Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wojownik Mental do 30 lvl

GrubyTom3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje bardzo MOD'owi za zmianę tematu.

Witam wszystkich użytkowników MPCForum.pl w moim pierwszym poradniku opisze jak grac Wojownikiem-Mental'em do 30+ lvl.

To mój pierwszy poradnik i wiem że zapewne było ich pełno, ale chciałbym napisac ponieważ gram Mental'em i myślę że pomógłbym

niektórym użytkownikom w grze.

Bulid pod postać to:

Siła 2:1 Witalność

Dzień 1.

Na 1 lvl wykonujemy misje, w ten sposób dobijamy 5 lvl i idziemy do trenera. Dajemy tylko w Silne Ciało, ponieważ da to nam 20+ defa. Polepszamy Długi Miecz na +6 lub +7

resztę czyli zbroja hełm i tarcze na +3 lub +4. Oczywiście nie kupujemy hełmu zbroji i tarczy

ponieważ dostaniemy to za "Polowania". Dobiłeś już 10 lvl? to dobrze, daj wszystko w Silne Ciało, zrób wszystkie misje i idź expić w M2 na zaprzysiężonych. Mamy 15 lvl?! super! teraz polepszamy Stożkowy Miecz na +6, Silne Ciało ma już 14 pkt. Wykonujemy misje i to wszystko

na pierwszy dzień, myśle że daliście rade nabić 15 lvl w jeden dzień.(jeżeli ktoś ma czas może iśc na Metin Bitwy i Metin Chciwości,zawsze można z niego dropiąc KU, OZ i bronie które sprzedasz na yang.

Dzień 2.

Mamy 15 lvl i wykonane wszystkie misje, tak? To do dzieła! Expimy do 18 lvl ponieważ będziemy mieli Silne na M1 (ok. 100-115 def)

(jak nie wejdzie to resetujemy, najlepiej poprosic jakąś postać w grze najlepiej 70-90 lvl o pożyczenie trochę gotówki, aby zresetować skille jak nie wejdzie)

dobijamy tam najlepiej 20 lvl, nie kupujemy Gizmary, jeżeli mamy yangi kupujemy Zbr. Płyt. Tygrysa i polepszamy na +5 lub +6 zależy od kasy, jak spali to starą.Teraz mamy około 210-250 obrony, i damy rade dzikusom, możemy iść dropiąc Medale Konne lecz z tego jest mało zysku bez ręki, (1MK-1H)* Jeżeli macie czas to expimy na dzikusach (jak damy rade na pustyni) do 30 lvl, wtedy przestajemy expić, idziemy łowić/kopać.

Dzień 3. (od 30 do 35)

Zbieramy na jakiś lepszy mieczyk, najlepiej RIB'a +6 +7 +8 +9 z śr +5 -15 z KD ale najlepiej między 27-28 lvl jak nie mamy kasy na RIB'a to idziemy expic na pustynii z Pajęcza Włócznia lub Kosa Bojowa na +6 +7

(Drop na pystynii jest naprawde duży ja expiąc tam dropnąłem Oczy Pająka szt. 40, Ogon Skorpiona szt. 12 i 1 Marmur Podły Młody Truj. Pająk,

a na moim serwerze daje to ok 70kk) to koniec na dzień dzisiejszy.

(1MK-1H)* - 1 Medal Konny dropi się godzinę. (tak słyszałem)

Dzień 4. (od 35 do 40)

Gdy mamy RIB'a +9 z śr 20+ i nawet dobre eq to zostaje nam czytać ku wykonywać misję i nabijać lvl na BO. Dlaczego BO?

Ponieważ wydropimy tam zęby do misji u Biologa, a jak oddamy wszystkie to dalej je dropimy (przyda się np. na dropa)

Możemy też bić Metiny (40+ na pustyni) może dropnie nam Kamień Duchowy, i w ten sposób możemy się dorobić na EQ już +40 lvl.

Gdy dobiliśmy 35(40) lvl powininiśmy mieć:

Statystyki:

Witalność- 41 (+ itemy) (jeżeli zmaksowaliśmy siłę jedziemy wszystko w WIT)

Inteligencja - 3

Siła - 80 (+itemy) (maksujmemy i jedziemy w WIT)

Zręcznośc - 3

Umiejętności:

Silne Ciało M1-M2

Duchowe Uderzenie 17-M1-M2 (oczywiście jak na 17 nie wbiło to OZ)

Item'y jakie powinniśmy miec:

Broń - Trójząb/ RIB. (RIB +9 śr 20+)

Hełm - Tradycyjny/Żelazny. (żelazny +7+8)

Tarcza - Bojowa/5-kątna.(5-kątna +7+8)

Zbroja - Lwia/Śmierć. (Śmierć. +7+8)

Buty - Drewniane/Złote. (buty najlepiej z bonem)

Bransoleta -Srebrna. (Srebrna +9)

Kolczyki - Ebonitowe. (Ebonitowe +9)

Naszyjnik - Ebonitowy. (Naszyjnik najlepiej z bonem)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W taki sposób dobijamy 30 lvl i cieszymy się z dobrej postaci, moja postac własnie dobiła 35 lvl więc będę aktualizował temat jak nabije większy lvl, ten poradnik jest dla takich osób, które no... po prostu

chciałem zrobic taki poradnik, dla mniej ogarniających ludzi, TO CO TU PISZE to wiedza którą ja posiadam o tej grze.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozdrowienia dla MONASTYRU od SunnyCoffee ;*

Jeżeli poradnik nadaje się do przeczytania ( i czy pomógł, znając życie każdy to wie, ale początkujący nie) skomentuj pozytywnie.

Użyłem "B" ponieważ łatwiej się czyta. JAKIŚ BŁĄD PISZ PW = )

...Czasami nie da się wszystkiego poukładać...
Opublikowano

Extra poradnik leci + oczywiscie ale osobiscie gram bodym :) Mentalem moim zdaniem nudno sie gra

Opublikowano

Bardzo się cieszę że wam się podoba, ten poradnik jest tylko do 30 lvl (będę zmieniał/dodawał niektóre informacje)

Ale będę go edytował i pisał dalsze przygody jak nabije większy lvl.

Opublikowano

1 dniu to ja mam 35 .. anie jakiś ok 20.

ale nie jesteś sam na tym świecie ;)

Poradnik fajny i dobrze się go czyta. Nowym graczom na pewno się przyda :)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

1 dniu to ja mam 35 .. anie jakiś ok 20.

To jest poradnik dla osób mniej ogarniających Metin2 (czyli np. ja), a nie dla osób które, wiedzą gdzie expic na danym lvl, gdzie dropic, jak zarobic a się nie narobic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...