Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MPCforum pyta - czyli wymyśl swój dział!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Co by nie popaść w zimowy marazm i trochę Was rozruszać proponuję konkurs ;)

Z racji, że często pojawiają się sugestie utworzenia nowych działów postanowiliśmy oddać głos w Wasze, drodzy Użytkownicy, ręce, aby zdecydować co Was interesuje i jakie nowe miejsce, chcielibyście ujrzeć na forum w niedługim czasie. I tu pojawia się zadanie dla Was, każdy użytkownik ma prawo zgłosić swój pomysł.

Aby uniknąć chaosu każdy użytkownik może zaproponować do 2 (słownie: dwóch) działów wraz z krótkim opisem (zawierającą informacje o grze, 1-2 screenów, link do OFICJALNEJ strony gry). Nie musi być to dział związany z grą, może to być dział poszerzający funkcjonalność forum.

Dublowane pomysły, pomysły niekompletne, a także wszelkie nadliczbowe będą ignorowane lub usuwane, dlatego proszę nie działać na zasadzie: "kto pierwszy lub lepszy", bo nie o to tu chodzi.

Jeśli ktoś przedstawi pomysł, który zamierzasz poprzeć to można propozycję tę poprzeć, wraz z wpisaniem na początku postu POPIERAM, a następnie tytuły. Każdy ma prawo poprzeć do 3 (słownie: trzech) gier. Głosować można tylko raz, każde nadliczbowe głosy nie będą brane pod uwagę, tak samo próby podwójnego głosowania będą ignorowane, a taki głos będzie nieważny.

Czas trwania tego etapu konkursu to 7 dni, czyli do 24 lutego do godziny 20:00. Następnie z propozycji użytkowników zostanie wybranych 3-5 tytułów (liczba umowna, w zależności od popularności konkursu ;) ) i rozpocznie się następna faza zabawy.

Część druga konkursu, czyli głosowanie trwać będzie do 2 marca do godziny 20:00. Z podanych pomysłów zostanie wybrany przez Was pomysł działu w drodze ankiety, w której każdy będzie mógł oddać jeden głos ;)

Aż w końcu kwestia nagród. Każdy z pomysłodawców działu mieszczącego się w TOP3 głosowania otrzyma rangę Gold Member. Dodatkowi pomysłodawcy z niższych miejsc otrzymają nagrodę MPC Champion. Dodatkowo z użytkowników, który poparli dany pomysł zostanie rozlosowany po dodatkowej randze Gold Member dla każdego z trzech pierwszych miejsc. Użytkownik, którego pomysł wygra otrzyma dodatkową nagrodę niespodziankę ;)

Administracja zastrzega sobie prawo do wprowadzana modyfikacji regulaminu konkursu podawanych do wiadomości w pierwszym poście tematu dla ogólnej wiadomości. W postach wolno zadawać pytania, spam nie będzie tolerowany.

To chyba wszystko ;)

Powodzenia!

Wasz admin,

Makin

;)

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Gra nr 1

Jako subforum dzialu via www:

HaxBall

VideoRecenzja

Opis z JoeMonster - nic więcej nie trzeba dodawać ;):

Piłka nożna multiplayer! W pojedynkę fajna. Gdy zbudujesz drużynę możesz się poczuć jak na prawdziwym meczu. Adrenalinka skacze na max podczas akcji. Uwaga! Czasopożeracz sesjozawalacz kolokwiooblewacz. Nie masz czasu - nie klikaj!

Można prowadzić turnieje / pojedyńcze mecze - gra dość znana.

Strona gry: http://mpcforum.pl/mpcball/

ScreenShot

Haxball_4.jpg

52354202.jpg

Gra nr 2

F1 2010 / F1 2011

Pierwsze wydanie oficjalnej gry mistrzostw świata F1 autorstwa brytyjskiej firmy Codemasters. Produkcja zachęca wszystkich fanów wyścigów pełną licencją na wszystkie elementy tych emocjonujących zawodów.

Pełny opis gry: http://www.gry-onlin...16.asp?ID=13278

Oficjalna strona gry : http://www.codemaste...k/f12010-uk/pc/

Gra posiada tryb multiplayer. Cheaty - są, można organizować różne turnieje. Gra jest realistyczna, lecz nie doskonała... Posiada błędy (niektóre dość irytujące - wyszedł patch poprawiający te największe bugi)

Gra posiada tryb kariery (pełne sesje wyścigowe / wywiady / ... ;))

Trzeba po prostu zagrać ;)

Nie ma zbyt dużo różnic między F1 2010 a F1 2011 (działają te same serwery)

hiri.jpg

VideoRecenzja

Gra nr 3

rFactor

rFactor to kolejny produkt niewielkiego amerykańskiego studia developerskiego Image Space Incorporated. Firma ta w przeszłości zajmowała się tworzeniem gier wyścigowych dla giganta elektronicznej rozgrywki - koncernu Electronic Arts. ISI odpowiada między innymi za takie projekty jak Sports Car GT, F1 Challenge '99-'02 czy NASCAR Thunder 2004.

Pełny opis gry: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4361

Oficjalna strona: http://rfactor.net/

Nie wiem czy do gry są cheaty, ale jest wiele modów (m. in. F1 2010MG, F1 1990 v2 / TrackPacki / CameraMods). Oczywiście multiplayer!

Videorecenzja i SSy w spoilerze:

Edytowane przez krycha1996

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

to mogą być tylko propozycje działów dla gier, czy np. rzeczy związane z hackowaniem też można zaproponować?

fs_overall.png

Opublikowano

To może ja zacznę. :)

1326564533-U215643.png

CHARAKTERYSTYKA GRY

Historia

Demony zostały pokonane… bohaterowie zginęli… Chciwość i zawiść doprowadziły do wojny. Pieczęć została zerwana i zło powróciło… ostatki nadziei tkwią w… przepowiedni. Zostań wybrańcem, zjednocz ludy i pokonaj zło raz na zawsze!

Rasy i klasy

Dołącz do rasy Ludzi, Elfów, Viridis bądź Pand i staw czoła wyzwaniom jako Wojownik, Łowca, Druid, Mag lub Mnich.

Chowańce i wierzchowce

Wyucz swego chowańca na pomocnego wierzchowca i podróżuj wraz z nim po świecie gry.

Epickie walki

Wybierz jedną z frakcji i sprawdź swe umiejętności na ogromnych polach bitwy. Broń swego zamku przeciw maszynom oblężniczym podczas pełnych wyzwań wojen między gildiami.

Nowy świat

Odkryj urozmaicony świat gry, poznaj wiele mrocznych instancji i walcz przeciw potężnym bossom podczas pełnych strategii potyczek.

e2d70c2bdd2094498cb4c9f720e7a530_35417.jpgaf7c2e1556538a2c91f664a517c7a1e2_33525.jpge72bec24f4a066c7a60726dbf68071c0_33318.jpg

Strona Główna

www.eligium.com.pl

Aktualnie gra dopiero robi się sławna, ale dzieje się to bardzo szybko. Graczy dochodzi z dnia na dzień. Cheaty, hacki i boty to tylko kwestia czasu.

Fajnie byłoby, gdyby MPC stało się jednym z największych lokacji z informacjami oraz pomocami do tej gry, bo wydaje mi się, że niebawem powstanie z niej drugi Metin2.

:)

+ mały bonus od Baksia w postaci ikonki działu:

1326565691-U215643.png

RydeR_PL, buzun15, vlb i 10 innych lubią to

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

no dobra,

Subfora:

Active Server Pages (ASP)

web_asp.gif

ASP (ang. Active Server Pages) to technologia firmy Microsoft służąca tworzeniu dynamicznych stron WWW wykonywanych po stronie serwera, oparta o jeden z dostępnych języków skryptowych.

Dokumenty ASP składają się z dwóch elementów:

kodu programu

kodu HTML lub XHTML

Kod programu może być napisany w jednym z akceptowalnych przez ASP języków skryptowych (domyślnie wspierane oznaczone czcionką wytłuszczoną):

VBScript

C#

JScript

PerlScript

Python

Ruby

Delphi

Szereg dodatkowych można uzyskać przez doinstalowanie niezależnych silników skryptowych dostarczanych w postaci rozszerzeń Active Scripting.

Przeważająca większość stron ASP jest tworzona przy wykorzystaniu języka VBScript, skutecznie promowanego przez Microsoft jako najlepszego do tego celu. Strony ASP mają domyślnie skojarzone rozszerzenie .asp. Następcą tej technologii jest ASP.NET, czyli technologia tworzenia dynamicznych stron internetowych po stronie serwera, działająca w oparciu o technologię .NET i kod zarządzany.

Kurs ASP - KLIK

wikipedia.

Common Gataway Interface (CGI)

img_techtips.gif

CGI (ang. Common Gateway Interface) – znormalizowany interfejs, umożliwiający komunikację pomiędzy oprogramowaniem serwera WWW a innymi programami znajdującymi się na serwerze. Zazwyczaj program serwera WWW wysyła do przeglądarki statyczne dokumenty HTML. Za pomocą programów CGI można dynamicznie (na żądanie klienta) generować dokumenty HTML uzupełniając je np. treścią pobieraną z bazy danych.

Programy CGI są często pisane w językach interpretowalnych takich jak Perl, przez co nazywa się je także skryptami CGI.

Cechy:

Stabilny (bez zmian od 1995), dostępny za darmo standard.

Implementacja CGI nie jest zależna od konkretnej platformy sprzętowej/systemowej natomiast zależy od konkretnego programu serwera WWW. Większość popularnych serwerów ma zaimplementowany mechanizm CGI, włączając w to serwery działające na systemach Unix (Apache, Sun Java System Web Server, NSCA), działające na platformie Microsoft Windows (Apache, Netscape, Microsoft IIS) oraz Macintosh (Apache, WebStar). Również wiele innych serwerów implementuje interfejs CGI.

Szeroki wachlarz możliwości zastosowania (patrz zastosowanie)

Programy CGI można pisać praktycznie w dowolnym języku programowania. Często wykorzystuje się Perla, PHP, Ruby, Tcl, C, C++, Visual Basic i AppleScript. Dla wielu z tych języków stworzono biblioteki wspomagające obsługę CGI.

Obsługa CGI wiąże się zazwyczaj z tworzeniem nowego procesu na każde żądanie. Powoduje to duże obciążenie serwera, zwłaszcza dla języków interpretowanych. Powstały rozwiązania przyśpieszające typu FastCGI lub automatyczne tworzenie tymczasowych wersji kompilowanych.

Zastosowanie programów/skryptów CGI

Dynamiczne generowanie dokumentów przed wysłaniem ich do przeglądarki (np. z aktualną datą)

Tworzenie dokumentów w oparciu o dane znajdujące się w bazie i formatowanie rekordów w celu wyświetlenie ich zawartości na stronie

Pobieranie i formatowanie danych będących wynikiem działania innego oprogramowania (np. dane pobierane z urządzenia pomiarowego mogą być na bieżąco wysyłane do przeglądarki)

Generowanie i przetwarzanie ankiet i kwestionariuszy

Tworzenie dynamicznych ilustracji - takich jak wykresy czy schematy

Bezpieczeństwo

Ponieważ programy CGI nie różnią się praktycznie niczym od pozostałych programów uruchamianych na serwerze są tak samo podatne na występowanie błędów i awarie. Ponieważ jednak w większości przypadków programy/skrypty CGI otrzymują oraz przetwarzają dane "z zewnątrz" bardzo ważne jest aby sprawdzić dokładnie ich poprawność. Nie ma żadnej gwarancji, że użytkownik strony wypełni wszystkie pola formularza zgodnie z przeznaczeniem, wyśle do serwera poprawne dane lub program/skrypt CGI nie stanie się przedmiotem ataku crakera. Z tych powodów zaleca się stosowanie pewnych reguł podczas pisania programów/skryptów CGI.

Należy zwracać szczególną uwagę na bezbłędność aplikacji

Wszystkie dane odbierane z zewnątrz powinny być dokładnie weryfikowane szczególnie pod kątem ich rozmiaru, zgodności typu i zawartości

Programy/skrypty CGI powinny być uruchamiane z względnie najniższymi uprawnieniami lub jeśli to możliwe w odizolowanym środowisku chroot

Administrator serwera powinien mieć ścisłą kontrolę nad dostępnymi programami/skryptami CGI. Aby ułatwić to zadanie większość serwerów umożliwia uruchamianie tylko tych programów, które znajdują się w specjalnym katalogu (zazwyczaj cgi-bin w głównym katalogu serwera)

wikipedia

Poddziały do "Tworzenie stron www".

;)

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Moją propozycją jest gra pt. "Blacklight Retribution". Obecnie gra jest w fazie zamknietej bety, lecz ta zakończy się jeszcze w tym miesiącu a dokładniej 27 lutego. Może jeszcze troche za wcześnie na wstawianie tego na MPC ale myśle że gra w krótkim czasie przyciagnie do siebie rzesze fanów. Nie ma co się duzo rozpisywać na jej temat, gdyż lepiej ode mnie pokaże to GamePlay, dodam tylko od siebie ze gra stoi na wysokim poziomie i warto dla niej poświęcić kilka minut na zapoznanie się z filmikami prezentującymi jej walory

Tu przedstawiam trailer gry

a tu GP

EDIT

&screen

Blacklight-Retribution.jpg

Jak na coś wpadnę będzie druga gra :P

cohof, Sillver, Vobek i 4 innych lubią to
sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano (edytowane)

Moja propozycja to gra Dekaron, tak wiem że dział jest na forum, ale znajduje się w Inne Gry a to naprawdę porządna gierka. (2moonsa już nie ma, usuńcie to z nazwy 2moons/Dekaron)

TYP: EAMMORPG

KLASY: Póki co 7: Aloken, Vicious Summoner, Bagi Warrior, Incar Magician, Segita Hunter, Segnale i Azure Knight

Strona:

http://dekaron.gamehi.com/

Właściwie to nie chodzi mi o nowy dział, a o przeniesienie go do tych głównych i usunięcie z nazwy 2Moons, który nie istnieje od kilku lat.

Dział na dzień dzisiejszy:

http://www.mpcforum.pl/forum/17-2moonsdekaron/

Edytowane przez TrueFaith
Opublikowano

Star Wars: The Old Republic:

564_swtor3_1299134079.jpg

swtor+user+interface.jpg

Opis gry:

Gra osadzona w realiach kultowej sagii Star Wars. Gra ta jest gatunkiem MMORPG. Jest bardzo rozbudowana, tylko po angielsku, trzeba płacić za granie ( abonament wynoszący 45zl). Maxymalny lvl to na razie 50 i chyba tak zostanie. Na serwerach odbywają się przeróżne BG(BattleGroundy) z udziałem nawet do 100 osób. Taka wojna Imperium vs Republika. Po 1 miesiącu rozkoszowania się grą mam dopiero 31 lvl Sith Inquisitorem (taki jakby assasin)

Mały edit:

Podaje GamePlay (nie mojego autorstwa)

http://www.youtube.com/watch?v=uoUbZjCbjx4&list=PL960B40E8B5A65B8D&index=9&feature=plpp_video

Flinn, PanHouse, Lunner i 5 innych lubią to
Opublikowano

Star Wars: The Old Republic:

564_swtor3_1299134079.jpg

swtor+user+interface.jpg

Opis gry:

Gra osadzona w realiach kultowej sagii Star Wars. Gra ta jest gatunkiem MMORPG. Jest bardzo rozbudowana, tylko po angielsku, trzeba płacić za granie ( abonament wynoszący 45zl). Maxymalny lvl to na razie 50 i chyba tak zostanie. Na serwerach odbywają się przeróżne BG(BattleGroundy) z udziałem nawet do 100 osób. Taka wojna Imperium vs Republika. Po 1 miesiącu rozkoszowania się grą mam dopiero 31 lvl Sith Inquisitorem (taki jakby assasin)

szajs grafa z metina

MrDeViX, biegus1224 i Anscenic lubią to
Opublikowano

Moją propozycją jest gra

1329516192-U94362.jpeg

Gra ta jest na razie w fazie beta ponieważ dopiero co wyszła oficjalna polska wersja tej gry i jeszcze wszystko jest kończone ,ale oficjalna wersja będzie 24 lutego.

Choć gra ma ponad 2 tygodnie cieszy się wielką popularnością graczy.

Elsword może nie grzeszy grafiką ale jest strasznie podobna do metin2 tylko nie ma koni i jest 2d.

Tutaj Gameplay Gry

A tutaj Trailer

Link do strony gry

http://pl.elsword.org/

A tutaj ssy z gry

1329516393-U94362.jpeg

1329516389-U94362.jpeg

Mam nadzieję, że gra się wam spodoba a szczególnie gracza metin2 którzy chcą się odciągnąć od metina i zagrać sobie w podobną gierkę.

Pozdrawiam dominikczek

bnmbb, Bobu13, getsuga1 i 6 innych lubią to

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

Opublikowano

Gammers:

Grafika podobna do WoW'a. Nie wiem po co robić lepszą grafę do MMORPG. Gra jest przeznaczona dla wsyzstkich, a nie dla wybranych. Gra ma stosunkowo niskie wymagania, ale jeżeli patrzysz tylko na grafikę to powodzenia w szukaniu MMO :)

Opublikowano

Moją propozycją jest dział o hackowaniu gier na Androida oraz iOS. Na systemie od Google z łatwością można to robić wykorzystując GameCIH i wystarczają do tego podstawowe umiejętności w Cheat Engine. Dlaczego? Dlatego, że nie znalazłem czegoś takiego w internecie i gdyby MPCForum zajęłoby się tym jako pierwsi zdobylibyśmy nowych użytkowników, a ludzie mogliby się nauczyć cheatowania w grach na urządzenia przenośne. Wiele MMORPG'ów posiada sporo rzeczy nie po stronie serwera dzięki czemu z łatwością zmienia się stan gotówki, czy ilość HP.

kolorowo bo zginie w tym spamie ;xxx

fs_overall.png

Opublikowano

Popieram

-Eligium

-Silniki gier

-Grafika 3d

Głosuje

-HaxBall - Znudzi Się po pięciu dniach, tak jak to było na początku gry z kokoszem, każdy grał ale tylko gdy

był ktoś ważny rangą, na przykład seldek czy kokosz. Owszem, bardzo lubię tą grę ale dla dobra MPC odpuściłbym

sobie gdyż będzie to druga terraria - jeden temat na tydzień

-Stars Wars - Z tego co wiem jest płatna co bardzo utrudni życie ( jeżeli się mylę to przepraszam ). Mało kto będzie w to

grał, jedynie stali gracze, nikogo nowego to nie przyciągnie. Nawet jak by ktoś chciał pograć z kolegami, zebrać

się w jakąś grupę to nie ma takiej możliwości.

-Assasin's Creed - Płatne, multi strasznie nudne, i jeszcze raz płatne, po prostu nie wypali

Proponuje

-Counter-Strike Global Offensive Tak wiem, ta gra jeszcze nie wyszła aczkolwiek jest już beta, valve co dzień rozdaje

7 tyś kodów, tzn automatycznie daje nam na steam. Gra ma wyjść oficjalnie w środku marca. Jest to kontynuacja

counter-strike 1.6. Gra będzie działała na najnowszej wersji silnika source, dodane ulepszanie broni i inne bajery.

Gameplay poniżej. Jest wersja non-steam na której można już grać

-Wymagania

- System: Windows XP/Vista/7;
- Procesor: Pentium 4 3,0 GHz;
- Pamięć: 1GB RAM dla XP, 2GB dla Vista/7;
- Karta graficzna: z 128MB VRAM, obsługa PixelShader 2.0b i DirectX9.0c, np. Geforce 6600, Radeon X800, Intel HD 2000.

-Brick Force To gra jak minecraft, tylko całkowicie inna grafika i znaczenie. Również posługujemy się również klockami budując

swoją fortece i po określonym czasie w siebie.. strzelamy! Tak, właśnie - strzelamy. Gra wychodzi za miesiąc , poniżej gameplay. Gra wygląda

na znakomitą i bardzo ciekawą

http://www.youtube.com/watch?v=Ec3v6jAw914&feature=related

-Wymagania

Pójdzie na wszystkim na czym chodzi CS 1.6

Do BrickForce jest już aim.

Do CS'a oczywiście też będzie albo już jest

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Dota2

Jest to gra podobna do League Of Legends. Lol brał przykład z pierwszej edycji DOTY.

Tutaj dam wam informację o DOCIE,czyli Defence Of The Ancients.

Oficjalna strona:

http://www.playdota.com/

Oraz blog z wieściami o Docie

http://blog.dota2.com/

Informacje:

Dota 2 jest kontynuacją popularnego moda Defense of the Ancients do gry Warcraft III: Reign of Chaos. Tytuł stworzyło studio Valve, przy ścisłej współpracy ze współautorem oryginalnej modyfikacji – IceFrogiem.

Podobnie jak w pierwowzorze, w DotA 2 naprzeciw siebie stają dwie drużyny graczy (maksymalnie pięcioosobowe). Każdy z uczestniczących w potyczce kontroluje jednego bohatera. W trakcie gry heros stopniowo zdobywa doświadczenie, awansuje na kolejne poziomy zaawansowania i zbiera złoto, za które może następnie kupić ekwipunek. Rozgrywka w DotA 2 jest niemalże identyczna jak ta w pierwowzorze, czyli w każdej potyczce chodzi o to, by zniszczyć bazę przeciwnika znajdującą się na przeciwległym końcu mapy i jednoczenie nie dopuścić do zagłady swojej. Bohaterom sterowanym przez graczy towarzyszą ponadto jednostki kontrolowane przez komputerowe AI, potocznie nazywane „creeps”.

Screeny:

45MeepoParty-DotABeta.png

dota2-screenshot.jpg

Filmy:

Trailer:

GamePlay:

cohof, J4KU8, Dasalvator i 5 innych lubią to
Opublikowano (edytowane)

szajs grafa z metina

Jak Ci się nie podoba grafa w metinie no to pozdro, bo jest dobra skoro taka zla to idz zagraj w minecrafta zobaczysz co to "szajs"

@jbc. nie mam nic do minecrafta ja tylko pisze o graffice :)

Edytowane przez slawek1100
Jasio90.png
Opublikowano

Moja propozycja: GameDev.

W dziale byłyby tematy związane z pisaniem gier w gotowych silnikach takich jak:

-Game Maker

-RPG maker

-Unity 3d

-irrlicht

i innych...

Oraz bibliotekach graficznych:

-SDL

-Allegro

-SFML

~OpenGL i directx(nie wiem czy ktoś tu to ogarnia na przyzwoitym poziomie, ja znam tylko z widzenia)

Można byłoby również w nim ukazywać swoje domowe produkcje.

shniper, cohof, Ax333l i 2 innych lubią to
Opublikowano

Tradycyjnie...

Seria Assassins's Creed

Single:

Assassin's Creed. Assassin's Creed to gra akcji, kładąca silny nacisk na elementy, związane ze skradaniem się. Twórcami tytułu są ludzie, odpowiedzialni za powstanie Prince of Persia: The Sands of Time - nie dziwi więc wiele podobieństw do tego hitu.

Assassin's Creed 2. Druga odsłona słynnej serii gier akcji z otwartym światem. Wcielamy się w niej w Desmonda, który przeżywa wspomnienia swoich przodków za pomocą zaawansowanej technologii. Tym razem bohatera wraca do postaci Ezio, włoskiego Asasyna z okresu renesansu. Śmiałek musi zmierzyć się z przeciwnikami – złowrogą organizacją Templariuszy, którzy chcą przejąć kontrolę nad światem. Standardowo gra zawiera mnóstwo zadań pobocznych, rozgrywających się w ciekawie odwzorowanych miastach z przeszłości.

Assassin's Creed Brotherhood. Następna część słynnej serii opowiadającej o starciu dwóch frakcji: Asasynów i Templariuszy. Powracamy do postaci włoskiego zabójcy Ezio, który przenosi się do Rzymu, aby zmierzyć się z kolejnymi przeciwnikami. W Brotherhood wprowadzono sporo dodatków i usprawnień, w tym prosty system zarządzania gildią i możliwość przyzywania na pomoc kompanów. Gra prezentuje też ogromny świat wypełniony zadaniami pobocznymi i różnymi wyzwaniami.

Assassin's Creed Revelations. Akcja Assassin's Creed: Revelations rozgrywa się w XVI wieku, choć miejscami fabuła przenosi się także o cztery stulecia wcześniej. Główną postacią gry jest Ezio Auditore da Firenze, czyli bohater Assassin's Creed II oraz Assassin's Creed: Brotherhood. Wyrusza on w pełną niebezpieczeństw podróż śladami swego przodka i jednocześnie mistrza – Altaira. Trop wiedzie go do Konstantynopola, serca imperium Ottomańskiego, gdzie rosnąca armia Templariuszy grozi destabilizacją regionu.

1329521530-U349224.jpg

1329521590-U349224.jpg

Co za ogar gra -,-

Multi:

Multiplayer w serii Assassin's Creed pojawił się pierwszy raz przy okazji gry Assassin's Creed: Brotherhood. Jest to bardzo specyficzny model rozgrywki, który dotąd nie pojawił się w żadnym innym tytule. Agenci Abstergo (Templariusze), by pokonać Zakon Asasynów szkolą się w ich technikach zabijania. W prawie każdym trybie gry jesteś prześladowcą i prześladowanym.

TRYBY GRY

Ścigany

Twoim zadaniem jest zgładzić wyznaczone cele. Celami są inni Templariusze polujący na Ciebie, więc będziesz jednocześnie myśliwym i zwierzyną. Wygrywa najlepszy wynik. Wyżej punktowane są efektowne zabójstwa.

Polowanie

Każda drużyna ma swoją rundę, podczas której poluje na członków drużyny przeciwnej. Wygrywa ten zespół, który osiągnie najwyższy wynik za zabójstwa. Waszym celem jest współpraca przy likwidowaniu wyznaczonych celów lub wzajemne wspieranie w ukrywaniu się.

Sojusz

Twoim zadaniem jest współpraca z partnerem w celu likwidacji innych drużyn. Ochraniaj swojego partnera przed prześladowcami. W każdej rundzie inna drużyna będzie wskazywana jako cel. Wygrywa najlepszy wynik. Skoordynujcie swoje wysiłki, by uzyskać jak największą ilość puntków.

Zaawansowany Ścigany

Twoim zadaniem jest zgładzić wyznaczone cele. Celami są inni Templariusze polujący na Ciebie, więc będziesz jednocześnie myśliwym i zwierzyną. Wygrywa najlepszy wynik. Wyżej punktowane są efektowne zabójstwa. Identyfikacja celu i podchody są znacznie utrudnione w porównaniu do podstawowego trybu Ścigany. Działaj ostrożnie, aby przetrwać.

Zaawansowny Sojusz

Twoim zadaniem jest współpraca z partnerem w celu likwidacji innych drużyn. Ochraniaj swojego partnera przed prześladowcami. W każdej rundzie inna drużyna będzie wskazywana jako cel. Wygrywa najlepszy wynik. Skoordynujcie swoje wysiłki, by uzyskać jak największą ilość puntków. Identyfikacja celu i wykonanie ataku jest trudniejsze niż w podstawowym trybie Sojuszu. Bądźcie ostrożni w tej walce o przetrwanie.

Łowca Skarbów

Jedna z drużyn poluje na członków innego zespołu, którzy zyskują punkty dzięki grabieniu skrzyń. Wygrywa najlepszy zespół. Współdziałaj z innymi, aby likwidować cele i chronić lub zdobywać skrzynie. Uwaga na zakłócenia kompasu. Zdobywanie skrzyń z innymi członkami drużyny zwiększa szybkość ich pozyskiwania i dostarcza większą ilość punktów. Role odwracają się co rundę. By uzyskać jak najlepszy wynik, należy dobrze koordynować swoje działania.

Eskorta

Każda z drużyn musi ochronić lub zlikwidować wskazanych VIP-ów. Prześladowcy muszą zabić VIP-a i mogą tylko ogłuszać obrońców. Obrońcy mogą zabijać atakujących. Nagradzani są, gdy VIP dotrze do punktu kontrolnego z VIP-em. Wygrywa najlepszy wynik. Efektowne zabójstwa i skuteczna eskorta podnoszą liczbę punktów. Masz 2 rundy po 4 minuty z zamianą ról do momentu opuszczenia Animusa.

Zabójstwo

Twoim zadaniem jest zidentyfikowanie innych Templariuszy. Potencjalne cele zostały zaznaczone na kompasie. Obserwuj każde podejrzane zachowanie i spróbuj zlikwidować cele bez wystawiania się pod ciosy. Aby zabezpieczyć zlecenie, musisz skoncentrować sie na celu.

1329521621-U349224.jpg

1329521642-U349224.jpg

Typek coś tam mówi, ale to chyba nie będzie przeszkadzało

;)

Póki co jedna gra

;)

@Endymoin

Są hacki do mc?

Kondzio56 lubi to

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Więc... Ja Proponuje poszerzyc forum o dział. Uploadowanie gier i programow na konsole. Typu XBOX,PSP,PS2,Ps3. Moglyby sie tam znajdowac poradniki,instrukcje,softy i oczywiscie najwaażniejsze, linki do pobrania gier na konsole. Chodzi mi o ISO. ;) Gry na odlokowaną konsole. Pozdrawiam

FrogiPL.png

zgonikPL.png

FrogiPL.png

Opublikowano

jade-dynasty-logo.jpg

Jade Dynasty to produkcja z gatunku MMORPG nie wymagająca opłacania miesięcznego abonamentu. Gra jest angielską wersją tytułu wydanego wcześniej w Azji, znanego pod nazwą Zhu Xian i opartego na internetowej powieści. Za przeniesienie jednej z popularniejszych Chińskich gier MMO na rynki ogólnoświatowe odpowiada studio Perfect World Entertainment (znane z Perfect World).

Gra posiada standardowe cechy większości gier MMO, czyli duży otwarty świat i ciekawy system prowadzenia potyczek, skupiający się na mistycznych sztukach walki. Dzieło odznacza się wieloma ciekawostkami, nieobecnymi w innych, darmowych produkcjach. Autorzy przygotowali wiele rozbudowanych zadań, widowiskowych umiejętności i potężnych przedmiotów.

1329541873-U247153.png

1329541899-U247153.png1329541919-U247153.png1329541938-U247153.png1329541958-U247153.png1329541982-U247153.png

1329542028-U247153.png1329542053-U247153.png1329542074-U247153.png1329542097-U247153.png1329542114-U247153.png

1329542147-U247153.png

1329542201-U247153.png

1329542646-U247153.png

Do gry istnieje wiele cheatów i botów oraz cały czas są tworzone. Między innymi:

• Dynasty PTZ Bot
  • daSkillz- pozwala zautomatyzować wszelkie buffy
  • Dyn Automatic V3.1
  • SINS Bot 2.9
  • JadeMono - jeden z najlepszych botów
  • AutoChatter- Automatycznie odpowiada na PW
  • etc.

1329543007-U247153.png

*Jestem tym samym za wprowadzeniem działu "Eligium".

beliaar12, Baksiu, J4KU8 i 1 inny lubią to
Opublikowano

Tradycyjnie...

Seria Assassins's Creed

Single:

Assassin's Creed. Assassin's Creed to gra akcji, kładąca silny nacisk na elementy, związane ze skradaniem się. Twórcami tytułu są ludzie, odpowiedzialni za powstanie Prince of Persia: The Sands of Time - nie dziwi więc wiele podobieństw do tego hitu.

Assassin's Creed 2. Druga odsłona słynnej serii gier akcji z otwartym światem. Wcielamy się w niej w Desmonda, który przeżywa wspomnienia swoich przodków za pomocą zaawansowanej technologii. Tym razem bohatera wraca do postaci Ezio, włoskiego Asasyna z okresu renesansu. Śmiałek musi zmierzyć się z przeciwnikami – złowrogą organizacją Templariuszy, którzy chcą przejąć kontrolę nad światem. Standardowo gra zawiera mnóstwo zadań pobocznych, rozgrywających się w ciekawie odwzorowanych miastach z przeszłości.

Assassin's Creed Brotherhood. Następna część słynnej serii opowiadającej o starciu dwóch frakcji: Asasynów i Templariuszy. Powracamy do postaci włoskiego zabójcy Ezio, który przenosi się do Rzymu, aby zmierzyć się z kolejnymi przeciwnikami. W Brotherhood wprowadzono sporo dodatków i usprawnień, w tym prosty system zarządzania gildią i możliwość przyzywania na pomoc kompanów. Gra prezentuje też ogromny świat wypełniony zadaniami pobocznymi i różnymi wyzwaniami.

Assassin's Creed Revelations. Akcja Assassin's Creed: Revelations rozgrywa się w XVI wieku, choć miejscami fabuła przenosi się także o cztery stulecia wcześniej. Główną postacią gry jest Ezio Auditore da Firenze, czyli bohater Assassin's Creed II oraz Assassin's Creed: Brotherhood. Wyrusza on w pełną niebezpieczeństw podróż śladami swego przodka i jednocześnie mistrza – Altaira. Trop wiedzie go do Konstantynopola, serca imperium Ottomańskiego, gdzie rosnąca armia Templariuszy grozi destabilizacją regionu.

1329521530-U349224.jpg

1329521590-U349224.jpg

Multi:

Multiplayer w serii Assassin's Creed pojawił się pierwszy raz przy okazji gry Assassin's Creed: Brotherhood. Jest to bardzo specyficzny model rozgrywki, który dotąd nie pojawił się w żadnym innym tytule. Agenci Abstergo (Templariusze), by pokonać Zakon Asasynów szkolą się w ich technikach zabijania. W prawie każdym trybie gry jesteś prześladowcą i prześladowanym.

TRYBY GRY

Ścigany

Twoim zadaniem jest zgładzić wyznaczone cele. Celami są inni Templariusze polujący na Ciebie, więc będziesz jednocześnie myśliwym i zwierzyną. Wygrywa najlepszy wynik. Wyżej punktowane są efektowne zabójstwa.

Polowanie

Każda drużyna ma swoją rundę, podczas której poluje na członków drużyny przeciwnej. Wygrywa ten zespół, który osiągnie najwyższy wynik za zabójstwa. Waszym celem jest współpraca przy likwidowaniu wyznaczonych celów lub wzajemne wspieranie w ukrywaniu się.

Sojusz

Twoim zadaniem jest współpraca z partnerem w celu likwidacji innych drużyn. Ochraniaj swojego partnera przed prześladowcami. W każdej rundzie inna drużyna będzie wskazywana jako cel. Wygrywa najlepszy wynik. Skoordynujcie swoje wysiłki, by uzyskać jak największą ilość puntków.

Zaawansowany Ścigany

Twoim zadaniem jest zgładzić wyznaczone cele. Celami są inni Templariusze polujący na Ciebie, więc będziesz jednocześnie myśliwym i zwierzyną. Wygrywa najlepszy wynik. Wyżej punktowane są efektowne zabójstwa. Identyfikacja celu i podchody są znacznie utrudnione w porównaniu do podstawowego trybu Ścigany. Działaj ostrożnie, aby przetrwać.

Zaawansowny Sojusz

Twoim zadaniem jest współpraca z partnerem w celu likwidacji innych drużyn. Ochraniaj swojego partnera przed prześladowcami. W każdej rundzie inna drużyna będzie wskazywana jako cel. Wygrywa najlepszy wynik. Skoordynujcie swoje wysiłki, by uzyskać jak największą ilość puntków. Identyfikacja celu i wykonanie ataku jest trudniejsze niż w podstawowym trybie Sojuszu. Bądźcie ostrożni w tej walce o przetrwanie.

Łowca Skarbów

Jedna z drużyn poluje na członków innego zespołu, którzy zyskują punkty dzięki grabieniu skrzyń. Wygrywa najlepszy zespół. Współdziałaj z innymi, aby likwidować cele i chronić lub zdobywać skrzynie. Uwaga na zakłócenia kompasu. Zdobywanie skrzyń z innymi członkami drużyny zwiększa szybkość ich pozyskiwania i dostarcza większą ilość punktów. Role odwracają się co rundę. By uzyskać jak najlepszy wynik, należy dobrze koordynować swoje działania.

Eskorta

Każda z drużyn musi ochronić lub zlikwidować wskazanych VIP-ów. Prześladowcy muszą zabić VIP-a i mogą tylko ogłuszać obrońców. Obrońcy mogą zabijać atakujących. Nagradzani są, gdy VIP dotrze do punktu kontrolnego z VIP-em. Wygrywa najlepszy wynik. Efektowne zabójstwa i skuteczna eskorta podnoszą liczbę punktów. Masz 2 rundy po 4 minuty z zamianą ról do momentu opuszczenia Animusa.

Zabójstwo

Twoim zadaniem jest zidentyfikowanie innych Templariuszy. Potencjalne cele zostały zaznaczone na kompasie. Obserwuj każde podejrzane zachowanie i spróbuj zlikwidować cele bez wystawiania się pod ciosy. Aby zabezpieczyć zlecenie, musisz skoncentrować sie na celu.

1329521621-U349224.jpg

1329521642-U349224.jpg

Typek coś tam mówi, ale to chyba nie będzie przeszkadzało

;)

Póki co jedna gra

;)

Ja jestem za .

Multi jest bardzo trudne więc może ktoś będzie potrzebował pomocy ?

O singlu to już nie mówię , bo to co widzimy np. w singlu Gothica nie równa się z tym co trzeba robić w assasinie .

Hisagi lubi to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...