Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak efektywnie szukac?

LoveMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W tym krótkim poradniku chciałbym wam pokazać jak efektywnie szukać diamentów. Pewnie wiele osób zna ten sposób ale może są tacy którzy nie znają..

1. Musimy przygotować się do wybrawy. Potrzebujemy:

- kilof ( zelazny lub diamentowy ) najlepiej wziąć kilka zeby sie nie wracać co chwile.

- pochodnie - aby oświetlić sobie droge

- łopatę

- jakiś materiał budowlany - aby zabudować gdy wypłynie lawa.

- wiaderka wody ( najlepiej 2-3 ) - gdy się podpalimy to żeby mieć czym się zgasić

2. Wkopujemy się w ziemie tak aby na kordzie 'y' było 12. ( aby to sprawdzić wciskamy F3 i tam po lewej stronie musimy być y:12.62000000476837 ) na tych kordach jest najlepiej ponieważ nie zaskoczy nas lawa od góry a są tutaj już diaxy. ( wyżej nie ma co szukać bo nie bedzie )

Gdy zobaczymy inna rude wegla itp. warta ja wykopac bo wśród nich może być diax.

3. Zaczynamy kopać.. Najlepiej kopać korytarz o wysokości 2 i szerokości 1. I kopiemy tak cały czas do przodu.

I to by było na tyle ;)

Chciałbym tylko dodać że ja w ten sposób znalazłem dzisiaj 23diaxy w nie całe 10min ;]

Mam nadzieje że TuT wam się podobał i licze na like.

Tutorial napisany cały prze zemnie zakaz kopiowania bez mojej zgody.

,,Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać''

Opublikowano

1. Złotym kilofem nie można wykopać diamentów

2.Diamenty występują jeśli się nie mylę od y20 a nie od y12 (włącz sobie x-ray'a i zobaczysz ... )

3.Jak kopiesz 1x2 to mało znajdujesz bo często są obok siebie ród (nie wiem czy dobrze napisałem ród)

4.Można dodać , że jak widzimy węgiel albo złoto warto wykopać gdyż często obok albo w środku bryły są diaxy i dobrze jest jak się trzyma shiift bo czasem może pod nami lawa być a jak szybko kopiemy to spadamy ;)

Ale dla początkujących może być

Opublikowano

z złotym kilofem sie zgodze..

ale diamenty wystepuja od y12 ;)

a według mnie to taki tunel 1x2 wystarcza. Dość często znajduje tak diaxy.

a z tym że wystepuja obok wegla itp nie wiedziałem. thx za info poprawie

,,Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać''

Opublikowano

przeczytajcie kilka zdań z wikiminecraft

Diament jest uważany za najcenniejszy i najrzadszy materiał w całym świecie Minecraft. Można

To jest ukryta treść, proszę
znaleźć w żyłach liczących od jednego do aż dziewięciu bloków. Spotykany jest najczęściej na wysokości 19 bloków od skały macierzystej lub poniżej, zwykle w pobliżu
i
. Z rudy diamentu wypada
. Przedmioty z tego materiału są najwytrzymalsze w grze. Z dziewięciu oszlifowanych diamentów można stworzyć
, który można użyć do składowania diamentów lub do budowania. Aby wydobyć diament potrzebny jest
, inaczej ruda zostanie po prostu zniszczona.

Diamenty można znaleźć najczęściej pomiędzy poziomem 10 a 16.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Aby efektywnie kopać diamenty trzeba kopać tunel o wys 3 i szer 2 na y 11 i po bokach kopać tunel 1 szer i 3 wys co 3 kratki dzięki tej metodzie przeszukacie większy obszar i będzie więcej diaxów :D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Najlepiej poprostu wgrać x-raya . Jak nie chcesz mieć bana kop tunele 4x4 i co 20 kratek zmieniaj kierunek ja tak wciągu 1h zdobyłem 1stack diaxow.

gunwo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...