złożeniu 3 core itemów takich jak :

-detfajer grasp

-rabadon

-lich bane

-void staff

Polecam wam zainwestować w następujące przedmioty:

-Shurlei (łatwiej dogonić ze stuna)

-Frozen heart (nieskończoność many)

-abyscal scepter (m resist + aoe mniejszy m. resist)

Co do AD - sprawdza się TYLKO i wyłączę w jungli, na topie dostaje bęcki pomimo ogromnego DMG z łapy

Co do Siona AD to polecam

Latarnia

Shurlei

Atma

malet

+ Situational

Opublikowano

BARI po chuy ci atma jak nie masz życia?

Bo stackuje hp z e.

Mam propozycję, wszystkie 30 z elo 500 bądź startowym 1200 szczymią mordy i posłuchają mądrego słowa.

Sion AP - jest jednym z najlepszych pusherów grze, dlatego świetnie nadaje się na AP CASTERA, po złożeniu 3 core itemów takich jak :

-detfajer grasp

-rabadon

-lich bane

-void staff

Polecam wam zainwestować w następujące przedmioty:

-Shurlei (łatwiej dogonić ze stuna)

-Frozen heart (nieskończoność many)

-abyscal scepter (m resist + aoe mniejszy m. resist)

Co do AD - sprawdza się TYLKO i wyłączę w jungli, na topie dostaje bęcki pomimo ogromnego DMG z łapy

Latarnia

Shurlei

Atma

malet

+ Situational

Dobrze gada, polać mu!

Preferuję ap do szybkiego wygrywania gier (o ile wiesz co to gank). AD swoją siłę pokazuje w late game, natomiast nie w każdej grze uda się do tego late game dotrwać. Jeśli masz kompletnych kretynów w teamie o wiele lepszy będzie ap sion gankujący inne linie.

Opublikowano

BARI po chuy ci atma jak nie masz życia?

A wiesz przypadkiem co daje permametnie skill e? Bo wnioskuję ze nie.

Latarnia

Shurlei

Atma

malet

+ Situational

Niestety ale nie, sion dobrze radzi sobie z nie którymi solo toperami, a jego zadaniem tam jest farmienie jak nasus. Sion ad potrzebuje farmy jak trynd, dlatego idzie na topa a nie do jungli.

Opublikowano

Moim zdaniem AD jak i AP jest dobry tylko AD musi duzo farmic z E. A AP ma dobre dmg ze Stuna i Tarczy

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

co za dzikie trolle, w jungli też szybko wyfarmicie E, więc nie wiem o co chodzi :O

Gold Member

nvm

Opublikowano

co za dzikie trolle, w jungli też szybko wyfarmicie E, więc nie wiem o co chodzi :O

Przepraszam ale jak Ty się do mnie zwróciłeś? Ty grasz na poważnie czy faktycznie jak troll, skoro tak piszesz. Robisz taką samą farmę w jungli co na solotopie? Dobry jesteś, ale coś nie wierzę.

Tu nie chodzi tylko o E a o kasę której w jungli nie uzyskasz, z ganków też nie masz co na to liczyć, bo nie zawsze mogą być owocne. A Sion jest bardzo zależy od nakładów finansowych.

Opublikowano

A wiesz przypadkiem co daje permametnie skill e? Bo wnioskuję ze nie.

Niestety ale nie, sion dobrze radzi sobie z nie którymi solo toperami, a jego zadaniem tam jest farmienie jak nasus. Sion ad potrzebuje farmy jak trynd, dlatego idzie na topa a nie do jungli.

Już widzę jak wygrywasz top'a vs me sionem AD

Opublikowano

Przepraszam ale jak Ty się do mnie zwróciłeś? Ty grasz na poważnie czy faktycznie jak troll, skoro tak piszesz. Robisz taką samą farmę w jungli co na solotopie? Dobry jesteś, ale coś nie wierzę.

Tu nie chodzi tylko o E a o kasę której w jungli nie uzyskasz, z ganków też nie masz co na to liczyć, bo nie zawsze mogą być owocne. A Sion jest bardzo zależy od nakładów finansowych.

czyli rozumiem, że shaco bez kasy będziesz orał, tak samo malzaharem czy volibearem?

Gold Member

nvm

Opublikowano

Już widzę jak wygrywasz top'a vs me sionem AD

Radzę przeczytaj jeszcze raz napisałem, Sion ad tak jak nasus jest chamionem late game'owym, a jemu jakoś nie bronią chodzić na topa farmić.

czyli rozumiem, że shaco bez kasy będziesz orał, tak samo malzaharem czy volibearem?

Pokazujesz swoją głupotę, gratuluję. Tak, Voli jak Seju, Rammus czy Amumu nie potrzebują takich pieniędzy co Shaco czy Sion. Ale czy ja muszę Cie tego uczyć?

Shaco jak i inni junglerzy idzie do jungli ze względu na potęcjał do ganków. Sion wybiegnie i rzuci stuna zadając kilka hitów, bez CC Twojego teamu na linii gankowany przeciwnik po prostu ucieknie - od co Twój sion, wolny jungler, ganker zależy od teamu.

Dostajecie argumenty, a w zamian rzucacie miesęm, jesteście żałośni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...