Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc doszliśmy do porozumienia i w temacie 'jakie działo do chyba t32' była dużą dyskusja na temat wszystkich czołgach więc można zrobić jeden temat to wszystkiego pytania co do czołgów ich wyposażenia ekspoatacji itd. etc. Mam nadzieję że ten temat da wszystim użytkowniką dużo swobody. Oban lub tk albo inny mod jeśli można proszę o przypiecie:)

Pomogłem? ;) Daj like :)

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ok nareszcie temat z właściwą nazwą xD

Jako pierwszy zadam pytanie. Co sądzicie o IS7. Na randomy jest dobry dzięki temu że ma w miarę dobre działo, genialny przedni pancerz a przede wszystkim mobilność pozwalającą odjechać mu od niekorzystnej walki. Niestety na CW to już nie taka bajka. Przede wszystkim powinien mieć wzmocniony ten weakspot z przodu.

Co wy o nim sądzicie?

(wiem że niezbyt ciekawe ale od czegoś trzeba zacząć ;) )

Opublikowano

skubany już chciałem zadać pytanie:D a więc mówisz is-7 hmm dobry pancerz staraj się wystawić tylko jego kąty bo on często rykoszetuje albo to tylko u mnie tak:D jesteś dosyć mobilny i szybki więc 1 linia hmm możliwe;- radził bym ci wspierać ht bo jesteś jednak ht ale o mobilności md:) tak ja gram isem:)

Opublikowano

Wiem mam doświadczenie na tym siódmo generacyjnym czołgu. Teraz biorę się żeby do poniedziałku wbić expa na te2vk + na schermana. Jest promocja a mi na nich zależy. do shermana muszę od początku lecieć. PZiV mam żeby zbadać VK ale i tak łącznie jakieś 60 k expa na VK potrzebuje + od początku shermana. Moje zajęcie na weekend.

Opublikowano

Ja to sobie kupuje dwa czołgi na promocji, VK 3001 P i T-34 (tyle że nie pamiętam które). Postanowiłem kupować czołgi do VII tieru tylko na promocji, dzięki czemu na elitarnych wciąż będę zarabiał kredyty, a jeszcze zaoszczędzę na kupnie.

Co do IS-7 pamiętam jak kolega z penetracją chyba 175 mm przebił się przez przedni pancerz. Strzelił idealnie w spaw między dolną a górną płytą. Miał taką dziurę na pysku. :D

Opublikowano

IS-7 jest na prawdę mocny, ale gdy się widzi ludzi jadących nim na pałę, a co gorsza o zgrozo się nim kantujących to w głowie pojawia się myśl jak oni doszli do tych czołgów? To właśnie tacy ludzie twierdzą, że Ruscy potrzebują buffa - no jeśli trzeba stworzyć czołg, który niszczy wszystko na swojej drodze to trzeba iść po trupach do celu.

Sama jazda na pałę nie jest taka zła, bo czołg sporo dinguje, lecz już wyjeżdżanie nim na kogoś z bliskiej odległości to samobójstwo. Dolny dzióbek jest zbyt wielkim weakspotem.

Jedyne IS-7, które przeżywają do końca bitwy to te, które służyły jako wsparcie.

Można też zacząć o IS-4. Jako t10 dinguje zauważalnie więcej, szczególnej poprawie uległ wizjer. Jednak pole siłowe po bokach tego czołgu jakby zostało trochę osłabione. Jak tam Wasze odczucia?

@korosor: nie, nic o tym nie wiem.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

No ja z IS-4 po patchu jakoś specjalnie nie walczyłem, ale przed to był śmiech na sali ten jego wizjer. Działo 88 mm spokojnie się tam przebijało. No a co do bocznych to nigdy tego nie kapowałem w radzieckich czołgach, czemu trudniej się przebić w boczny, niż w przedni pancerz? We wszelakich KW przebić się przez te pochłaniające falę z wybuchu bomby atomowej jest po prostu nie sposób, zupełnie jak w całej reszcie. No może oprócz IS-3.

Wiedzieliście że Lorraine 40 t jest na kołach jak w samochodzie? :D

Opublikowano

Is4 jest słaby jako X tier. Na IX koxu ale teraz to trochę nim poniewierają.A jeżeli chodzi o boki IS4 to też wydają mi się słabsze ale to może dlatego że go teraz wyżej losuje.

Grałeś kiedyś IS7 na CW? Taki e100 w wizjer albo dolny pyszczek i po tobie. To jest irytujące gdyby nie to to is na CW by wymiatał.... Naszym zwinnym ruskiem na randomach przeciwko nieogarniętemu teamowi możemy zrobić dużo ale gdy się na ciebie uwezmą bardziej zgrani gracze... szczególnie zadek papierowy.

ps.Czyżbyś przeczytał naszą wczorajszą rozmowę z bartollo??? No bo wiesz ja nie chciałem narzekać na adminów/moderatorów..... ja nic do nich nie mam :D.

Opublikowano

Zależy czy chcesz się pobawić czy wygrindować gałąź drzewka.Ścieżka z t34 jest bardzo ciekaw. Topowy czołg (t54 chyba ale nie jestem pewien) jest bardzo przyjemny oraz mocny.

Opublikowano

Zauważyłem że on na kołach od samochodu dlatego lubię mu gaski rozjebywa*:D a ja bym ci polecił dla zabawy t50 ale musisz umieć nim grać pograj sobie bt2 albo 7 fajne czołgi dużo radości dają do tego mobilne i szybkie i działa dobre jak na swój tier polecam ch bt2 że względu za MM;-

Opublikowano

@up

Lorraine 40 t jest na kołach????? Aż niechce mi się wierzyć

xD. Będę musiał sprawdzić. Więc jeżeli ja mu rozwalę "gąsienice" to tak naprawdę on łapie flaka. Więc jak do jasnej ciasnej to naprawiają? Po pocisku to nie ma dziury w kole a nie ma już koła??Chociaż to francuzi. Oni wszytko żeby uciec zrobią.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Który vk jest waszym zdaniem najlepszy. Ten w drodze do mausa czy ten do e100?

Opublikowano

Ja gram tą do E-100, ale jak się idzie do Mausa to są jeszcze 2 :) Ausrf. (czy jakos tak;D) A i mini maus

Opublikowano

Włacha. Mam straszne banalne pytanie. Gram już sporo ale od niedawna spotykam się z określeniem mini maus. Jaki to czołg?

Opublikowano

Is4 jest słaby jako X tier. Na IX koxu ale teraz to trochę nim poniewierają.A jeżeli chodzi o boki IS4 to też wydają mi się słabsze ale to może dlatego że go teraz wyżej losuje.

Grałeś kiedyś IS7 na CW? Taki e100 w wizjer albo dolny pyszczek i po tobie. To jest irytujące gdyby nie to to is na CW by wymiatał.... Naszym zwinnym ruskiem na randomach przeciwko nieogarniętemu teamowi możemy zrobić dużo ale gdy się na ciebie uwezmą bardziej zgrani gracze... szczególnie zadek papierowy.

ps.Czyżbyś przeczytał naszą wczorajszą rozmowę z bartollo??? No bo wiesz ja nie chciałem narzekać na adminów/moderatorów..... ja nic do nich nie mam :D.

Ale E-100 nie zraszujesz :>

76561198001815076.png
Opublikowano

A no niestety nie oooo wiele wolniejszy od E-100 a tym bardziej Mausika;p Is'em fajnie można bo i szybki (jak na swój tier) i mobilny i ma jebnie**** :P

Opublikowano

tyle że e100 i maus to mobilne bunkry....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam pomysła. Tyle że trzeba zrzutę zrobić. Maus jeden powstał z uzbrojoną wieżą. Kupujemy mausa, i działo od obiekta 261(arta VIII tieru). Jedziemy na bliski wschód i kołujemy trochę tych ich pancerzy reaktywnych (u nich taniutko bo za wodę kupować będziem). Ewentualnie jak nam starczy to trochę pancerza aby zasłonić ten weak spot z przodu. Mam kumpla ślusarza. Poskładamy to w kupę. Oryginalne działo zastąpimy tym od artylerii (będzie trudno ale trochę spawów and chewing gum i będzie gites, w końcu polacy to mistrzowie prowizorki). Doczepienie pancerza reaktywnego który pomorze nam bronić się przed nowoczesnym pociskami kumulacyjnymi i wio podbijać świat. Tk jako dowódca oban jako strzelniczy a resztę załogi to się skołuję... ja będę biegł przed czołgiem i sprawdzał czy grunt się nadaję aby nasza bestia mogła przejechać.... Plan cudeńsko tylko trzeba parę milionów mieć. Już idę sprzedawać chatę xD

Ew. trochę dopłacimy i zamiast prowizorycznej przeróbki zbudujemy szczurka bazując na oryginalnych planach tyle że duuży garaż będziemy w tedy potrzebowali.

Opublikowano

Ej, no dobra wiem, że jesteś baranem bo sam mówiłeś, ale nie myślałem, że aż taki:D Wybulił byś okolo 1mln. zł :D za sam czołg i wyposażenie do niego xD...

Opublikowano

za milion to bym pancerza nie kupił....... szacunkowy koszt to około 8-11 miliardów zł + woda aby kupować na bliskim wschodzie.

Ale czy ty wiesz że nie chodzi mi o czołg do gry????? Ja na prawdę chciałbym mieć taką zabawkę..... A potem rajd na BERLIN!!!!!!

Opublikowano

Przecież wiem :D, czytać umiem ;D dobra to tak około 20miliardów ci mogę dać, ale ich nie przepierdziel:D ale wody ci nie dam ;( nie mam w domu. Dobra ogar miał być temat do omawiania czołggów gry ;d

Opublikowano

Dlatego napisałem pod kreską jako off top.

A tak ogólnie co sądzicie o arcie, mówiąc precyzyjnie o francuskiej oraz o tych planach wprowadzenia organów stalina (to że pojawiło się w prima aprilis nie musi oznaczać że nigdy tego nie zrobią xD)

Opublikowano
To jest ukryta treść, proszę

Wystarczy spojrzeć na penetrację i od razu widać, że jakoś mega OP nie będzie, mimo wszystko ma być dość mobilna, a ładowanie rewolwerowe + obrotowa wieża może robić cuda.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

thx. Ale tak myślę że jak by mieli wprowadzić katiuszę (hipotetycznie) to chyba też byłyby magazynki. Bo 1klik=parę rakiet na raz to trochę poroniony pomysł (moim zdaniem). Rozrzut takiego strzały był by zbyt duży.

Opublikowano

Ja to się zastanawiam co to będzie jak wprowadzą SturmTiger'a. Rakiety kalibru chyba 380 mm. Czytałem że podczas wojny jeden wystrzał zniszczył chyba trzy, czy dwa Shermany stojące blisko siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...