Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak strzelac headshoty?!

Help4You

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz problem z rejestracją pocisków, i z twoich wypowiedzi raczej na to obstawiam.

Wpisz w google "Problem z rejestracją pocisków CS"

Ja mam TO SAMO, nawet napisałem o tym osobny temat, ale nikt mi nie pomógł.

I nie pomoże, bo to jest po prostu niekompatybilność sprzętu.

Musisz wymienić jakąś część w komputerze, ale my ci nie powiemy jaką.

To może być Karta graficzna, BIOS, Płyta główna i Procesor.

A może nawet i takie coś jak... Monitor i myszka.

Któraś z tych rzeczy.

CS 1.6 jest całkiem stary, i plik Client.dll nie współpracuje w pełni z twoim sprzętem.

Tu jest bardzo mądra wypowiedź pewnego użytkownika sprzed paru lat z zamkniętego i niepamiętanego już forum:

Naczytałem się wiele poradników jak poprawić sobie rejestracje pocisków, recoil - o defragmentacji dysku, czyszczeniu i defragmentacji rejestru itp itd.

Poza tym próby odpalenia gry na różnych systemach operacyjnych od Windowsa XP SP0 do Windowsa7 64bit, różne sterowniki, różne ustawienia grafiki, biosu, karty sieciowej - dosłownie wszystkiego. Oczywiście nic nie dało poprawnego rezultatu.

Jeśli ktoś ma system od dawna ( zaśmiecony ) to takie zabiegi jak defragmentacja itp faktycznie mogą pomóc. W przypadku czystego systemu świeżo zainstalowanego - raczej niczego nie zmienią.

Większość graczy uważa że problemu nie ma - że to są tylko wyimaginowane problemy osób nie umiejących grać - ale screeny i dema mówią same za siebie ...

Zasadnicze pytanie jeśli nie OS, software, internet, wszelkie ustawienia - to co ?

Doszliśmy do wniosku że różnice powoduje konfiguracja hardware. Oczywiście w sensie hardware + gra : nawet konkretnie wiemy co w grze - bo to też udało nam się już ustalić - przez przypadek.

Błędnym w grze jest plik z katalogu counter-strike\cstrike\cs_dlls client.dll

Zawarte w nim instrukcje są różnie interpretowane przez różny sprzęt - co w efekcie u niektórych daje idealny recoil i perfekcyjną rejestracje a niektórym

wręcz uniemożliwia normalną grę.

Dostawaliśmy sygnały od osób które posiadają 2 kompy w domu z czego na 1 cs chodzi idealnie a na 2 totalnie źle.

To że winny jest client.dll udało nam się ustalić po przez odpalenie gry cs:cz deleted scenes - tam recoil jest idealny na każdym kompie.

Więc przenieśliśmy ten plik client.dll z cz:cz deleted scenes do cs 1.6.

Oczywiście nie jest to ta gra i ta wersja - i nie wszystko działa poprawnie - bo ten plik odpowiada za wyświetlanie spritów, odpalanie dźwięków itp.

By go odpalić i móc wybrać team trzeba jeszcze w opcjach zmienić z vgui menu na old style mode - a przeniesiony plik do katalogu cstrike\cs_dlls zaznaczyć

koniecznie tylko do odczytu - bo inaczej steam w momencie odpalania gry przerobi go na oryginalny z obecnej wersji 1.6

Jeśli ktoś ma problem z cs 1.6 steamowym - z recoilem i rejestracją - a mimo wszystko chciał by sobie pograć to polecam cs 1.6 non steam - obecna wersja.

Ale trzeba do tego wrzucić plik client.dll z patcha w z wersji 1.6 v38 - tam jeszcze rejestracja pocisków była dobra - niestety recoila ten plik nam nie

poprawi. ( próbowałem też wszystkie inne pliki z wcześniejszych patchy - też nie poprawiają - a na tym z v38 przynajmniej wszystko działa normalnie ).

Żeby tego było mało to plik client.dll jest praktycznie zwalony w każdej grze od valve - licząc od cs 1.6, cs:cz, source, dod ... A nawet left 4 dead.

Jak dla mnie to porażka na całej linii.

Oczywiście pisaliśmy do supportu do valve - przed poznaniem przyczyny że chodzi o plik client.dll - pisaliśmy o problemie rejestracji i recoila, wysyłaliśmy screeny, dema z brakiem rejestracji.

Odpisywali nam, że trzeba usunąć katalog cstrike, sprawdzić integralność plików, grać na defoult - jak już to nie pomagało, to winę zwalali na internet i rozmowa się ucinała - nawet pomimo tego że pisaliśmy że problem występuje na lanie, a nawet na własnym serwie z new game.

Potem najwyżej odpisywali że wiedzą o problemie i pracują nad tym ... to już tak trwa rok i nic się nie zmienia.

Gdy ostatnio odkryliśmy że wina leży w pliku client.dll znowu napisałem dość obszernego posta do supportu - odpisali że badają ten problem...

A to że badają mi nie wystarcza - bo badają go już od roku - więc spytałem czy wiedzieli przed moim postem że wada jest w pliku client.dll i czy mogą powiedzieć czy tylko badają czy prowadzą już jakieś prace nad poprawą problemu.

Koleś z supportu stwierdził że nie może mi na te pytania odpowiedzieć. - więc pewnie nic się nie poprawi.

Tak że prawdopodobnie Valve ma tych graczy daleko gdzieś...

Opublikowano

Celuj między oczy, w mordę i w szyję, nie w czoło bo nigdy nie trafisz. :P Taki minus modeli. Np. na zombie "gruby" ma głowę między cyckami... (na żołądku)

Bo model to jest nakładka na niewidzialne hitboxy, jak model jest zbyt duży od podstawowego to takie zjawisko jest oczywiste. Podstawowy model- hitboxy leżą równo, zmieniony model na większy/mniejszy, hitboxy są nie na sowich miejscach.

UP- Valve już nie raz spier*^&^ sprawę :(

W cytacie jest odpowiedź.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

eh..

Nie wińcie za to plików i komputerów, owszem są takie przypadki ale nieliczne..

Trafność headshota idzie za opanowaniem recoila czyli za odliczeniem np w diglu odpowiedniego czasu między oddaniem 1 strzały a oddaniem 2 strzały.

Po czasie, zazwyczaj długim, już będziesz to ogarniał ale musiałbyś dosyć sporadycznie grać, bo jak będziesz walił przerwy to nic się nie nauczysz. Ogólnie polecam Ci only hsy.

Po czasie można nawet w biegu napierdalać hsy, nie mówie to o mocniejszych broniach tylko piżdzikach takich jak usp, glock, dgl.

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

eh..

Nie wińcie za to plików i komputerów, owszem są takie przypadki ale nieliczne..

Wcale nie są takie nieliczne. Tak naprawdę wiele osób ma ten problem, ale przeciętna wiedza informatyczna gracza CS'a jest na tyle niska, aby nie zdawać sobie z tego sprawy... Po prostu to ignorują i grają w to dalej, mimo że nie mogą nikogo zabić.

Może i nie są aż takie częste te problemy, ale tak samo często jak gracz narzeka na "Duży recoil", tak samo często zdarzają się takie problematyczne komputery...

Wnioskuję, że 90% osób narzekających na "Duży recoil" i "Bezgłowie", ma właśnie ten problem.

U niego właśnie raczej jest ten problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...