Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ShindaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, w dzisiejszym poradniku opisze oraz pokaże wam na filmikach (nie moje) Poradnik jak zrobić Sp1 w NosTale.

+ A więc zacznijmy od tego co będzie nam potrzebne.

- 2-5 staków (maksymalnej ilości) Kurczaków do nabycia u Evy Energy.

- Wróżka wspomagająca nasze umiejętności obszarowe i szybko regenerujące się.

- 1-3 staków miksturek regenerujących nasze życie i mane (mogą być osobne na HP i MP)

- Pet atakujący dystansowo i Tanker ( najlepiej Owieczka + Bob )

- Trochę czasu i cierpliwości

+ SP1 poziom pierwszy :

- Mapa:

ts1.jpg

Zaczynając mapę od startu idziemy po czerwonej linii zaznaczonej na mapce wyżej po czym przechodzimy do zielonej linii (trzeba się cofnąć.

- Zaczynając zabijamy tylko te potwory które musimy, są one zaznaczone na niebieskich kwadratach na mapie.

- przesuwając dźwignię w obu polach u góry kierujemy się do wyjścia zabijając Diabełka który jest bossem w pierwszej części misji.

-Po ukończeniu CP rozmawiamy z kamieniem.

+SP1 część druga :

- mapa :

ts2.jpg

Najłatwiejsza ze wszystkich trzech CP, wystarczy przesunąć kilka przycisków i zabić Diabełka.

- Od startu udajemy się na lewo i przesuwamy dźwignię w pierwszym pomieszczeniu po lewej, po czym przechodzimy dalej.

- W tym pomieszczeniu będzie pierwszy przycisk, przesuwamy go po czym udajemy się wyżej i idziemy na prawo.

- Tu znajdziemy następny przycisk który musimy przesunąć po czym udajemy się na samą górę po prawej i przesuwamy ostatni z przycisków.

-Wracamy troszkę niżej i idzie do pomieszczenia z boss'em, które wcześniej było zamknięte.

-Zabijamy Dużego Diabełka po czym następuje koniec Drugiej CP.

+ SP1 część 3

- mapa :

ts3.jpg

- tutaj od startu kierujemy się na prawo po czym idziemy do góry, w trzecim pomieszczeniu będziemy musieli zabić potwory.

- gdy dojdziemy do czwartego pomieszczenia nie licząc pomieszczenia zaraz po rozpoczęciu skręcamy w lewo gdzie będziemy musieli przesunąć dźwignię, której chronią skrzynki.

- kierujemy się na samą górę załatwiając tylko potwory które trzeba załatwić, po czym skręcamy w prawo niszcząc wszystkie potwory.

- Po zabiciu stworów otrzymujemy 15 minut dodatkowego czasu na Boss'a, którym jest Pyłowy Król.

bossm.jpg

- wchodzimy do pomieszczenia boss'a zabijając go najlepiej Tankując którymś z petów.

- Musimy uważać na pył którym atakuje nas boss ponieważ zabiera on znaczną ilość HP.

- Po zabiciu Bossa nastąpi koniec ostatniej z CP które musieliśmy zrobić.

- Rozmawiamy z czer. Kamieniem i w oknie misji odbieramy nagrodę, Karta znajdzie się w ostatnim Ekwipunku w Przedziale

"Karty Specjalisty"

+Gratulację !!! Udało ci się ukończyć misje kamienia i otrzymałeś swoją pierwszą kartę specjalisty ;)

Dziękuję za uwagę i życzę powodzenia w misji, zakaz kopiowania oraz umiesczania poradnika bez zgody autora (mojej)

Obrazki zapożyczone z

To jest ukryta treść, proszę

@ dalsza część poradnika . :

+ Filmiki :

SP1 CP1:

9 Film mojego autorstwa na starym koncie nostale i youtube ;)

SP1 CP2:

(nie mój filmik)

SP1 CP3:

(nie mój filmik)

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

@REF

Opublikowano

Szczerze to fajnie opisany poradnik choć było ich już pełno :)

Dam ci tego + za chęć do napisania go i wstawienia filmików :)

itr0fv.png

Opublikowano

Takie sobie przecież sp 1 łatwo zdobyć nie jest takie trudne jak np.Sp 3

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

@UP skopiowałem tylko mapki :) reszte pisalem sam a poza tym jak jest ktos na mpcforum ktory zaczyna dopiero przygode w bajkowym swiecie nostale to oczywiscie sp1 nie bedzie potrafil zrobic :)

Opublikowano

@UP ale wiesz ze większosc graczy nie wiem ze na forum nostale istnieje takie cos jak poradniki, oni wola pobiegac po miescie i9 sie ludzi pytac jak zrobic sp1 :)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie wziąłeś to z board.uk przetłumaczyłeś słowa google transle i pozmieniałeś na czytelniejsze.Mógłbyś przynajmniej zmienić screen na polski co za problem...A skąd wgl wiesz co jest potrzebne ?Chodzi mi o ten screen,mógłbyś zrobić screena bossa,jego opis a nie wziąć od innej osoby,bo napewno jak wiesz co trzeba robić to robiłeś to sp a screena bossa nie zrobiłeś.Pozdro

Evolution to skill97 z 30 multikontami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...