Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie mogę wbić na serwer hamachi kolegi .

dsfger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ss'ie jest widoczne że nie ma założyciela ;)

Jeżeli on to założył , musi go włączyć.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

#up

Widziales co napisal? Ze ten aaaa to zalozyciel, czytaj uwaznie a potem sie wypowiadaj a nie forum syfisz. Tak jakbym mu napisal ze hamachi nie ma -.- Koles ma problem a tu takie odpowiedzi..

Niestety niewiem jak Ci pomoc. Moze jesli Twoj sprzet pomoze Ty postaw serwer i sprawdz czy kolega moze wejsc do Ciebie.? Pozdrawiam.

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Przeinstalowałem hamachi 4 razy xD

Aktualizowałem minecrafta z 2 razy i nic ;/

No trudno dzięki wszystkim za pomoc :(

Jak ktoś wpadnie na pomysł co może być źle napiszcie :D

sasawf.png

Opublikowano

Może serwer jest ustawiony na premium. Inni mają premium tylko ty nie masz?

A może jest WL On, a ty na niej nie jesteś?

Jakbyś czytał WL Nie ma miałem taki sam problem pomogła zmiana AntiVira na Comodo i dodanie do wyjątków :ninja:, a tak w sumie to mogę Wam pomóc, ale najpierw powiedz czy on może wbić na Twojego serwa ^^

Opublikowano

Spróbuj reinstal Minecrafta i Hamachi po czym wyłącz zapore i antyvirusa. Zrób te porty co mówią i tyle miałem ten sam problem i zadziałało. Ja jeszcze jako administrator odpalałem grę.

Opublikowano

Słuchaj na 100% Zapora systemowa. Pamiętam jak grałem z kuzynem w MC ja zakładałem serwer było wszystko OK, on zakładał serwer nie to nie mogłem wejść.

Wyłącz zapore systemową i po sprawie ! (najlepiej jakby założyciel serwa też wyłączył)

Opublikowano

Takie przypadki to zapora, lub naprawdę słaby net, jeśli ten twój kolega co hostuje serwer jest online to kliknij na niego prawym i daj tam coś takiego jak informacje, i znajdź linijkę gdzie pisze połącznie jeśli pisze Ci "pośrednie" tzn. że się z nim nie połączysz, a jak "bezpośrednie" to powinno być ok, sprawdzić możesz jeszcze ping

cmd

ping IPjegoZhamachi

jeśli będzie 100% straty to nie połączysz się z nim, gdyż to naprawdopodobniej jego wina

Opublikowano

Takie przypadki to zapora, lub naprawdę słaby net, jeśli ten twój kolega co hostuje serwer jest online to kliknij na niego prawym i daj tam coś takiego jak informacje, i znajdź linijkę gdzie pisze połącznie jeśli pisze Ci "pośrednie" tzn. że się z nim nie połączysz, a jak "bezpośrednie" to powinno być ok, sprawdzić możesz jeszcze ping

cmd

ping IPjegoZhamachi

jeśli będzie 100% straty to nie połączysz się z nim, gdyż to naprawdopodobniej jego wina

Połączenie jest bezpośrednie .

JAK MAM WYŁĄCZYĆ ZAPORE SKORO MAM NORTONA I SIĘ NIE DA PISZE , ŻE WSZYSTKO PODLEGA I JEST KONTROLOWANE PRZEZ NORTONA .

A WYŁĄCZENIE NORTONA NIC NIE DAJE !

sasawf.png

Opublikowano

No to usuń tego nortona god... a jak wyłączasz nortona to sprawdź w procesach czy jest coś z nortonem...

Opublikowano

No to usuń tego nortona god... a jak wyłączasz nortona to sprawdź w procesach czy jest coś z nortonem...

Nie znam nazwy procesu nortona bo bym wyłączył bo inaczej to nie ma :D

sasawf.png

Opublikowano

Ehh.. Żeby zablokować zaworę wystarczy wpisać w "wyszukaj" Firewall.

Powinno wyszukać " zezwalaj komputerowi na ..." i tam wybierz minecraft.

l KidModerator minecraft.MPCforum.pl l

Opublikowano

TAKIE COŚ MAM I GDZIE MAM KLIKNĄĆ ABY TO WYŁĄCZYĆ !?

13564179318430217452.jpg

ps : TE TAKIE GRUBĄ CZCIONKĄ CO SĄ TO SIE NIE DA !

sasawf.png

Opublikowano

Dodałem minecrafta (free launcher alfa) i log me in hamachi do dozwolonych programów , ale to też kur*a nic nie dało !! ???

Co ja mam robić !?

EDIT : Nie zauważyłem , że ostatni post jest mój . Mogę prosić o połączenie odpowiedzi ?

Gdy on włącza serwa na hamachi mam takie coś !

85751162092898763886.jpg

sasawf.png

Opublikowano

A próbowałeś go Pingować na hamachi ? (Prawy przycisk na jego nick i Pinguj) Jak to nie pomoże to musisz pokombinować z portami. Może masz Port 25565 zablokowany :P

Opublikowano

Ja mam zablokowany ?

To jego serw to chyba tylko on musi mieć odblokowany ?

Jak mam go odblokować !?

sasawf.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie odkopuj.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...