Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak namówić rodziców na nowy telefon

Mystiker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz "Mamo mam w chuj starego samsunga i po prostu chciałbym nowy porządny telefon"

Albo coś nawymyślaj typu: dawno nic mi nie kupowaliście, będę się lepiej uczyć, będę wam pomagać w domu itp.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

K***** mać ! To pomaganie rodzicom w domu jest płatne tak ? Życzę wam by was wypier****** z domu i powiedzieli "Chcesz mieszkac ? Kup nam nowe auto bo mamy stare!"

Beztroskie rozpuszczone dzieciaki :/. Chcecie coś ? To do pracy won. Np: roznoszenie ulotek dozwolone od 16 roku zycia.

Rodzice niekoniecznie muszą mieć dobrą sytuację finansową by wam non stop coś kupować.

Ten temat jest po prostu żałosny... Pomożecie własnym rodzicom dopiero jak wam coś kupią ? Bedziecie sie lepiej uczyc jak wam coś kupią? Wow pomoc rodzicom to powinno być z milosci do nich.. A co do nauki to nie ich problem tylko wasz . Bo jak bedziecie sie opieprzać w nauce to potem w przyszlosci bedziecie po smietnikach chodzic i zebrac o kase.

jqeuR.png

Opublikowano

Ja z tym nie miałem problemu, nie wiem jak u Ciebie ale ja zawsze pomagam mamie w sprzątaniu, czasami ugotuje obiad, często zmywam naczynia i wgl. Gdy poprosiłem o nowy telefon to na drugi dzień go miałem.

Ostatnio spytałem mamę czy kupi mi rower , ona powiedziała że tak ale za 2 tyg. Wie że się staram i szanuję co ona robi dla mnie. Ale jak Ty masz wszystko w d*pie i tylko Metin i Cie nie ma cały czas w domu to będzie trudno.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Powiedz matce że będziesz się ograniczał w graniu na kompie (to jest przykład) A jak ci nie wierzy to niech zrobi test i ty przez tydzień będziesz dotrzymywać słowo a ona ci kupi :D

eune

Opublikowano

Mamo kup mi telefon bo koledzy się ze mnie śmieją.

A tak serio jeśli używasz tylko tele do dzwonienia do rodziców jak jesteś na wycieczce to po co Ci coś nowego? Szkoda hajsu, rodzice pewnie mają takie samo zdanie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@Pleciq jasne, nie wkręcaj, że jesteś już taki poszkodowany i uczynny.

Jakie nosisz buty? Najki? Jakie nosisz spodnie? Bluza ze stoppro też nie kosztuje 20zł :)

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Słowo dofinansowanie brzmi lepiej niż kup :P uzbieraj 1/3, 1/2 nowego telefonu i poproś aby Ci dali resztę, poluj po komisach itd.

Opublikowano

Rodzicom pomagam, chociaż właśnie wydaję mi się, że w niezbyt wystarczającym stopniu, ale też nie robię tego za coś, tylko bezinteresownie.A nowy telefon naprawdę przydałby mi się.Z tym starym samsungiem nie chcę się nawet pokazywać...Numery kumpli mam tylko na GG.Masakra? : D

Chcesz mieć nowy telefon, ze względu na to, żeby mieć nr kolegów? Sry ale wtedy zmień kolegów. Nie są dobrymi kolegami...

Opublikowano

Sprzedaj go, i jakieś inne rzeczy i sobie kup, to nie jest tak że ci nie chcą kupić bo rodzic chce jak najlepiej dla dziecka ale musi dbać też o twoje wyżywienie ciuchy itd więc kasy brak :F

RMCF

Opublikowano

Masz kilka możliwość..

1. Poprosić normalnie o nowy telefon.

2. Sam sobie na nowy zarobić.

3. Odpicować go ręcznie.

1332522748-U154499.png

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Powiedz że chcesz telefon a jak odmówią to powiedz że rozpoczniesz karierę jak Bieber . A na prawdę powiedz że będziesz miał chociaż marną dwóję z matmy xD

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

W jednej ręce trzymaj nuż a w drugiej list pożegnalny.

I powiedz im "mamo tato kupicie mi nowy telefon"

Myślę że się zgodzą :D

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...