Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Baza Danych] Najprostsza zmiana hasła w mysql

Gruby.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napisze wam chyba najprostszą zmianę hasła w navicat bez żadnych generatorów md5 czy też grzebania w BSD

A więc wchodzimy w Manage Users

08779653804168334463.png

Zaznaczamy tam naszego usera w moim przypadku root i klikamy Edit User na samej górze

15648506324645323562.png

w kolumnie "Password i Confirm Password" wpisujemy nasze nowe hasło i oto cała filozofia ;) myślę żę dla tych co nie chcą się bawić w BSD jak i generowanie haseł poradnik się przyda pozdrawiam Gruby :)

Opublikowano

O kurwa jesteś boski, nie wiedziałem o tym i nie umiałem tego zrobić. A co jeżeli mam PHPMyAdmina? Jak tam zmienić hasło bo nie umiem :(

@Antywarn, myślisz że ktoś kto w roku 2k12 ma serwer i nie umie zmienić hasła?

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

O kurwa jesteś boski, nie wiedziałem o tym i nie umiałem tego zrobić. A co jeżeli mam PHPMyAdmina? Jak tam zmienić hasło bo nie umiem :(

@Antywarn, myślisz że ktoś kto w roku 2k12 ma serwer i nie umie zmienić hasła?

moze w tym roku akurat inni robią serwer i to się może przydać idioto, pomyśl, komentuj ...

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Bardziej bezsensownego poradnika nie widziałem. Ja Ciebie cymbale nie obrażam... Po za tym tylko idiota by nie wiedział jak zmienić hasło... Co to jest menager user na rozsądne myślenie? Pewnie coś do jedzenia bo na logikę nikt nie pomyśli że coś tam się robi z użytkownikami ale mniejsza wejdę w to. OOO edit user, to pewnie moja babcia jak je śniadanie bo nie mam pomysłu co to może być innego...

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

@Lyons. Nie było tego na mpc, ani nie skopiował tylko napisał to (chyba) sam. Więc nie wiem po co się wyzywacie.. ;)

@Top. Mi się osobiście nie przydał ten tut ale napewno ktoś z niego skorzysta. Pzdr. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale moim sposobem nie musisz nic generowax

A co jeżeli ktoś Ci zablokuje/zmieni lub po prostu zapomnisz hasła? Też otworzysz połączenie MySQL z programu Navicat i zmienisz? To jest właśnie przesłanie "komend BSD".

Twoim sposobem również się generuje (koduje) hasło tylko, że Navicat robi to za Ciebie.

@Ps.

Przepraszam za odkop.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...