Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokady skuter SYM

Tworu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 2 lata temu kupiłem skuter SYM ORBIT 50. Jazda 50km/h jakoś mi nie sprzyja ;/ wiem, że są tam blokady... I tutaj jest prośba do was, bo ja za bardzo się na tym nie znam. Czy wie ktoś gdzie znajdują się owe blokady i jak je zdjąć?? Z góry dziękuję

Opublikowano

Zobacz na necie jaki typ blokady ma twój skuter. Po tym szybko znajdziesz tut'a :). Ja zaraz coś poszukam to dam edit'a

graphic.png

Opublikowano

Blokada jest napewno na module zapłonowym. Wez postaw na duzej stopce motur i od prawej strony zobacz pod spod. bedziesz miec taka kostke 55_1264442173.jpg

Jeden z kabli jest różowy, przetnij go i masz glowna blokade odcieta, jedziesz jakies 70kph

JEDNAKZE jesli mieszkasz w duzym miescie a Twoj skuter ma 50cm3 to odciecie blokady na module zaplonowym wymaga tak jakby prawa jazdy A1, poniewaz skutery 125cm3 wymagaja juz tego prawa jazdy i nie maja zadnych blokad. rejestrowane sa jako motor. a motorower prawnie nie moze przekraczac 50 czy tam 55 stad ta blokada na module. ja mieszkam na wsi zabitej deskami takze nikt na to nie patrzy, a jesli juz to odetnij ten kabel i wez klejem gdzies tam przyklej ze niby podlaczony.

logo_black3.png

Opublikowano

EDIT@. Znalazłem moduł przy akumulatorze lecz nie ma tej słynnej "różowej" linki. Widocznie trzeba zainwestować w odblokowany

Opublikowano

Jak wgl. można kupić skutera który jest na automacie,i to do tego 50 cm3 -_- * jeśli ściągniesz blokadę to większej różnicy nie będziesz czuł.

To co Yahiko, jeśli nie wiesz dalej to jedź do mechanika takiego miejscowego nie do autoryzowanego serwisu i Ci ściągnie za free.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Moduł nie moze byc przy akumulatorze, jest on po stronie silnika. ja mam zippa vege, akumulator mam tak jakby pod kierownica, w ogole dziwny ale fajny skuter. musi byc rozowy kabel... moze wpisz po angielsku na google, predzej na zagranicznych forach bym sie spodziewal jakichkolwiek informacji

Wieczorem wrzuce zdjecia mojego modułu, musisz poczekac. za pare godzin. ok?

logo_black3.png

Opublikowano

Jak on wrzucił zwykłą kostkę przewodów.

Blokadę możesz jeszcze mieć w wydechu i gaźniku.

PS; skutery mają gwarancję tylko i jedynie po to żeby wytrzymać okres gwarancji....

Opublikowano

No mówię Ci moduł mam przy akumulatorze. jest 5 kabelków i jedno wejście jest tak jakby "zablokowane". Zaraz skoczę do garażu i zrobię zdjęcie.

EDIT@ nie wiem czy widać, ale tam nie ma żadnego różowego kabelka ;/ widocznie jedyne wyjście to kupienie odblokowanego modułu za 100zł ;/ wolę nie próbować z chińskimi bo się za pewne przepalą

Opublikowano

hmmm... ktos wyzej napisal ze nie zrobi wielkiej różnicy ale uwierz zrobi;) blokady to hmmm... najlepiej jedź do warsztatu tam ci zrobią ale tak. Moduł to podstawa tam jest w 100% jedna trzeba kupic odblokowany to 50zł kosztuje. Dalej to wyreguluj gaźnik to pomaga ustaw według swoich potrzeb np. jak jeździsz po prostej musisz mieć inaczej ustawiony niż jak ciągle pod góre lub po zakrętach;) to naprawdę pomaga;) dalej to na wydechu poszukaj powinien byc taki przewód a raczej taka rurka czy wężyk który idzie od wydechu/tłumika do gaźnika przez niego leca spaliny do gaźnika aby miał mniejsze osiągi poprostu odczep je i zablokuj z obu stron czymś ;) to wiekszość blokad która łatwo samem ściągnąć mojemu kumplowi dały one naprawdę dużo jechał maks 45km/h a po tym zamyka licznik czyli 80km/h;) a jak dalej ci mało na allegro masz za 130-230zł części tuningowe przerabiajace na 80cm3 kup je i albo sam załóż jak się znasz na silnikach nieco lub poproś znajomego czy kogoś z rodziny a jak nie masz nikogo to poprostu do warsztatu z drobna doplata ci to zrobia;) (sory za bledy pisze na szybkiego)

@edit: co do modułu pamietaj weź ze sobą stary bo jest kilka typów i łatwo sie pomylić. i nie wiem po co za 100zł jak za 50zł są i działają wieki;)

klklgv.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...