Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Token dla Javy.

Woonsz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kilka dni temu, wchodząc na konto battle.net ujrzałem możliwość jego zabezpieczenia. Można tam wybrać jakieś alerty i token. Token'a mamy w postaci przenośnego urządzenia, które losowo generuje nam te cyferki do autoryzacji. Tyle że jest ono dosyć drogie ( 40zł na Allegro ) :) Jest też token na telefon, jednak można zainstalować go tylko na iPhony, Androida, BlackBerry i WindowsPhone. Nie ma tam jakże wspaniałej Javy, która jest obecna w starszych modelach telefonu.

Blizzard wspomagał kiedyś token'y z Javy, lecz teraz już tego nie robi.

Znalazłem w internecie token dla Javy. Jest przeznaczony na ekrany 240x320. Sam go używam. Jedynym minusem jest to, że przy pierwszym uruchomieniu i autoryzacji ze stronką wymagane jest połączenie z internetem (później nie jest już ono potrzebne). Poza tym nie ma żadnych wad :) Gdzieś wyczytałem, że mimo braku wsparcia dla Javy od Blizzarda, użytkownicy posiadający go mogą normalnie z niego korzystać :)

Download:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Tut:

1. Pobierz i zainstaluj na telefonie.

2. Przejdź na Battle.net w zakładkę konto.

3. Na dole, po lewej, w "Bezpieczeństwo konta" wybierz token.

4. Dokonaj autoryzacji wpisując klucz instalacyjny z Token'a i kod autoryzacji.

5. Chyba wszystko.

Enjoy :) Mam nadzieję, że wszystko zrozumiałe.

Zabraniam kopiowania bez mojej zgody.

y5r5.png

Opublikowano

Dla Iphonów, BB i Androida możecie pobrać prosto z Battle.net.

Wystarczy wejść w konto,

Kliknąć

I ściągnąć na swoją platformę. Ja tylko udostępniłem Javę, bo tej tam nie znajdziecie.

y5r5.png

Opublikowano

Dzięki wielkie. A jeszcze mam takie pytanie czy istnieje jeszcze lepsze zabezpieczenie oprócz Tokena?

//Woonsz: Haha, kraść telefon dla konta w grze xD

Opublikowano

Nie ma lepszego zabezpieczenia. Jeśli masz token - czy to na telefonie czy w postaci urządzenia, nikt nie włamie Ci się na konto, bo przy każdym logowaniu ( chyba, że zaznaczyłeś wpisywanie kodu co tydzień ) musisz użyć Tokena. Ktoś musiał by Ci ukraść telefon :)

@up - dlatego nie ma lepszego zabezpieczenia konta :)

y5r5.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dl nie działa. Jeśli ktoś ma relupload to proszę podać na pw, wtedy otworze temat na nowo :) Teraz cls.

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...