Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warcraft 3: Sieć lokalna Lan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Jak zrobić sieć lokalną Lan. Otóż sprawa jest bardzo prosta. Musimy posiadać "kabel" i podłączyć go do obu komputerów.

Następnie musimy wejść:

w Panel Sterowania --> Połączenia Sieciowe --> Połączenie Lokalne --> Właściwości --> Zaznaczamy Protokół internetowy i klikamy właściwości

To jest ukryta treść, proszę

W adres Ip ustaw 192.168.1.1

Maska podsieci 255.255.255.0

Bramka domyślna nie musi być wypełniana

W drugim komputerze zrób to samo z tym, że w tabelce IP ustaw 192.168.1.2

Maska podsieci 255.255.255.0

Bramka domyślna nie musi być wypełniana

Zapisujemy. Komputery powinny siebie wykryć.

Wchodzimy w Warcraft'a

Klikamy Sieć Lokalna --> Stwórz Grę --> Wybieramy Mape i inne właściwości gry --> Stwórz grę

Drugi komputer od razu po wejściu w Sieć Lokalna powinien wykryć serwer.

Jeśli było to cls

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A mam takie pytanie bo kiedyś grałem przez garene w W3 i mi wyszukiwało roomy w Sieci lokalnej ale teraz ich nie wyszukuję też mam garene czy jak to zrobie co napisałeś to mój komputer też wyszuka roomy innych ?

Mito Elo 3 2 0 WOOP WOOP

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo dobry poradnik, świetnie opisane :D Osobiście parę razy grałem na lanie z braćmi ciotecznymi jest super ! Plusik leci.

Już dosyć łez, rozwiał je wiatr i rozmył deszcz.

Zamroził mróz... Nie wrócę już nie czekaj więc.

Już dość czekania, na ten lepszy dzień.

Odchodzę, przepraszam, wybaczcie znikam jak cień...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@up Tutaj masz oferty. Coś takiego jak tutaj. Ja np. kupiłem sam "drut" i samemu sobie taki kabel zrobiłem ;). Nie jest to trudne. :P

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

a mogę zrobić tak, że jeden komputer będzie bez internetu, a drugi będzie go posiadał? (chodzi o to czy w tym trybie LAN będzie działał.)

3181239400_1339695262.png

l Nowy użytkownik l

Opublikowano

@up Internet nie jest tu potrzebny :) Wystraczy, że będziecie mieli podłączone kompy i gracie!

8can.png

Opublikowano

Dobry pomysł, ale słyszałem i chyba czytałem, że można utworzyć nową sieć i podać te same adresy ip do 2 kompów i grać, nawet bez kabla, ale wtedy wymagany jest internet.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...