Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft zacina sie po czasie

save404

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacina mi się minecraft po kilu minutach gry i później muszę go wyłączyć jak znów włączę to kilka minut gry i znów to samo :/

Nie grałem kilka miesięcy w minecrafta proszę o pomoc :)

Opublikowano

mam 4gb ramu ale to tylko minecraft bo gdy gram na małym oknie i się zatnie to ctrl+alt + delete działa i obciążenie jest ale nie max

Opublikowano

Może masz jakieś mody , które zamulaja minecrafta lub jakieś wirusy ? Zrób skan kompa ; )

A 2 rzecz masz zainstalowanego optifine ? I zmien renderowanie swiata na najmniejsze .

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

Opublikowano

przegrzewa się może ?

Taa przegrzewa się -.- ...

Zrób update minecrafta. Napisz na jakim gracz jak na SP to sciągnij nowego

Jak na Zwykłym to też na nowo ;] . Jak nie masz premki albo konta na minecraft.net zagraj na SP. Jakby co pisz mi na pw to Ci podam link do SP

Opublikowano

Spróbowałem na czystym minecrafcie i też po jakimś czasie to samo

Teraz chciałem grać na paczce od blowa ;)

Nie ma wirusa :x

Jak najlepiej wyszczuplić minecrafta ?

Opublikowano

nic nie trzeba zmieniać... jeśli masz wina 32 bity zainstaluj jave 32 bity ,a jeśli masz wina 64 bity zainstaluj jave 64 bity... u mnie pomogło bo miałem jave 32 bity na systemie 64 bitowym

GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X CPU: Intel Core i5-6600K Mobo: Asus Z170 PRO GAMING RAM: Corsair Vengeance LED, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 PSU: Corsair RM550X Cooler: be quiet! Dark Rock 3 Case: PHANTEKS Eclipse P400S SSD: Samsung 840 EVO 250GB HDD: Western Digital Red 3TB Audio card: Creative Sound Blaster ZxR 

Monitor: Benq Zowie XL2411 144Hz Keyboard: Razer BlackWidow Chroma Mouse: SteelSeries Rival 300 Mousepad: SteelSeries QcK+ Headset: HyperX Cloud Black 

Opublikowano

a co właśnie napisałem ? lol

GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X CPU: Intel Core i5-6600K Mobo: Asus Z170 PRO GAMING RAM: Corsair Vengeance LED, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 PSU: Corsair RM550X Cooler: be quiet! Dark Rock 3 Case: PHANTEKS Eclipse P400S SSD: Samsung 840 EVO 250GB HDD: Western Digital Red 3TB Audio card: Creative Sound Blaster ZxR 

Monitor: Benq Zowie XL2411 144Hz Keyboard: Razer BlackWidow Chroma Mouse: SteelSeries Rival 300 Mousepad: SteelSeries QcK+ Headset: HyperX Cloud Black 

Opublikowano

Ja bym zrobił tak:

• Reinstall javy
  • Reinstall MC
  • CCleaner
  • Program do napraw rejestru(nie pamiętam jak się nazywa)
  • Podczas grania bym wyłączył wszystkie procesy oprócz systemowych,javy i tych co muszą być.
  • Odkurzył/przeleciał sprężonym powietrzem: wiatraki i cały komputer w środku(Oczyścił go z kurzu)
  • Popróbował bym dać na 2 rdzenie(Chodź ja miałem od początku)
  • Optfine
  • Tekstur packi 16x16/8x8
  • Nie zaśmiecanie dysku systemowego grami,zbędnymi programami itp.
  • Granie w oknie+wyczyszczony pulpit na maksa+czarna tapeta(To wszystko bierze ram!!!!)
  • Jeżeli masz w biurku i ściana kompa z otworami wentylacyjnym ma na przeciwko siebie ściankę to wyciąg kompa tak by ta ściana była wolna.
  • GameBooster(Tylko uważaj jak masz dużo programów włączonych normalnie bo jak wyłączysz go to wszystko naraz się włącza)
  • Najnowsze stery.
  • A gdyby nie pomagało to reinstall systemu
  • A gdyby nic kompletnie już nie pomogło to format

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...