Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motoryzacja: Quad czy Motor?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w temacie chciałbym się was poradzić co lepiej wybrać: Quad czy Motor?

Konkretnie chodzi mi o:

1.Quad 200-250ccm (używany)

czy

2.Romet z150 (z salonu)

Mam straszny dylemat co kupić i mam nadzieję, że pomożecie mi w tym :)

P.S. Głównie mi chodzi o zabawę (nie skatowanie go i papa...) i miłe spędzanie czasu na jeździe :D

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Kocham zielone klimaty!

696marihuana.jpg

Opublikowano

Mam pytanie , mieszkasz w mieście czy na wsi ? Ja tak po środku , tzn mam dużo miejsca , pola , lasy itp i mam quada , tzn miałem . Jezdziłem jakiś tydzień -.- zawieszenie kaput . i teraz też mam dylemat czy quad 250 czy jakiś motorek , ale chyba wybiorę quada , i tobie też polecam .

PS: Pozdrawiam pole pana Władzia ;):D

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Jak patrze na tego rometa to zdecydowanie wygrywa Quad. Przemyśl sprawę, może bardziej opłaca się kupić jakiś inny motor nie tego rometa. W tej samej cenie możesz wyrwać jakaś Yamahe Aprilie itp. (nie mówie tutaj o skuterach)

Opublikowano

Jak chcesz motor to bierz np. takie D16A2 z Hondy CRX, dobry motor, ale z osprzętem kosztuje ok. 8 tysięcy złotych.

A teraz na serio, jeżeli mieszkasz na wsi to bierz quada, większa frajda, jeżeli w mieście to motocykl/motorower, chociaż ja i tak jakbym miał do wyboru quada lub motorower to zrobiłbym te prawko na quada i jeździł nim po mieście.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Romet chiński szmelc z silnikiem na licencji japońskiej.

Quad chiński szmelc z chińskim silnikiem xD

Bierz rometa i przygotuj się na wibracje na podnuszkach bo silnik jest na stałe z rama i przenosi wszystkie wibracje na rame xD

Opublikowano

Weś nowego rometa. Według mnie z motorami jest większa zabawa ;D

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Powiedz mi jaki to Quad, jeśli to szmelc Kingway albo bashan to nie kupuj, silniki mają dobre ale rama to " papierek " , pojeździsz z tydzień i będziesz go spawał całego.

Polecam quady powyżej 7,5 tys , nie terenowego tylko " ważkę " , najlepiej Yamaha i masz pewność że nie rozpierdoli się po tygodniu.

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano
Jak patrze na tego rometa to zdecydowanie wygrywa Quad. Przemyśl sprawę, może bardziej opłaca się kupić jakiś inny motor nie tego rometa.

Powiem Ci ziomek, że ten romet z wyglądu jak i jazdy jest kozak, ale zastanawiam się nad quadem (wiem, że każdy ma swoje zdanie, ale jak na motocykl jest K***A kozak :D )

P.S. Ja mieszkam w pół wsi, tzn. sporo pól jest wokół mnie :D

Kocham zielone klimaty!

696marihuana.jpg

Opublikowano

I tak nie kupisz, masz 12 lat i liście konopii w sygnie, dodając do tego 0 obeznania w świecie motoryzacji - internetowa ciota ze wsi z niespełnionymi marzeniami.

Opublikowano

Jak tak widze tego motóra to mi sie smiac chce. Widzialem takiego w markecie Media Expert. Za zadne skarby bym tego nie bral. Bierz quada. Lepsza frajda niz na tym Romecie. Tylko posciagaj zabezpieczenia zeby mial wieksza moc :)

Opublikowano

Albo jakieś enduro, nawet używane - Yamaha DT albo Derbi Senda. O wiele lepsze od tych quadów i tego, sic, motocykla.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

I tak nie kupisz, masz 12 lat i liście konopii w sygnie, dodając do tego 0 obeznania w świecie motoryzacji - internetowa ciota ze wsi z niespełnionymi marzeniami.

Gościu, idź się wysraj w kiblu może ADHD Ci przejdzie... Nie znasz mnie - nie wiesz kim jestem i jaki jestem, więc skończ te Twoje ,,teorie".

O to chodzi, że mam już samochód - golf 3 , ale postanowiłem kupić sobię rekreacyjnie coś nowego...

Już postanowiłem co kupię - Romet z150... Komuś się nie podoba - nie komentować.

Temat uważam za zakończony, chyba że chcecie się jeszcze pokłócić na temat, który to jest ,,Wielki znawca motoryzacji" to piszcie dalej ; )

Kocham zielone klimaty!

696marihuana.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...