Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z połączeniem do mpcforum.pl

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnimi czasy dochodzą mnie słuchy, że niektóre osoby mają problemy z połączeniem do mpc. Jeżli znacie takowe to proszę wpiszcie ich nicki w tym temacie wraz z następującymi informacjami :

- nick

- adres IP

- wynik komendy ping mpcforum.pl

- wynik komendy tracert mpcforum.pl

- wynik komendy ipconfig /all - dokładnie chodzi o pole "Serwery DNS".

- od kiedy jest problem ?

Pozdrawiam,

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Nie wiem czy bezpiecznie jest podawać na forum o cheatach i hackach adres IP. Moze się to skończyć na złych atakach typu DDoS.

taka mala sugestia.

btw. nie kazdy moze ogarniac te pojecia co podales :P

Opublikowano

@UP to kokosz się indywidualnie wkradnie xdd (joke)

I bardzo ogólnie podałeś co trzeba wysłać, powinieneś opisać w jaki sposób sprawdzić te wyniki

1329228482-U118767.png

Opublikowano

Wchodzimy do wiersza poleceń naszego systemu (cmd) i następnie wpisujemy ping mpcforum.pl , wynik kopiujemy, kolejno tracert mpcforum.pl, również kopiujemy sobie wynik, a następnie wpisujemy ipconfig /all i również kopiujemy sobie wynik. Potem wszystko wysyłamy do kokosza na PW podając jeszcze swoje IP.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

Witam,

Ja mam właśnie ten problem, że nie mogę normalnie wchodzić na mpcforum.pl mam tak jakieś 3 tygodnie. (obecnie wchodzę przez proxy ;/)@EditDlaczego jak wpisze   ping mpcforum.pl    to mi wyskakuje: Badanie mpcforum.pl [176.9.9.227] z 32 bajtami danych:" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."Statystyka badania ping dla 176.9.9.227:Pakiety: Wysłane = 4, odebrane = 4, utracone = 0 Jak wpisuje ping (inna strona niż mpcforum.pl) to mam coś innego.

Opublikowano

Witam,

Ja mam właśnie ten problem, że nie mogę normalnie wchodzić na mpcforum.pl mam tak jakieś 3 tygodnie. (obecnie wchodzę przez proxy ;/)@EditDlaczego jak wpisze ping mpcforum.pl to mi wyskakuje: Badanie mpcforum.pl [176.9.9.227] z 32 bajtami danych:" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."" Odpowiedz z 192.168.1.100: Host docelowy jest nieosiągalny."Statystyka badania ping dla 176.9.9.227:Pakiety: Wysłane = 4, odebrane = 4, utracone = 0 Jak wpisuje ping (inna strona niż mpcforum.pl) to mam coś innego.

podaj na pw swoje ip

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja mam tak samo jak użytkownik pankal, tylko że on się łączy z proxy, a ja używam tymczasowo innego IP. Z moim normalnym IP mam takie coś, że jak wchodzę na mpc to łączy się i łączy, tak jak by było off.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

W takim razie zastosujcie się do tego:

Wchodzimy do wiersza poleceń naszego systemu (cmd) i następnie wpisujemy ping mpcforum.pl , wynik kopiujemy, kolejno tracert mpcforum.pl, również kopiujemy sobie wynik, a następnie wpisujemy ipconfig /all i również kopiujemy sobie wynik. Potem wszystko wysyłamy do kokosza na PW podając jeszcze swoje IP.

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Opublikowano

2x@up Użyłem raz Opery, bo była mi potrzebna - i to nie było tak dawno... (ale nie wchodziłem na Operze na stronę mpcforum.pl)

@up Gram w Metin2, i używam/używałem M2bob.

Co mam robić ?

Opublikowano

mi nie działa tylko na moim IP, gdzie indziej na tym samym laptopie wszystko działa normalnie. może za często odświeżałem forum i mi zablokowało :unsure:

Opublikowano

Czy osoby zablokowane korzystaja z Opery/korzystaly z Opery badz ktos w domu z niej korzystal?

ja uzywam Opere caly czas.

To ja spytam inaczej, czy osoby poszkodowane grają w metina i używają m2boba? Jeżeli tak, jedyną opcją jest przywrócenie systemu do czasu sprawnego działania mpc.

m2bob czyli?^.^

Opublikowano

ja uzywam Opere caly czas.

m2bob czyli?^.^

Expbot do metin2.

1332703407-U173186.png

"Bo My tu się szanujemy zamiast dupy sobie lizać!"

Opublikowano

na operze działa przy opcji "turbo" ale wolno sie ładuje. na firefoxie i chrome nie ładuje sie wcale

na operze działa w trybie "turbo" z lagiem, a na ff i chrome w ogole sie nie laduje

Tak, Przed "unbanem" mojego IP tak samo wchodziłem, ponieważ Opera Turbo zmienia IP ;]

Opublikowano

TheProcekAMD

188.137.73.141

jak wpisałem w cmd ping mpcforum.pl to:

Błąd ogólny
Błąd ogólny
Błąd ogólny
Błąd ogólny

Statystyka badania ping dla 176.9.9.227 z 32 bajtami danych:
Pakiety: Wysłane = 4 Odebrane = 0, Utracone = 4
(100% straty),

Następnie coś tam śledzenie z maks. liczbą 30 przeskoków:

1 AMD-Komputer [ip jakies] Host docelowy jest nieosiągalny.

Śledzenie zakończone.

Serwery DNS : 195.66.73.2

Ogólnie musze zmieniać IP żeby tu wejść, ale na czas badań wyłączyłem proxy.

Korzystałem z chroma i firefoxa, oraz jeśli to ma znaczenie używałem m2boba :P

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ja jeżeli nie użyje proxy, to też nie wejdę na stronę mpcforum.pl, ale nie wiem dlaczego ostatnio normalnie wchodzę na MPC i jest git :D. A co do m2bob to podobno ma znaczenie.

@EDIT (Np. dzisiaj w południe wszedłem normalnie na MPC, popołudniu już musiałem przez PROXY, a teraz jestem znowu normalnie, ale jeszcze kilka dni temu to w ogóle nie mogłem wejść.)

Opublikowano

Osoby mające problem z połączeniem z MPCForum, a korzystają z tego m2boba polecam skorzystać z tego, powinno pomóc:

http://www.mpcforum.pl/topic/587719-tut-odblokowanie-mpcforumpl-po-uzyciu-m2bob/

1348162346-U215643.png

by Baksiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...