Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LoL Counter Picks List

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hy, coraz to powstaje nowy temat z pytaniem o Counter-Picka na danego championa, można by podpiąć temat z listą CP, po co zaśmiecać forum nowymi tematami?

@Przykładowe 3 strony z CP.

1) Ta lista już była podawana, trochę przedawniona, ale lepsze to niż nic.

To jest ukryta treść, proszę

2)

3)

4) Odnalezione przez użytkownika Dr. Dre

5) Odnlezione by MistrzMaster

6)

7) 

8)

//linki poza mpc ukrywamy w code.

//Szymico

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Myślę , że to jest dobry pomysł, ale wątpie że przejdzie .. Ze stronek skorzystam bo nie znam wszystkich .

Opublikowano

A mobafire.com nada się do tego spisu ?? Czy coś pomyliłem ??

mobafire to jest jedna z najgorszych stron o lolu wiec raczej nie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Chyba najlepsza strona z tych to championselect.com moim zdaniem najbardziej czytelna ze wszystkich.

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Jeżeli już rozmawiamy o CP to patrze na jednej z tych stron i widze coś co mnie rozwala

Ziggs Counter Pickiem na Cassiopeie? Ci ludzie chyba są śmieszni..

Nie ma Counter Picka na cassiopeie jeżeli ktoś ją ogarnia (jedynym dopuszczalnym jest Mordekaiser, ale też nie tak do końca)

sygnaqz.jpg

44768.png

Opublikowano

Jeżeli już rozmawiamy o CP to patrze na jednej z tych stron i widze coś co mnie rozwala

Nie ma Counter Picka na cassiopeie jeżeli ktoś ją ogarnia (jedynym dopuszczalnym jest Mordekaiser, ale też nie tak do końca)

Galio,Talon,Kassadin i Cassio nie stanowi problemu.

Opublikowano

Veigar spokojnie zje cassio.

Ziggs by spamił z Q.

Opublikowano

Veigar spokojnie zje cassio.

Ziggs by spamił z Q.

Cassio też pospami z Q tylko że ona ma co 2sec i do tego 3x ząbek...

sygnaqz.jpg

44768.png

Opublikowano

Cassiopeie przede wszystkim kontruje silence, czyli soraka, talon, lb.

Gralem cassiopeia przeciwko ziggsowi i radzil sobie przyzwoicie, dzieki swojemu E moze uniknac atakow cassiopei, a mianowicie spamowania z E.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Ja jak widzę Cassio na rankedzie to zawsze kontruje LeBlanc'ą :D SIlence + jeszcze stun jak złapie w łańcuch, ofc. z runami pod AD żeby mieć czym pushować i lasthittować :D

Opublikowano

Niema Counter Picków ponieważ to zależy od graczy i ich umiejętnościach a nie od postaci !

counter pick nie polega na tym ze pickujesz renektona na irelie i juz masz insta win :X

Opublikowano

nie jest to jakoś odgórnie ustalone jaka postać kogo kontruje, wiec stronki z counter pickami mozecie sobie wsadzic wiadomo gdzie ;d, to tylko spekulacje i można mniej wiecej oszacować plusy i minusy jednej i drugiej postaci, to czy wygrywamy linie czy nie zależy głównie od tego jak gramy, jak robimy combo i czy pomaga nam jungler, wiec nie sugerujcie się bezgranicznie tą stronką. takie małe btw.

Opublikowano

nie jest to jakoś odgórnie ustalone jaka postać kogo kontruje, wiec stronki z counter pickami mozecie sobie wsadzic wiadomo gdzie ;d, to tylko spekulacje i można mniej wiecej oszacować plusy i minusy jednej i drugiej postaci, to czy wygrywamy linie czy nie zależy głównie od tego jak gramy, jak robimy combo i czy pomaga nam jungler, wiec nie sugerujcie się bezgranicznie tą stronką. takie małe btw.

Moze zagramy, ty jakas postac pickniesz ja cie skontruje. Ciekawe kto wygra ;)

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Counterpicki dzialaja tylko wtedy jezeli dwoch graczy jest na tym samym poziomie

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Ja tam zawsze korzystałem z championselect.net czy tam com ;) są opinie tekstowe co i jak przeciwko komu, przydaje się :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Counter Picki jakby nie patrzeć działają i to bardzo dobrze, ponieważ np. pickneiśmy Cass na mid'a a tam Galio, mamy z góry przegranego mid'a. Bierzemy Akali, a po drugiej stronie Lee Sin'a > Przegrana. Może wśród AD Carry i Support nie ma za wiele CP, ale można jakoś wywnioskować co pasuje najlepiej do danego Champa, Jungla tak samo, liczą się chyba najlepsze gank'i i fat jungla więc wybiera się takiego Udyr'a, Volibeara...

wobqx.jpg
Opublikowano

50/50 Większość dobrze ale nie które nie trafnie .. to jest bardziej sugiestia niż pewna tabela counter pick.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...