Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stan pracy nad Emulatorem/Crackiem do Diablo III

infex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up:

3. SKIDROW

Znana grupa SKIDROW również pracuje nad Crackiem oraz emulatorem pod Diablo III. Najpierw wyjdzie crack do Diablo III, umożliwiający rozgrywkę SINGLE PLAYER. Praca nad emulatorem potrwa znacznie dłużej, gdyż nie jest to lada wyczyn stworzyć emulator pod retail version. Proszę o cierpliwość.

Piszę o tym :)

Co do topicu, lepiej poczekać na "dopracowną" wersję. Poczekaliście tyle to poczekacie drugie tyle.

Właśnie, że ludzie nie chcą czekać. Jak nie wiesz jaka jest sytuacja (Odzywasz się w tym temacie pierwszy raz, a się już wymądrzasz) to nie pisz durnych postów. Codziennie ktoś z forum mi napisze, co zrobił źle i uwierz mi, że mam tego dosyć. 100000 razy pisałem, że oprócz emulatora, który jest niedopracowany,potrzebna jest też CIERPLIWOŚĆ.

A z resztą, czy wzmianka o grupie SKIDROW jest piractwem ???

BTW: Przynajmniej czytasz temat od początku, a nie jak większość ostatnie strony. Brawo :P

2007932960.png

Ktokolwiek twierdzi, że Słońce daje szczęście, ten nigdy nie tańczył w deszczu.

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie chcą czekać to niech kupią, narzekają a mają za darmo.

A wzmianka jest :) A Dokładnie tu "SKIDROW również pracuje nad Crackiem"

A i jeszcze jedno, nie muszę spamić by nie być w "temacie". Jeśli patrzysz tylko na posty to gratuluję.

To nie powtarzaj się, tylko olej. Nikt ci nie każe im pomagać, to jedynie twoja dobra wola.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Jak nie chcą czekać to niech kupią, narzekają a mają za darmo.

A wzmianka jest :) A Dokładnie tu "SKIDROW również pracuje nad Crackiem"

A i jeszcze jedno, nie muszę spamić by nie być w "temacie". Jeśli patrzysz tylko na posty to gratuluję.

To nie powtarzaj się, tylko olej. Nikt ci nie każe im pomagać, to jedynie twoja dobra wola.

Właśnie widzę jaki jesteś "obcykany w temacie", i radzę ci przestać polemizować bo nic ci to nie da. Poprzez wzmiankę o grupie SKIDROW, miałem na myśli pobieranie na własną odpowiedzialność. Jeżeli ci to tak strasznie przeszkadza, napisz aplikację na kidmoda tego działu i usuniesz to co uważasz za zbyteczne. Pozdrawiam.

2007932960.png

Opublikowano

Haha, jak łatwo wyprowadzić cię z równowagi. Zachowujesz się jak dziecko. Myślisz że napiszesz pozdrawiam i będziesz szanowany?.. Haha. Co ty nauczyciel Polskiego?

Myślisz że wiesz "nieco" więcej o Diablo i możesz się wywyższać oraz "wyzywać".

A, i tak. Nie jestem może dokładnie w temacie, bo nie chcę mi się najzwyczajniej w świecie czytać postów typu "Nie działa" itp.

"Pozdrawiam"-Haha :)

Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu, przegrałbym doświadczeniem. Bay :)

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Haha, jak łatwo wyprowadzić cię z równowagi. Zachowujesz się jak dziecko. Myślisz że napiszesz pozdrawiam i będziesz szanowany?.. Haha. Co ty nauczyciel Polskiego?

Myślisz że wiesz "nieco" więcej o Diablo i możesz się wywyższać oraz "wyzywać".

A, i tak. Nie jestem może dokładnie w temacie, bo nie chcę mi się najzwyczajniej w świecie czytać postów typu "Nie działa" itp.

"Pozdrawiam"-Haha :)

Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu, przegrałbym doświadczeniem. Bay :)

Niee, to nie o to chodzi, że się wywyższam. Po prostu wmawiasz mi coś, czego najzwyczajniej w życiu bym nie zrobił...

I te "Pozdrawiam" nie było żadną ironią ani sarkazmem, ale najwidoczniej ty tak to przyjąłeś. Jeżeli chciałbyś coś jeszcze dodać zapraszam na pw.

A z tym wyzywaniem to trochę przesadziłeś :P

2007932960.png

Opublikowano

Wybacz ale co ja ci wmawiam ? :P

Przesadziłem czy nie, nieważne :)

A co do wyzywania chodziło mi o ogółem twoje posty ;P

A Pozdrawiam to nie zrozumiałeś mnie :D

Poza tym nie było tematu :D Bo zaraz zaczną się sapać o "spam".

1351788161-U286260.png

Opublikowano

3. SKIDROW

Znana grupa SKIDROW również pracuje nad Crackiem oraz emulatorem pod Diablo III. Najpierw wyjdzie crack do Diablo III, umożliwiający rozgrywkę SINGLE PLAYER.

Same bzdury.

1. Zupełnie niepotrzebny jest crack do Diablo III. Crackowanie to omijanie/usuwanie kodu odpowiadającego za ochronę przed nieuprawnionym powielaniem programu. Żeby crack miało sens robić (żeby był możliwy w ogóle do zrobienia) musi taki kod znajdować się w programie. Diablo III nie posiada w kliencie gry zabezpieczenia przed powielaniem. To samo tyczy się większości gier MMO, darmowych sieciówek, tanich gier indie i niektórych drogich gier sp, jak aktualnie Wiedźmin 2 - nie ma w nich czego crackować, więc można nazwać je niecrackowalnymi ;)
    Innymi słowy: nigdy, ani jutro, ani za milion lat nie powstanie crack do Diablo III. Będą wyłącznie emulatory serwerów - tych, które przechowują połowę gry i z którymi klient gry się komunikuje, a do których dostęp bezpośredni ma WYŁĄCZNIE Blizzard.
  2. Skidrow i większość grup scenowych NIE MA STRON INTERNETOWYCH ani żadnych fejsbuków. Większość tych grup korzysta z irc-ów, usenetu i ogólnie siedzi " w podziemiu", a nie afiszuje się swoimi dokonaniami (relki miały być tylko dla sceny, a nie być wypuszczane w obieg w internecie - czasy się zmieniły, wszystko wycieka ale oni nadal siedzą "w podziemiu"). Wszystkie te strony skidrowa to tylko i wyłącznie fake'i zrobione z zamiarem zarabiania na publikowaniu relków (reklamy na stronach, śledzący na fejsie).
  3. Skidrow NIGDY nie wydał niczego związanego z Diablo III i NIGDY nie poinformował o żadnych pracach nad emulatorem D3.
  4. Aktualnie JEDYNYM projektem emulacji serwera Diablo III znanym publicznie jest tylko i wyłącznie projekt MOOEGE. Jest on rozwijany od 9 miesięcy (gdy wystartowała beta D3), wtedy pojawiło się kilka grup, ale przetrwała tylko ta. Projekt jest edukacyjny i prawnie legalny (tworzenie go, ale nie granie na nim). Wszystkie te wydania emulatora na necie, łącznie z tym nazywanymi "od skidrowa" to Mooege.
    To jest ukryta treść, proszę

5. NIGDY (o ile nikt się nie włamie Blizzardowi i nie ukradnie plików z serwera) nie powstanie żaden sposób na granie na piracie w single player w 100% identycznie do tego, co jest na serwerze Blizzarda. Emulacja serwerów niestety jest zawsze daleka od oryginału i nie ma się co łudzić - tak przynajmniej twierdzą autorzy Mooege

Opublikowano

Same bzdury.

1. Zupełnie niepotrzebny jest crack do Diablo III. Crackowanie to omijanie/usuwanie kodu odpowiadającego za ochronę przed nieuprawnionym powielaniem programu. Żeby crack miało sens robić (żeby był możliwy w ogóle do zrobienia) musi taki kod znajdować się w programie. Diablo III nie posiada w kliencie gry zabezpieczenia przed powielaniem. To samo tyczy się większości gier MMO, darmowych sieciówek, tanich gier indie i niektórych drogich gier sp, jak aktualnie Wiedźmin 2 - nie ma w nich czego crackować, więc można nazwać je niecrackowalnymi ;)
    Innymi słowy: nigdy, ani jutro, ani za milion lat nie powstanie crack do Diablo III. Będą wyłącznie emulatory serwerów - tych, które przechowują połowę gry i z którymi klient gry się komunikuje, a do których dostęp bezpośredni ma WYŁĄCZNIE Blizzard.
  2. Skidrow i większość grup scenowych NIE MA STRON INTERNETOWYCH ani żadnych fejsbuków. Większość tych grup korzysta z irc-ów, usenetu i ogólnie siedzi " w podziemiu", a nie afiszuje się swoimi dokonaniami (relki miały być tylko dla sceny, a nie być wypuszczane w obieg w internecie - czasy się zmieniły, wszystko wycieka ale oni nadal siedzą "w podziemiu"). Wszystkie te strony skidrowa to tylko i wyłącznie fake'i zrobione z zamiarem zarabiania na publikowaniu relków (reklamy na stronach, śledzący na fejsie).
  3. Skidrow NIGDY nie wydał niczego związanego z Diablo III i NIGDY nie poinformował o żadnych pracach nad emulatorem D3.
  4. Aktualnie JEDYNYM projektem emulacji serwera Diablo III znanym publicznie jest tylko i wyłącznie projekt MOOEGE. Jest on rozwijany od 9 miesięcy (gdy wystartowała beta D3), wtedy pojawiło się kilka grup, ale przetrwała tylko ta. Projekt jest edukacyjny i prawnie legalny (tworzenie go, ale nie granie na nim). Wszystkie te wydania emulatora na necie, łącznie z tym nazywanymi "od skidrowa" to Mooege.

5. NIGDY (o ile nikt się nie włamie Blizzardowi i nie ukradnie plików z serwera) nie powstanie żaden sposób na granie na piracie w single player w 100% identycznie do tego, co jest na serwerze Blizzarda. Emulacja serwerów niestety jest zawsze daleka od oryginału i nie ma się co łudzić - tak przynajmniej twierdzą autorzy Mooege

Kolego, wiele razy wspominałem, że wszystko to co udostępniają grupy fanowskie grupy SKIDROW i inni, to jest Mooege, nic innego. Nie musisz hejtować ludzi od razu. Co jeszcze... Ludzie już nie wspominają o cracku, a to, że nie usunąłem tego z pierwszego posta, nie znaczy, że ciągle tak gadam.

BTW. SKIDROW to grupa, a nie jedna osoba, więc używaj odpowiedniego rodzaju ;)

2007932960.png

Opublikowano

Kolego, wiele razy wspominałem, że wszystko to co udostępniają grupy fanowskie grupy SKIDROW i inni, to jest Mooege, nic innego. Nie musisz hejtować ludzi od razu. Co jeszcze... Ludzie już nie wspominają o cracku, a to, że nie usunąłem tego z pierwszego posta, nie znaczy, że ciągle tak gadam.

BTW. SKIDROW to grupa, a nie jedna osoba, więc używaj odpowiedniego rodzaju ;)

Skidrow ma własną stronę oto ona (

)

graphic.png

Opublikowano

mam pewien problem gdyż jak pewnie większość wie wyszedł emulator od grupy skidrow i dy włączam emulator to resetuje mi się komputer

Opublikowano

UPDATE: 06/20-Emulator V3+LAN

Download Here:

OR

Password: www.skidrowcrack.com

- D3Emu support retail client with 1.02.9991 version.

- Download Diablo 3 game, and update it via Diablo 3 Launcher.

- Download

: (Even if you’re on x64, use x86 library) and install it.

- Download

and install it.

- Download

.

- Put the rar file in C:\ and extract it there, the you should have a folder named D3Emu.

- Go to where you have install the game then go to Data_D3\PC\MPQs

- Copy this folders “base” and “enGB” and past them in C:\D3Emu\Assets\MPQ then go back to Data_D3\PC\MPQs

- Copy this files “ClientData.mpq” and “CoreData.mpq” and past them in C:\D3Emu\Assets\MPQ

- Then go where you install the game, make shortcut for Diablo III.exe and add this extension “-launch”

NOTE: When you update client to 1.02.9991 do not update it anymore.

Tutorial to connect to server:

- Go to c:\Windows\System32\drivers\etc\ and open hosts in notepad

- Add this lines botton

127.0.0.1 eu.actual.battle.net

127.0.0.1 us.actual.battle.net

- Download

extract it, do not open.

- Open D3Emu then open Diablo III Shortcut with -launch extension in game press ALT+TAB and open PonyPatcher

- PonyPatch should say the game is runing and press Patch button.

- In game type “test@” and password “123456″ and you are ready to connect.

Tutorial to update your server:

- Here is simple, just download D3Emu and replace the old one.

- If some times will require new files I will write.

Console Commands:

‘!help [command] – short description of syntax and result

!commands – returns a list of all commands

!lookup [actor|monster|power|world|scene] – Searches in SNO database

!account [show|add|delete|setpassword] – Provides account managment commands

!account add – Set user-levels for players

!services [client] – List moonet services provided by the server

!MPCobject – Lists MPC-objects

!stats [system] – Renders statistics

!uptime – Renders uptime statistics

!version – Renders server version

!motd – Renders message of the day

!server – Allows you to control server and start/stop them

!debug – Ingame debug commands

Ingame Commands:

These commands can not be invoked from the console. You have to log in with a character. You have to send \r in your chat to be able to send commands.

!spawn [amount] [actorSNO] – spawns a mob

!tp – Transfers your character to another world

!town – Transfers your character back to town

!whoami – Returns information about current logged in account

!item Runestone_Unattuned_07 1 – Spawns Runestones

!item –

(Use NON-NLS Key item column for “item_name”)

to tak jakby ktos sie chcial jeszcze pobawic z niedzialajacym jeszcze pierwszym Q odrazu mowie zeby nikt nie hejtowal mnie zaraz bo to nie koniec prac skidrow nad emulatorem:)

Opublikowano

to nie koniec prac skidrow nad emulatorem:)

SKIDROW nie ma NIC wspólnego z jakimkolwiek emulatorem Diablo III.

Ile razy to trzeba powtarzać aby ludzie wreszcie wbili to sobie do łbów?

Opublikowano

tyle ile bedzie trzeba jak masz zamiar hejtowac to wcale sie lepiej nie udzielaj wszechwiedzacy jak nie skidrow to pewnie ty tam dzialasz i robisz emulator xD

Opublikowano

Enrgis zaktualizował mooege do patcha 1.0.3, a tymczasem na fake'owych stronach skidrowa cały czas stara wersja, która na nowym patchu nie działa i ludzie, którzy nieumyślnie odpalili launchera płaczą, że nie działa xD

Coś spóźniony zapłon mają ci kolesie podszywający się za Skidrow xD

Najnowsza wersja emulatora zawsze dostępna jest na githubie:

Aktualizacje są nawet kilka razy dziennie.

Opublikowano

Swoją drogą nie widzę za dużo różnic w miedzy V2 i V3 - jedynie co rzuciło się w oczy to to, że można wejść do Klasztoru i już wyjść się nie da, QUEST (chyba kluczowa rzecz) wciąż nieaktywny, planowałem pograć troszkę aby się upewnić czy warto wydać -ponad 200 zł, ale wciąż nie można :) Czy Mooege gdzieś napisał co wg. nich poprawili ? Bo jak ma być kolejna ver. dla jednej poprawki to finalna będzie V99999 :P:P Nie wspominając, że co ver. to nowa postać, starą naturalnie tracimy...

Opublikowano

Macie link do emulatora od skidrow

Skoro ludzie cały czas powtarzają te same głupoty, to ja będę cały czas te głupoty prostował - Skidrow NIE ma strony, Skidrow NIE ma NIC wspólnego z emulatorem Diablo III.

BARDZO ZŁE WIEŚCI:

Wczoraj Blizzard zamknął cały projekt emulacji serwera - nie wiem czy z udziałem policji czy po prostu nastraszyli autorów groźbami prawnymi. W Polsce ten projekt byłby legalny, ale możliwe, że w USA tak nie jest. Jeśli ich nastraszyli, to zrobili to porządnie - zamknęli wszystko - repozytorium na githubie, twittery (opuszczone), forum, wikipedię itd. Wszystko sprzątnięte.

Na darkblizzie admin twierdzi, że projekt ma szanse być rozwijany po cichu "w podziemiu" - zobaczymy.

Na dzień dzisiejszy nie istnieje ŻADEN projekt emulacji serwera (a jeśli istnieje, to w tajemnicy przed publiką internetu). Jeśli nikt nie będzie kontynuował dorobku Mooege, to nie będzie nigdy grywalnego emulatora.

Opublikowano

Skoro ludzie cały czas powtarzają te same głupoty, to ja będę cały czas te głupoty prostował - Skidrow NIE ma strony, Skidrow NIE ma NIC wspólnego z emulatorem Diablo III.

BARDZO ZŁE WIEŚCI:

Wczoraj Blizzard zamknął cały projekt emulacji serwera - nie wiem czy z udziałem policji czy po prostu nastraszyli autorów groźbami prawnymi. W Polsce ten projekt byłby legalny, ale możliwe, że w USA tak nie jest. Jeśli ich nastraszyli, to zrobili to porządnie - zamknęli wszystko - repozytorium na githubie, twittery (opuszczone), forum, wikipedię itd. Wszystko sprzątnięte.

Na darkblizzie admin twierdzi, że projekt ma szanse być rozwijany po cichu "w podziemiu" - zobaczymy.

Na dzień dzisiejszy nie istnieje ŻADEN projekt emulacji serwera (a jeśli istnieje, to w tajemnicy przed publiką internetu). Jeśli nikt nie będzie kontynuował dorobku Mooege, to nie będzie nigdy grywalnego emulatora.

Gdzie to wyczytales?

Opublikowano

Gdzie to wyczytales?

www.mooege.org - domena usunieta

www.blizzhackers.cc - caly dział mooege usuniety

- github usuniety

- wikipedia wyczyszczona

- twitter porzucony, dane o projekcie usunięte z opisu.

Wszystko to stało się w tym samym momencie.

Opublikowano

[quote name=WaLo :)' timestamp='1340395974' post='4748564]

Czyli co 4Vandetta padła i europebatttle ?

Myśl logicznie kolego ! Te serwery działają i działać będą, ale pozostaną w takim stanie jakim są teraz... i bardzo dobrze... wkońcu adminom się znudzi i zrobią wolne miejsce na swoich serwerach.

2007932960.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...