Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Rasy oraz profesje

Night1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam opisać wam rasy oraz profesje do gry 4story na sam początek powie iż wiem że istnieje podobny temat z rasami ale niewidzałem z profesjami wieć zrobiłem oto takimały temacik :) Oraz z góry przepraszam za jakie kolwiek błedy .

Rasy:
Wróżek - Jest postać bardzo dobra na magie i jest najleprzy na profesje Mag , Zaklinacz ma on duża ilość MP (Mana ) lecz mniejsza ilość HP (Życie )
Feline - Jest to postać Bardzo dobra na Tankowanie oraz atak fizyczny , ma on dużą ilość HP ale mniejsza MP ta rasa nadaje się na wojownika oraz RycerzaMrokuCienia
Człowiek - jest to zbalansowana rasa ma równa ilość HP oraz MP jest bardzo dobra na Kapłana oraz Łucznika.

Profesje:

Zaklinacz - Jak sama nazwa mówi umie on zaklinać różne moby atakuje głownie przywołanym potworem osobiście klasy tej niepolecam jest niezbyt dobra na pvp do expa ani do wojen.
Walczą z dystansu, zadają obrażenia

• Przywołują kreatury i atakują nieprzyjaciela z ich pomocą
  • Broń: czarodziejska laska, różdżka oraz ganthy
  • Zbroje: różne rodzaje skórzanych zbroi

Mag - Jest to klasa posiadająca dużo czarów obszrowych.Klasa jest naprawde dobra jak do pvp oraz wojen lecz expienie nia na poczatkach gry jest dużym problemem gdyż ma mniejsza ilość Hp
Walczą z dystansu, zadają rany

• Czary ognia, lodu oraz błyskawicy
  • Potrafią obezwładnić przeciwnika
  • Broń: różdżki, magiczne laski oraz ganthy
  • Zbroje: lekkie oraz zbroje z materiału

Kapłan - Jest to klasa Bufująca bardzo przydatna do wojen może ona leczyć ,dać nam tak zwaną Bańkę która daje nam nieśmiertelność przez chyba 10Sec .
Walczą z dystansu, uzdrawiają, wspierają

• Znakomici w grupie
  • Broń: różdżki, magiczne laski oraz ganthy
  • Zbroje: lekkie oraz zbroje z materiału

Łucznik - Jest to klasa walcząca na dystans jest ona szybka i trudna ja złapać gdyż biega na obkoło przeciwnika. Jest to klasa przesadzona gdyż ma dużo skilli przydających sie do PvP lub zaskoczenia wroga.
Walczą z dystansu, zwinni i spostrzegawczy, zadają obrażenia

• Broń: łuki, kusze, sztylety, jednoręczne i oburęczne miecze
  • Zbroje: z twardej skóry oraz łańcuchowe

RycerzMrokuCienia - Jest to postać także przydajaca sie do PvP gdyż posiada dużo stunów ( Stun jest czymś takim co powoduje że przeciwnik niemoże nic zrobić przez pewien czas )
Walczą wręcz, zadają poważne obrażenia

• Przyczajają się w ciemności i obezwładniają przeciwnika
  • Broń: łuki, kusze, chakramy, sztylety oraz jednoręczne miecze
  • Zbroje: różne rodzaje skórzanych zbroi

Wojownik - Moja ulubiona klasa jest to klasa przydająca sie jak i do wojny do pvp oraz do expienia klasa ta posiada obszarowego stuna co jest skuteczne na wojnie. Expienie od pewnego pacza wprowadzonego 3 -6 miesiecy temu jest strasznie łatwe gdyż umie on bic np 5 potworów naraz z normalnego ataku a inne klasy tego nie umieja.
Walczą wręcz, doskonale potrafią blokować, zadają obrażenia

• Mogą obezwładnić przeciwnika
  • Broń: jednoręczne i oburęczne miecze, topory, kusze, łuki oraz tarcze
  • Zbroje: łańcuchowa, płytowa
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co widzę po połowę informacji jest ściągnięte z innych stron internetowych .

Nie zdziwiła bym się gdyby informacje były zaczerpnięte z www.4story.pl .

Dam tego plusa jeżeli zobaczę , czy na pewno nie są zasięgnięte z 4story.pl

A jeżeli są to dam dopiero wtedy plusa jeżeli dodasz coś od siebie ;)

gangnamstylen.jpg

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Haha stare dobre czasy jak jeszcze nie potrafiłem pisać poprawna polszczyzną ^^ Ale nie chce mi się edytować :P

Opublikowano

Ludzie nie odkopujcie bo kur*icy dostaje.

@top

Chyba zaklinaczem nie grałeś skoro tak hejtujesz, a jest przeciwnie niż mówisz zaklinacz to chyba najlepsza klasa jaka istnieje. A kto jest pierwszy w rankingu? Zaklinacz. Tą klasą naprawdę można tak nakur*iać, ja potrafię na 84lv przy dobrych wiatrach po 80g+ dziennie, nie raz się zdarzało że po 100+ ale to już ostro trzeba pracować na to. A co do expienia Zaklinaczem to też świetna sprawa. Stawiasz moba żeby ci tankował, jak masz dobrą laskę to bierzesz po kilka na raz nawet więcej i bijesz, a ew. leczysz, buffujesz go.

Co do reszty to jest w miarę ok :) Tylko można by to lekko zaktualizować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego wiem że zaklinacz nie jest taki słaby ale na niskich lv nie jest on najlepszy zresztą tak było ale nie wypowiadam się już bo wiem że został wprowadzony patch gdzie u zaklinacza co nie co skille zostały zmienione. Być może kara ale wiesz każdy ma swoje zdanie ;D to akurat była moja myśl na temat zaklinacza :)

Opublikowano

Kolego wiem że zaklinacz nie jest taki słaby ale na niskich lv nie jest on najlepszy zresztą tak było ale nie wypowiadam się już bo wiem że został wprowadzony patch gdzie u zaklinacza co nie co skille zostały zmienione. Być może kara ale wiesz każdy ma swoje zdanie ;D to akurat była moja myśl na temat zaklinacza :)

No tak ale gra się zaczyna dopiero na max lvl z dobrym eq tj. wojny, pvp itd. a wtedy zaklinaczem już jest bardzo łatwo.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na start gry jest wszystko dobre a każda profesja(klasa) jest dobra. Oczywiście większosć osób ci poleci łucznika bo jest łatwy i op co doje znaczną przewagę na początku gry. Osobiście bym ci polecał ogarnać maga/zaklinacza/kapłana postacie op po ogarnięciu szczegulnie mag i zaklinacz. Jeżeli ogarniasz kapłana to jesteś niezniszczalny (prawie oczywiście może cię pokonać mag 2 stuny prawie non stop cię łapiące) a grajać przeciwko 2 ogarniętemu kapłanowi mozecie nigdy nie skonczyć pvp czyli grać do końca czasu.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

• 2 tygodnie później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] Rasy oraz profesje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...