Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kto najlepszy vs Volibear ?

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam zamiar zagrać z bratem solo na lolu o jakąś określoną stawkę, i teraz pytanie do was :

On będzie grał Volibearem ( Troche głupi, bo tankiem na solo -.- ) Ale dobra.. Kto jest najlepszy do walki przeciw Volibearowi ?

Żeby go kontrował i nawet nie pozwolił podejść ?

Dzięki z góry : )

Opublikowano

Według mnie Volibear to tank w takim razie najlepszym bohaterem byłby na niego dystansowiec ale wręcz najlepsi są bohaterowie o dużej ilości hp i szybkości ( Volibear ma spella który przyśpiesza go jeżeli goni on bohatera) ale dobrym wyborem może sie okazać Fiora( gram nią) ponieważ jej specjalny spell potrafi atakować do 5 razy tego samego bohatera uniemożliwiając namierzenie. Olaf też okazuje się pomocny gdyż każdy 1% brakującego hp Olafa zmienia się w 1% prędkości ataku w takim razie pozwala to na lepsze uderzanie krytyków ale Volibear regeneruje życie więc radze uważać. Liczę na to że pomogłem :).

Opublikowano

Wydaje mi się że gp.

Będziesz go harassował z Q cały czas i odetniesz go od farmy.

Przyfarmisz się troche i z łatwością przy pomocy ignita zabijesz go sobie.

Jeśli gracie do rozwalenia nexusa to gp nie pushuje najgorzej więc same +.

Opublikowano

Pantheon? Ja wiele razy cisnalem panthem voliego na solo. Jego passyw (chyba) blokuje Q voliego, i ma swietny spam z wloczni. Yorick tez da rade.

Opublikowano

Garen nie był by zły dobrze pushuje dmg dobry robi na początku i jak nafeedujesz się na początku to staraj się szybko pushować.Offtank nidalka też zapewne da rade ( oczywiście jak gracie na podobnym poziomie).

Opublikowano

Olaf , Irelia ogólnie coś z true dmg może jeszcze chogath . Oczywiście przyda się ignite + teleport albo flash lub ghost

Opublikowano

A co powiecie żeby zagrać Vayne ( czy jak się tam pisze ) lub Mundem ? Vayne bym go ładnie cisną, oraz szybko zniszczył turreta, a Mundo z Q chyba bije ileś % maksymalnego zdrowia przeciwnika, a skoro on jest tankiem to bym go ładnie cisną, nie ?

Opublikowano

cc - crowd control - czyli kontrola tłumu. Mówi to nam o snearach, stunach, czymkolwiek co w jakikolwiek uniemożliwia nam ruch czy zadanie ciosów.

poke - sam nie wiem, pierwszy raz słyszę takie pojęcie w LoL'u.

@TOP

Najbardziej kontruje go chyba olaf. Co jak co, ale ja polecam ci olafa.

9777920400_1341294249.png

Opublikowano

@Up

Kassa z Q, dzidalee i LB to też dobre poki.

#Topic

Jeżeli chodzi o harass to moim zdaniem Singed. Ma przerzut, plame ze slowem i ślad trucizny za sobą (biegnący voli może go nie dogonić ;p). Ale jeżeli 1vs1 to Olaf bo ma True.

Opublikowano

Poke to harassowanie przeciwników przed team fightem z odległości.

Najlepsze poke'i

TF

Ap ezreal

Ahri

Sivir

I inne.

Volibear jest najczęściej na solo topie a te twoje postacie co niby go kontrują najczęściej są na midzie lub bocie.

Opublikowano

Widzę, że polecacie grać w większości offtankami (Olaf, Renekton, Wukong).

A jakbym zagrał jakimś AP, np LB ? Cisnął bym go z comba na małym lvlu, a Voli nie jest jeszcze wtedy takim super tankiem i padałby :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...