Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Dać Admina?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dziś z kolegami założyłem servera mający 5 sloty (na razie).

Ale nie wiem jak dać admina. W folderze "ops" dałem swój nick, ale to nic nie zmieniło.

Dodam, że kupiliśmy dedyka na stronie ycraft.

Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc

Opublikowano

W grze wpisz /op nick

Jak chcesz dawać uprawnienia wgraj pluginy AZRank(dawanie rang) PermissionsEx(uprawnienia) i reszty poszukaj na google ;].

Opublikowano

W konsoli wpisujesz komendy bez /

Najpierw musisz zrobić rangę w PEXie

pex group <group> create [parents]

np: pex group Admin create

Następnie tą komendą nadajesz permissions

pex group <group> add <permission> [world]

np: pex group Admin add .* world

Następnie dodajesz prefix do rangi tą komendą

pex group <group> prefix [newprefix]

np: pex group Admin prefix Admin

następnie dodajesz gracza do rangi

pex user <user> group set <group> [world]

np: pex user KrakersPL group set Admin

Liczę na LIKE

:)

Andrzej.png
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Może mi ktoś pomóc,

gdy pisze pex user [mój nick] group set Admin, to nic sie nie dzieje, mam skonfigurowanego PermissionaEx, Dodam jeszcze ze dodalem Admina

Aha Green15 zrobilem tak jak ty i tez to nic nie dalo, pomocy!

Opublikowano

Jak się nic nie dzieje?! Musi się coś dziać, muszą wyskoczyć albo jakieś błędy albo komunikaty. Jeśli nic się nie dzieje to masz zbugowany/zlagowany serwer.

Opublikowano

Aha i dodam ze jak pisze pex user [mój nick] group set Admin, to pokazują się wszystko co może być związane z tym pluginem, wiec te inne komendy na ten temat.

próbowałem z tych komend coś wycisnąć ale tam nic niema co mogło by mi pomóc.

Opublikowano

Aha! Dzięki, że to powiedziałeś. Jeśli wyświetlają ci sie wszystkie inne komendy PEX to znaczy, że albo źle wpisujesz tą komendę albo masz starą wersję PEX'a (PermissionsEx'a) ;)

Opublikowano

HevyNation dokładniej ci to powiem, Gdy wpisuje pex user [mój nick] group set [ranga] to wyskakuja mi komendy powiazane z PermissionEx np: pex world, pex reload, pex demote i wiele wiele więcej, jak masz

na to rozwiązanie to bardzo cię prosze abyś powiedział

z góry, dzięki.

Opublikowano

Napisałem wyżej rozwiązanie, zainstaluj najnowszą wersję PEX'a, powinno pomóc ;) A tak apropo, masz może plugin AZRank? Jeśli tak, spróbuj wpisać /setrank nick grupa. może to pomoże.

Opublikowano

Nevy mam pytanie, ściągnełem tą [chyba najnowszą] wersje PEX'A napisałem jak powinno być w konsoli czyli: pex user [mój nick] group Admin i wyskoczyło: User Groups Set!, czy to dobrze, czy źle?

Ale obok nicku dalej nie mam napisane [Admin] a tak zrobiłem ze miało tak pisać.

aha i gdy ściągłem tą nowszą wersje Pex'a to jest to Winrar wzielem wypakowałem do folderu, a ten folder wrzuciłem do folderu Plugins a tam nie było abym sobie zrobił, Rangi.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...