Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

6 lat mpc.

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 591
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mpc forum ma odejść? Dlaczego to przecież największe forum, fakt trzeba żyć kokoszu niech kto inny będzie głównym admem ale nie odchodź niech forum zostanie, gdy to pisze jest bardzo smutno z powodu iż mpc ma odejść

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Według mnie trzeba poświęcić mu dział (Temat) to jest życie a ile on włożył w te forum czasu . Start odwaliłeś dobrą robotę :)

?

Opublikowano

Odwalił? On w to włożył wszystko przynajmniej ja tak sądzę. Niech administracja i gm oraz chętni modzi, userzy zrobią zrzutkę wtedy raczej będzie lepiej bo przecież jest was dużo dacie rade, my damy rade.

@up Sprzedać kawał histori

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Zrobisz to co według Ciebie będzie słuszne oraz lepsze dla Ciebie, lecz wierze w Ciebie i myślę, że się nie poddasz tak od teraz. Dużo, bardzo dużo osób darzy Cie szacunkiem , zostań tu. :>

trolololololor.jpg

Opublikowano
LUKA 2:

Poruszmy temat trochę trudniejszy, a konkretniej SQL. Z forum powinno się usunąć "zapamiętywanie hasła."

Jeżeli dany użytkownik ma zapisane własne hasło, to jest to klucz do trumny, aby się dostać na jego nick.

Wystarczy odpowiedni i ulepszony skrypt we własnym języku programowania, który "zatruje" - sql injecton.

Wtedy już tylko zmienić cookies poprzez konsolę języka Perl i konto danego użytkownika jest nasze.'

PS. "Zapamiętywanie hasła" wykorzystają też w szybkim czasie hakerzy "z podziemia" na wszystkich forach MyBB i IP.BoarB

PS2. Jest jeszcze kilka luk, których i tak nie wykorzystacie, bo trzeba to zrobić jednocześnie kiedy np. kokosz wgrywa zapytanie do bazy.

Stuknij się w łeb pseudo-webmasterze, nie chce mi się słuchać twoich głupich wypocin, gadasz jakieś smuty - które nie są na miejscu.

Co ma zapamiętywanie haseł do DDOS'ów? PYTAM SIĘ CO. Stuknij się w łeb, jeśli chcesz zrobić sql injection na silniku IP.Board to życzę Ci powodzenia.

Nie wracaj tutaj - jeśli chociaż trochę się nie podszkolisz. ;)

Opublikowano

Szkoda forumka będzie i tej beki w pogaduszkach, płacz o warny, konformistów, kompleksów.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Czy kokosz napisał, że forum 100% padnie? Nie, więc nie panikujcie i nie róbcie jakiejś załoby tutaj.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Kokosz człowieku na tym forum są ludzie którym zależy na tym forum masz kase na opłacanie jest git wprowadź darowizny jeżeli coś z kasą ,jeżeli to ataki popatrz ile osób jest na tym forum które potrafią to robić

oprę się na serwerach metin2

yitian - serwer który miał nie jeden atak postarali się ,załatwili ludzi do zabezpieczeń

tilian2 - atakowali po 10 razy dziennie zrobili zabezpieczenia dlaej stoi

mógł bym wymieniać do woli zróbcie galerię sław mpcforum a w niej umieścicie gościa który zrobił zabezpieczenia mogę się założyć ,że ktoś wam nawet za free to zrobi

dla niektórych lub nawet większość MPCFORUM to kawałek historii społeczeństwa to kawałek nas

ja miałem 3 konta i na forum spędziłem ok. 3,5 roku z 4 miesięczną przerwą

Ale to decyzja należy do was ...

sygnafranc.png

Opublikowano

Jestem na tym forum zarejestrowany prawie rok... Szkoda mi będzie upadku mpc gdzie w ostatnich czasach siedzę dużo czasu. Serwery prywatne też na pewno na tym stracą z dużej ilości publikacji ich na tym forum. Tyle działów, tyle roboty innych ludzi przez te 6 lat. Masakra. Mam nadzieje że to jeszcze nie koniec. 3mam kciuki ;)

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

up@ Bo kurwa tak.

Po.1 Kurwa to możesz być Ty, lub Twoi "Uliczni" znajomi..

Zapytał się kulturalnie, a Ty z mordą do niego.

Trzym japkę kapciu .:>

A po.2 odzywaj się na poziomie, albo wgl się nie odzywaj.

Za duza sygna sygna - MrPiotrek122

Opublikowano

Ludzie zamiast przeżywać szukajcie czegoś co można zrobić w tej sytuacji, jak się zabezpieczyć prze DDOS'ami ja np znalazłem to :

To jest ukryta treść, proszę

Z lekką pomocą anonimowych - akurat nie hakerów tylko zwykłych ludzi.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Nawet jeżeli kokosz się pożegna z forum to jednak może ktoś inny z adminów się nim zajmie!

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

powiem wam szczerze gdyby nie mpcforum Metin2 Był by zacofany jeszcze kilka lat

to Forum Uczy ludzi jak przetrwać zawsze byliśmy z wami jak były ataki ddos ja tutaj jestem od 2008r pamiętam jeszcze jak nowość była np Nowa zbroja a a teraz wszystko stare .MpcForum zaczęło się dopiero rozkręcać a ty to chcesz przerwać nie poddawaj się Kokosz !!

Damy ten 1% podatku na mpc

takie drugiego forum nie ma

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Ja to bym poszukał poradnika na mpc jak się zabezpieczyć przed ddosami, na pewno coś bedzie :D

Tu jest chyba wszystko, cały internet związany z grami i nie tylko.

CX7Rrj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...