Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

600k Gold w godzine!

Paschendale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie. Ja zarabiam może 300k, ale 600k? To jest niemożliwe. Musiałbyś mieć chyba z 450% gold finda co też jest niemożliwe :)

Co do tutoriala: Dopisz że niedaleko piwnicy w której się spawni jeż losowo się pojawia Jaskinia pod Studnią. Leży tam kupę kasy na ziemi i ją też warto odwiedzić, niestety pojawia się dość rzadko.

Bzdura, na 100 paragonie ma 300% gold find a jeśli wciśniesz markizę w hełm, bierzesz wezyr dla siebie i zaklinaczki po 45%, dobry Xephirian Amulet 30%, reszta ubioru miałoby od 10% do 20% i masz nawet 500% gold find na 100 paragonie =)

Co do wbijania 100 paragonu na czas - rekord to 21 godzin i 30 minut. Dokonał tego StrozeR, poszukajcie tego filmu na YouTube.

Wbić w 40-50 h to żadna filozofia, starczy tylko gear pod expienie i team każdy po 500k dps i młócić na mp10 las, kotlina, pola tak w kółko :)

3d10a40e96e20.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Co to za brednie ? 

To nie jest najskuteczniejszy sposób na farmienie golda......

Jeż ani Jaskinia nie dają takiej ilości jak ten run.....

Najskuteczniejszy sposób wygląda tak - maksymalizujesz gold find, czyli jak najwięcej itemów z % to znajdowania złota, nie zapomnij o szmaragdzie w hełmie. Im większy paragon level, tym lepiej. To jest nasza 1 postać.

Jak to wygląda w praktyce - ustawiasz akt 1 "Powrót do Nowego Tristram" na inferno mp10

Bierzesz szamana ubranego pod przeżywalność (ametysty w slotach, życie na hit, ametyst w hełmie, % do życia, resy, pancerz). Powinien mieć minimum 100k życia. To jest nasza 2 postać.

Wygląda to tak : wchodzisz do niszczejącej krypty, rzucasz szarańczę (runa plaga), biegasz, biegasz, aż rzygające stwory zrespią maximum zombie, gromadzisz je w jedno miejsce (najlepiej odzyskiwać życie kwasową chmurą, runa kwaśny deszcz), po czym rzucasz duchową wędrówkę (runa wyprawa) i przerażenie (runa dająca bonus do szybkości poruszania się po rzuceniu). Uciekasz od nich jak najdalej, potem zbierasz inną grupę mobów w podobny sposób, uciekasz, znowu następną itd. aż do przygotowania całej krypty.

Na 2 poziomie krypty teleportujesz się do miasta, zapraszasz kumpli, którzy pomogą oczyścić tę kryptę (mało kto da radę samemu, nawet jeśli ogarnie to efekty nie będą takie jak w teamie). Biorą od Ciebie tp, Ty zmieniasz postać (postać 1) i wchodzisz do gry. 

Bijecie 4 elity w Butwiejącym Lesie i teleportujecie się na 2 poziom krypty.  Otwieracie skrzynię i bijecie wszystkie moby jakie przygotowałeś wcześniej. W efekcie możesz zyskać nawet 1,5kk złota w niecałą godzinę runu (jeśli grasz postacią na 100 paragonie.). Bieg możesz wzbogacić o Kotlinę Lamentów albo Pola Niedoli lub Wyżyny.

Czas przygotowania wszystkiego od momentu znalezienia krypty - nie więcej niż pół godziny (jeśli robisz wszystkie 4 lokacje które wymieniłem)

Czas rozbicia wszystkich 4 lokacji - niecała godzina

Efekty ?

Jeśli masz Hellfire ring i Sygnet Leoryka oraz Markizowy rubin w hełmie możesz zyskać ponad 100kk expa, od 1 do 2 kk golda, oraz minimum 2 legendy (jeśli padnie mniej to znaczy że masz pecha), mi rekordowo poszło z runu po 4 lokacjach aż 12 legend.

Itemy zdobyte z runu mogą być bardzo dużo warte, więc kolejne kilka kk możesz zarobić na sprzedaży :)

Oto macie poradnik na zdobywanie golda. Mam nadzieję, że pomogłem naprawić błąd poruszony w temacie :D

Sprawdzałem, wszystko zgodnie z tym co piszesz i potwierdzam że to dobry sposób :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w 2.1 sa legendarne kamienie, rob bounty i zabijaj gobliny az bedziesz mial teleport do skarbca, potem zabij w nim chciwosc ( boss w skarbcu ) i masz kamien ktory powoduje ze przy zabiciu moba masz 25% szansy na to ze bedzie eksplozja monet ( czyli w c**j duzo golda za jednego moba ). Ja w ten sposob mam 10mln na 2 rany a nie mam prawie gold finda w moim eq.

P.S NIE WIEM CZY KAMIEN ZAWSZE DROPI ZA PIERWSZYM RAZEM CZY TYLKO CZASAMI, WIEC MUSISZ PROBOWAC JAK NIE WYPADNIE ZA PIERWSZYM RAZEM!!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kamień ze strażnika DROPI ZAWSZE :) O ile nie masz go w EQ oczywiście. I 25 % jest na początku. Po wbiciu 25 rangi masz 50 % na eksplozje.
Ogólnie 10-15 kk golda na jeden rift T6.
No i jeżeli ktoś nie ma co robić to można wbijać dalsze rangi kamyczka aż do 100 % szans na eksplozje złota ale mało to sensowne :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...