Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra Akcji 3D w AutoIT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wreszcie znalazłem sensowną odpowiedź, co jest nie tak z irrlichtem xD

dziękuje. Kiedyś może przetestuję ^^

Oddajcie minusy! :(

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ten plik może być ściągnięty tylko przez konto Premium. Kup Premium!

Możesz wrzucić na jakiś inny hosting?

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Gierka niczemu sobie nawet fajna gdyby troche wiecej rzeczy i ulepszeń można by ją dodac do np płyty cd-action.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Fajny pomysł , nie wiedziałem , że autoit ma takie możliwości , jednak sercami internautów to ona by chyba nie zawładnęła .; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Fakt, brak programowania strukturalnego obiektowego strasznie utrudnia wszystko ale przecież nie o to chodzi ;)

Chodzi o sam fakt ,że takie coś da się zrobić i działa ustrojstwo w języku który nie jest do tego przystosowany :D

// Masz na myśli " programowania obiektowego "

Tak ,fakt :D

Opublikowano

Fakt, brak programowania strukturalnego strasznie utrudnia wszystko ale przecież nie o to chodzi ;)

Chodzi o sam fakt ,że takie coś da się zrobić i działa ustrojstwo w języku który nie jest do tego przystosowany :D

Tak ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zaraz zupdatuje linka jezeli odkopie to coś na dysku ;)

Ok gotowe, głowy nie dam ,że zadziała (bez directxa SDL czy jakos tak na pewno nie ) ale powinno ;)

Opublikowano

Teoretycznie, programowanie obiektowe w grach, można zastąpić tablicami wielowymiarowymi, w których będą zapisane wszystkie informacje... Aczkolwiek to nie to samo :(.

Jedna uwaga n.t biblioteki: Niby ładna, ale to same DLLCall... Aczkolwiek wszystko działa. Jednakże, jakby ktoś mógł napisać taki silnik od zera w AutoIcie - to by był wyczyn (jest do zrobienia, przynajmniej dla gier 2D - GDI+ i jedziesz).

Rozumiem że teksturki i animacje robi się w... no właśnie, w czym? Blender styknie :D?

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Wiesz ze nie wiem bo nie interesowałem się stroną graficzną , jednak jeśli poszukasz jak robić modele do unreal tournament to na pewno sie dowiesz ;)

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego potwór się zacina i nie można go zabić :D ?

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Da ktoś nowe linki na speedy share albo nawet na hostuje.net Chciałbym zobaczyć jak się w to gra.

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Danny is a heck of a player," Patriots receiver Wes Welker

To jest ukryta treść, proszę
said. "He's done such a great job for us. We got him off the streets, and he's come in here and been such a great addition for
To jest ukryta treść, proszę
us, makes some big plays for us and continues to do it week in and week out."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To poproszę do podziwiania tej gry.

Mam jeszcze takie pytanko:Czy odpowiednio modyfikując ten skrypt, możnaby zrobić gre 3d online, tyle że przeciwnikiem jest inny gracz? Chciałbym zrobić grę podobną do Battlefield Heroes, tylko nie wiem czy to wykonalne.

Zegarek BB

Opublikowano

To poproszę do podziwiania tej gry.

Mam jeszcze takie pytanko:Czy odpowiednio modyfikując ten skrypt, możnaby zrobić gre 3d online, tyle że przeciwnikiem jest inny gracz? Chciałbym zrobić grę podobną do Battlefield Heroes, tylko nie wiem czy to wykonalne.

nigdy się z tym nie bawiłem ale wydaje mi się że tak, autoit ma możliwość łączenia się z serwerami tcp

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Brat uczy się C++, a u mnie to nie bajka, lecz cytując serwis mpcforum :P

Często używany przez programistów botów gier ze względu na bogate biblioteki i prostotę obsługi.

Ale w AutoIT to wykonywalne, nie? :)

A przy okazji: Po co jest funkcja "Dim"? Na wielu forach widziałem, że była używana, lecz nikt jej nie opisywał.

Jeszcze kilka pytań:

1. Czy można zrobić tak, aby serwer gry (jeżeli to wykonywalne) miał wspólną baze danych gracz, np ktoś rejestruje sie na stronce i jednocześnie ma już konto w grze?
  2. W jakim programie można robić te bronie, postacie, mapy itp.? Modlę się, aby nie był to Blender- nie rozumiem go xD
  3. Czy mogę zedytować ten skrypt?
  4. I czy ktoś WRESZCIE WYŚLE NOWĄ PACZKĘ TEKSTUR!!!! :angry: :angry:

Przepraszam za to forte, lecz chcę zobaczyć jak się tą gre podziwia :)

To na tyle :D

Zegarek BB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...