Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poradnik pokazuje jak efektywnie szukać diamnty ;) Kto kiedyś bawił się x-ray'em wie że diamenty rzadko występują w jaskiniach.

Krok 1

Schodzimy na poziom 12 - tam możemy bezpiecznie kopać diamenty.Zabierzmy oprócz narzędzi wiadro z wodą w razie spotkania jeziora z lawą.

20120608155326.png

Krok 2

Kopiemy tunel 2x2 w przód jakieś 20 kratek - To będzie tunel główny

20120608155455.png

Krok 3

Wracamy na początek tunelu i robimy rozgałęzienie , czyli kopiemy się w ścianę tunelem 1x2 jakieś 20-30 kratek - to jest tunel poboczny

20120608155614.png

Krok 4

Wykopujemy wszystkie znalezione surowce.Bardzo dobrym pomysłem jest użycie kilofa z zaklęciem Fortune, dzięki niemu zamiast 1 diamentu otrzymujemy do 4 z jednej rudy ! Po szybkim obliczeniu możemy uzyskać do 36 sztuk diamentu z jednej żyły !

Krok 5

Wracamy do tunelu głównego i robimy kolejne rozgałęzienie 2 kratki dalej od poprzedniego.

20120608155626.png

Krok 6

Gdy zrobimy już kilka (jak ma się farta to i za 1 razem) rozgałęzień to mamy dużą szansę na diamenty (u mnie w 5 tunelu znalazłem). Gdy je znajdziemy odrazu robimy diamentowy kilof i kopiemy nim. Wydajność jest taka duża że na 1 zużyty kilof przypada jakieś 12 diamentów na plus.

20120608155736.png

Ja robiąc ten tut znalazłem 6 diamentów, 2 stacki redstone, prawie stack żelaza, pół stacka lapis lazuli, i 33 złota.

Like it !

Edytowane przez piotrek54PL
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bardzo przydatne i fajne, można się pobawić i bardzo mi się podoba (like) Sporo można znaleźć no i są obrazki :D

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Juz zrobilem taki tutorial, filmik.

2jg1dfb.png

Sygna by me.

3502qs5.png

"There is nothing like elo hell, it's just about how hard you can carry."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wow, spodziewałem się czegoś słabego, a to naprawdę ma skutek. W takim jednym tunelu znalazłem 14 diaxów ^^

Opublikowano

Krok 1

Schodzimy na poziom 12 - tam najczęściej występują diamenty.

Nie prawda, diamenty najczęściej występują na poziomie piątym. Zwykle się kopie na poziomie 12 ze względu na jeziora lawy, które nas nie będą zalewać tylko będą znajdować się pod naszymi stopami. Z tego powodu mogłeś wspomnieć że w razie spotkania takiego jeziora, należy mieć ze sobą wiadro z wodą, którym będziemy mogli łatwo zamienić tą lawę w obsydian, zamiast zakopywać ją dirtem. Mogłeś również wspomnieć o korzystaniu z kilofów z zaklęciem Fortune, które umożliwi nam wydobycie z jednej rudy diamentu nawet do 4 sztuk tego kryształu. Tym sposobem z jednej żyły możemy wyciągnąć nawet do 36 sztuk diamentu!

piotrek54PL lubi to

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Zobaczymy :D, jak sie uda wykopać coś twoim sposobem masz +

Udzielam pomocy na PW

Pozdro dla zioma _Lupo_101 :>

DAJ LAAAJKA

Opublikowano

Ten styl kopalni jest nazywany kopalnią odkrywkową. Bardzo przydatne lecz nie trzeba zmeiniac co chwile tego tunelu tylko mozna kopac po kilka set kratek. Dodaj, że gdy parametry z i x są dodatnie można znaleść więcej diamentów.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dobry sposób,mi się przydał i znalazłem 3 diamenty ;).

Lubię to.

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Znam ten sposób. Jest świetny i bardzo efektowny. Sam chciałem napisać o tym poradnik.

Kto pierwszy ten lepszy, jak to mawiają :D

W tunelach jest mało diaxów, to prawda.

Polecam ten sposób!

343731479829004887779.png