Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem - pewne pytanie dotyczące praw autorskich.

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Zalozmy ze kiedy margonem wejdzie do Anglii , i taki anglik znajdzie sposob na priva przez np. hamachi robiąc grę od nowa z wlasnym silnikiem ale korzystajac z grafik z margonem np itemy i elity to ma jakas szanse na normalna gre? Na pewno znajdzie sie sposob bez lamania praw, bo anglikom zachce sie priva na 100% bo to super gra. I angielski to jezyk europy wiec kazdy praktycznie moze w to zagrac jak bedzie juz pelna wersja margonem ang. bo na razie jest BETA. Dodatkowo powiem ze na calym swiecie sa tysiace privow do gry metin2 i ten kto zrobil priva nie poniesie zadnych konsekwencji i uwaga jeszcze gorzej jest gra word of warcraft za ktora trzeba placic miesiecznie okolo 50 zl a sa tysiace darmowych priwow na calym swiecie i nie trzeba za nie placic i tez nikt nie poniesie zadnych konsekwencji i nie pojdzie do wiezienia. Dodatkowo takie margonem robiloby sie od NOWA (sciaganie grafik, e2, dialogow, grafik itemow ale oczywiscie na pewno bylby jakis program ktory w tym pomaga) na wlasnym silniku (czyli zero zagrozenia), a np. metin2 sie kopiuje pliki serwerowe i nie trzeba nic tworzyc od nowa.

PODSUMOWANIE: Jesli robi sie privy metin2 i wow-a (za ktorego trzeba placic abonament na globalu) to margonem tez mozna normalnie jesli sie umie. Na pewno anglikom zachce sie priva do margonem kiedy margo wejdzie w 100% do Anglii (teraz jest wersja beta) i wtedy cos wykombinuja. ;)

Opublikowano

Każdy priv jest w pewnym sensie nie legalny bo nikt nie dał licencji na nie a samo edytowanie nic nie da. Np: Wszystkie privy metina są nielegalne.

wipek.pl

Opublikowano

Każdy priv jest w pewnym sensie nie legalny bo nikt nie dał licencji na nie a samo edytowanie nic nie da. Np: Wszystkie privy metina są nielegalne.

Nie w pewnym sensie. Tworzenie prywatnych serwerów bez wyraźnej zgody autora i licencji nie można robić privów. Oczywiście każdy robi, bo nie boi się tego, że sprawa pójdzie do sądu

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie wiem, po co bawić się w robienie privów Margonem, skoro taki sobie można u nich kupić. Fakt 5000 zł to nie jest tanio, ale takich anglików powinno być na to stać. A co do samego priva - jeśli nie kopiować silnika i grafik, to myślę, że jakaś szansa by była, chociaż ja nie widzę w tym sensu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...