Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak strzelac headshoty?! 2.

Help4You

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Prosze mi wytlumaczyc jak sie strzela heady bo ja za cholere nie moge.. opowiem wam akcje, wychylam sie na banana od bombsite'u, leci koles z granadem, nie ruszam sie i strzelam po 1 strzale w glowe, oddalem jakies 4 strzaly, wszystkie niecelne, on rzucil granata spokojnie a ja wybuchlem. Interp byl 0.01 bo to byl mix

PS. MAM STEAMa i z steamie jest to samo a nie ze wszyscy mowia ze tylko na non steamie heady nie wchodza a na steam sie zupelnie lepiej gra. <bullshit

help4you.png

Opublikowano

ak= strzelaj poniżej głowy

m4= strzelaj poniżej głowy z tłumikiem, bez tłumika strzelaj centralnie w głowę

Nic na to nie poradzisz może podczas strzału siadaj i nie wstawaj.

Opublikowano

ak= strzelaj poniżej głowy

m4= strzelaj poniżej głowy z tłumikiem, bez tłumika strzelaj centralnie w głowę

Nic na to nie poradzisz może podczas strzału siadaj i nie wstawaj.

Pierdol, pierdol ja posłucham.

Jak można Ci to najprościej wytłumaczyć ?

Naceluj kurwa na głowę i strzelaj... Nie wiem ile grasz ale po pół roku amatorskiej gry na steamie już nie powinieneś mieć problemu ze strzelaniem. Inna sprawa, że pewnie całe życie spędziłeś na publikach i nie masz pojęcia co to jest allplay, esl etc.

Jeśli chcesz być lepszym graczem, z lepszym skillem polecam serwery typu deadmatch. Grasz regularnie 2 mapy dziennie, 2 tygodnie i jesteś maszyną do zabijania, no może Ty nie , bo widzę, że jeszcze nie pojmujesz tej gry. Jak już będziesz chciał grać deadmatche to nie graj na żadnych chujowych serwerach typu [steam+nonsteam]. Only steamowe, najlepiej rzeźnia, hashjama, lukman i z zagranicznych serwerów - fnatic dm.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Ja zwykle z m4 strzelam krótką serią (3-5 strzałów) na głowę. Zwykle wchodzi ;) Ak, to pojedyncze strzeły w łeb. Ewentualnie polecam leisa xD.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Masz problem z rejestracją pocisków, i z twoich wypowiedzi raczej na to obstawiam.

Wpisz w google "Problem z rejestracją pocisków CS"

Ja mam TO SAMO, nawet napisałem o tym osobny temat, ale nikt mi nie pomógł.

I nie pomoże, bo to jest po prostu niekompatybilność sprzętu.

Musisz wymienić jakąś część w komputerze, ale my ci nie powiemy jaką.

To może być Karta graficzna, BIOS, Płyta główna i Procesor.

A może nawet i takie coś jak... Monitor i myszka.

Któraś z tych rzeczy.

CS 1.6 jest całkiem stary, i plik Client.dll nie współpracuje w pełni z twoim sprzętem.

Tu jest bardzo mądra wypowiedź pewnego użytkownika sprzed paru lat z zamkniętego i niepamiętanego już forum:

Naczytałem się wiele poradników jak poprawić sobie rejestracje pocisków, recoil - o defragmentacji dysku, czyszczeniu i defragmentacji rejestru itp itd.

Poza tym próby odpalenia gry na różnych systemach operacyjnych od Windowsa XP SP0 do Windowsa7 64bit, różne sterowniki, różne ustawienia grafiki, biosu, karty sieciowej - dosłownie wszystkiego. Oczywiście nic nie dało poprawnego rezultatu.

Jeśli ktoś ma system od dawna ( zaśmiecony ) to takie zabiegi jak defragmentacja itp faktycznie mogą pomóc. W przypadku czystego systemu świeżo zainstalowanego - raczej niczego nie zmienią.

Większość graczy uważa że problemu nie ma - że to są tylko wyimaginowane problemy osób nie umiejących grać - ale screeny i dema mówią same za siebie ...

Zasadnicze pytanie jeśli nie OS, software, internet, wszelkie ustawienia - to co ?

Doszliśmy do wniosku że różnice powoduje konfiguracja hardware. Oczywiście w sensie hardware + gra : nawet konkretnie wiemy co w grze - bo to też udało nam się już ustalić - przez przypadek.

Błędnym w grze jest plik z katalogu counter-strike\cstrike\cs_dlls client.dll

Zawarte w nim instrukcje są różnie interpretowane przez różny sprzęt - co w efekcie u niektórych daje idealny recoil i perfekcyjną rejestracje a niektórym

wręcz uniemożliwia normalną grę.

Dostawaliśmy sygnały od osób które posiadają 2 kompy w domu z czego na 1 cs chodzi idealnie a na 2 totalnie źle.

To że winny jest client.dll udało nam się ustalić po przez odpalenie gry cs:cz deleted scenes - tam recoil jest idealny na każdym kompie.

Więc przenieśliśmy ten plik client.dll z cz:cz deleted scenes do cs 1.6.

Oczywiście nie jest to ta gra i ta wersja - i nie wszystko działa poprawnie - bo ten plik odpowiada za wyświetlanie spritów, odpalanie dźwięków itp.

By go odpalić i móc wybrać team trzeba jeszcze w opcjach zmienić z vgui menu na old style mode - a przeniesiony plik do katalogu cstrike\cs_dlls zaznaczyć

koniecznie tylko do odczytu - bo inaczej steam w momencie odpalania gry przerobi go na oryginalny z obecnej wersji 1.6

Jeśli ktoś ma problem z cs 1.6 steamowym - z recoilem i rejestracją - a mimo wszystko chciał by sobie pograć to polecam cs 1.6 non steam - obecna wersja.

Ale trzeba do tego wrzucić plik client.dll z patcha w z wersji 1.6 v38 - tam jeszcze rejestracja pocisków była dobra - niestety recoila ten plik nam nie

poprawi. ( próbowałem też wszystkie inne pliki z wcześniejszych patchy - też nie poprawiają - a na tym z v38 przynajmniej wszystko działa normalnie ).

Żeby tego było mało to plik client.dll jest praktycznie zwalony w każdej grze od valve - licząc od cs 1.6, cs:cz, source, dod ... A nawet left 4 dead.

Jak dla mnie to porażka na całej linii.

Oczywiście pisaliśmy do supportu do valve - przed poznaniem przyczyny że chodzi o plik client.dll - pisaliśmy o problemie rejestracji i recoila, wysyłaliśmy screeny, dema z brakiem rejestracji.

Odpisywali nam, że trzeba usunąć katalog cstrike, sprawdzić integralność plików, grać na defoult - jak już to nie pomagało, to winę zwalali na internet i rozmowa się ucinała - nawet pomimo tego że pisaliśmy że problem występuje na lanie, a nawet na własnym serwie z new game.

Potem najwyżej odpisywali że wiedzą o problemie i pracują nad tym ... to już tak trwa rok i nic się nie zmienia.

Gdy ostatnio odkryliśmy że wina leży w pliku client.dll znowu napisałem dość obszernego posta do supportu - odpisali że badają ten problem...

A to że badają mi nie wystarcza - bo badają go już od roku - więc spytałem czy wiedzieli przed moim postem że wada jest w pliku client.dll i czy mogą powiedzieć czy tylko badają czy prowadzą już jakieś prace nad poprawą problemu.

Koleś z supportu stwierdził że nie może mi na te pytania odpowiedzieć. - więc pewnie nic się nie poprawi.

Tak że prawdopodobnie Valve ma tych graczy daleko gdzieś...

I wiele osób twierdzi że takie przypadki zdarzają się niezwykle rzadko, i każdy pier*oli głupoty z tym błędem.

Wcale nie są takie nieliczne. Tak naprawdę wiele osób ma ten problem, ale przeciętna wiedza informatyczna gracza CS'a jest na tyle niska, aby nie zdawać sobie z tego sprawy... Po prostu to ignorują i grają w to dalej, mimo że nie mogą nikogo zabić.

Może i nie są aż takie częste te problemy, ale tak samo często jak gracz narzeka na "Duży recoil", tak samo często zdarzają się takie problematyczne komputery...

Wnioskuję, że 90% osób narzekających na "Duży recoil" i "Bezgłowie", ma właśnie ten problem.

U niego właśnie raczej jest ten problem.

Opublikowano

Musisz trenować, trenować i jeszcze raz trenować na serwerach DM. Możesz jeszcze pograć sobie na serwerach only HS.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Piszecie głupoty...

Należycie do tej grupy tępych osób z CS'a.

Tak jak napisałem wyżej, on ma ten problem.

Skoro oddał 4 perfekcyjne strzały w głowę, a nie było HS'a, to chyba coś jest nie tak?

I tak mu się nie stało jeden jedyny raz, skoro napisał o tym osobny temat, to znaczy że ten problem u niego często występuje.

Nie róbcie z siebie cwaniaczków, nie mieliście takich problemów jak on to nie wiecie jak to jest z tym grać.

Ja mam dokładnie to samo, przez to już grać nie mogę, i w dodatku nikt nie wie o co w tym problemie chodzi.

Tylko cioty piszą "Celujesz w łeb i strzelasz, nic trudnego" "Pewnie grać nie umiesz" "Ale z ciebie N00b" "Trenuj i trenuj!"

U mnie ten problem chyba jest największy z całej Polski, naboje latają po suficie jak strzelam seriami, a co dopiero Full Auto...

Gdybyście np. u mnie grali, to napewno byście ledwo jakiegoś bota ubili...

Opublikowano

Jak Ty człowieku pierdolisz.

Niech mi da swoje demo i Ci kurwa udowodnię że jest zwykłym laikiem i nie strzela głów dlatego, że jest słaby.

Nie chcę Go obrażać ale takie są fakty. Naczytałeś się jakiegoś komentarza od nie wiadomo kogo i mądrego zgrywasz.

No skill i tyle.

@edit

widziałeś kiedyś żeby na największym polskim forum counter strike'a ktoś kiedyś pisał, że ma takie problemy ?

Jedyny problem jaki może powodować to, że źle mu się strzela headshoty to spadki fps.

Napisz o tym na board counter strike pl i zobacz co Ci ludzie powiedzą. :)

CX7Rrj.png

Opublikowano

moim zdaniem wina lezy w grze bo kurwa nie jestem zielony w grach tego typu.. gralem w wiele gier typu strzelanki no i nie ukrywajac w kazdej bylem hajtem... ale kumple polecili mi CSa.. no dobra pobieram non steama, gram 1 runde na botach i sie zastanawiam o chuj tu chodzi, kumpel z 6 letnim starzem mowi ze mam zmienic interp na 0.01 zmienillem i dalej to samo, potem jakies rate 25k itp.. i dalej nic. wiec on na to ze tak jest na non steamie, kupie steame bedzie zuuuuuupeeeeeelnie inaczejm. na steamie to samo!

help4you.png

Opublikowano

@up Kumpel grał tylko w CoD'a 4. Jak go namówiłem na cs'a, też nic nie ogarniał. Jego brat (fear factory, nick ryan;>), też w 1.6 nic nie ogarniał ;) Kumpel, który nie grał ani w coda, ani w bf'a czy cuś innego, gra dobrze w cs'a. Wg. mnie jest to wina tego, że w grach typu cod, bf, jest zupełnie inny rozrzut, inna grafika itp, więc jest ci trudniej się przyzwyczaić ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

nie mozna grac dobrze w cs grajac dajmy po kilka lat w inne gry. Tak jak UP napisal .. Cs jest inny. Jak dla mnie jest zajebisty. Mimo ze stary to fajnie sie gra i ogolnie , jak trafisz na dobry serwer z fajnymi ludzmi to sie wciagniesz.

"Podstawowa prawda o ludziach jest taka , ze wszyscy klamia. Jedyna zmienna to to w jakiej sprawie."

Opublikowano

Tak jak up piszą - może to być wina, że sporo grałeś w inne tego typu gry.

Mój przykład - gram w 1.6 od kilku lat i od kilku tygodniu mam dostęp do bety global offensive.

Chociaż w 1.6 już jakiś tam poziom prezentuje to mam straszne problemy z trafieniem łba w cs;go.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Jak Ty człowieku pierdolisz.

Niech mi da swoje demo i Ci kurwa udowodnię że jest zwykłym laikiem i nie strzela głów dlatego, że jest słaby.

Nie chcę Go obrażać ale takie są fakty. Naczytałeś się jakiegoś komentarza od nie wiadomo kogo i mądrego zgrywasz.

No skill i tyle.

@edit

widziałeś kiedyś żeby na największym polskim forum counter strike'a ktoś kiedyś pisał, że ma takie problemy ?

Jedyny problem jaki może powodować to, że źle mu się strzela headshoty to spadki fps.

Napisz o tym na board counter strike pl i zobacz co Ci ludzie powiedzą. :)

Nic nie wiesz hejcie...

O tym jest BARDZO dużo tematów, na board counter-strike też.

Jest taki jeden temat co ma ogromną liczbę odpowiedzi...

I nikt tego nie naprawił, jedynie "rozwikłali" czym to jest spowodowane.

I nie próbuj nikogo przekonać słowami "Tylko Trening!" "Zero skilla, ucz sie" itp.

Myślisz, że ty byś był taki Pro na jego kompie?

To że ty "Wymiatasz" i "Koxisz", na serwerach, to uważasz, że każda osoba która ma słabe staty, nie umie grać, bądź nie ma skilla?

Ja z tym problemem miałem doczynienia od dawna, więc już znam go na Amen.

Gram w CS'a od dawna, jak miałem 7 lat już grałem...

Zawsze mi się źle grało, specjalnie przychodziłem do mojego kolegi, żeby zagrać na jego komputerze, bo u mnie się nie dało.

I miałem o wiele lepsze staty, recoil idealny, trafność też.

Dopiero jak już byłem odrobinkę starszy, domyślałem się, że coś na moim komputerze jest nie tak.

Czytałem na ten temat masę tematów, postów, i wgl.

Aż wkońcu wiedziałem co za tym wszystkim stoi.

Gdybyś grał na moim komputerze, to napewno nie był byś taki Pr0.

Tak samo jak kazda inna "Dobra osoba"

Zaprosiłem do siebie moich kumpli co wymiatają w CS'a, są najlepszymi z Top15 serwera.

Nawet oni mówili, że u mnie coś jest nie tak, nie mogli praktycznie nikogo zabić, nie wpadały im HS'y, i mieli duży recoil.

Obecnie gram u kumpla w CS"a, i jestem bardzo dobry, całkiem niezłe staty, o wiele lepsze niż u mnie.

A gram tą samą techniką i CFG jak u siebie.

W każdej strzelance jestem lepszy, jeżeli oczywiście nie jest zrobiona przez Valve...

To że winna jest sama mechanika gry, jestem pewnien w 100%, i gdyby mi się chciało, to udowodłibym to wam na masę sposóbów.

I nie pier*ol, że "Wzoruję się na jakimś jednym mądrym tekście"

O tym jest masa szumu w internecie, nie tylko w Polsce, na zagranicznych stronach jest tak samo.

Wpisz sobie w Google "Bullet Registry Bug" albo "Recoil Registry Bug", wyskoczy ci masa wyników nawet na angielskich stronach.

Opublikowano

Ja ci powiem, że warto celować ak w klatke tak samo z m4, jeżeli strzelasz seriami po 3 naboje, to wchodzą hedy i to ładnie. Natomiast jeżeli grasz jeszcze słabo to wejdź z botami na expert... Daj im tylko noże i stojąc w miejscu, jak one biegną do ciebie strzelaj pojedyńczo w głowę. Jeżeli już wyćwiczysz strzelanie z pozycji stojącej, to zacznij podczas strzału biegać i starać się trafiać w łeb. Przez 2 tyg. grania po 1H na botkach, skill jest o wiele lepszy.

h6IduA1.png

Opublikowano

to co w koncu robic? bo chcialbym troche w to pograc, gdyz to jedyny fps w ktorym obrazenia sa normalnie rejestrowane przez gre i to mi sie podoba.. ale to strzelanie to porazka.. a najsmieszniejszą bronia jest deagl bo strzela poza celownik, oddajac strzal w sciane co 1-2 sekundy . porazka

help4you.png

Opublikowano

to co w koncu robic? bo chcialbym troche w to pograc, gdyz to jedyny fps w ktorym obrazenia sa normalnie rejestrowane przez gre i to mi sie podoba.. ale to strzelanie to porazka.. a najsmieszniejszą bronia jest deagl bo strzela poza celownik, oddajac strzal w sciane co 1-2 sekundy . porazka

Jak masz dostęp, to spróbuj na innym kompie pograć, ew. kafejka internetowa etc.

h6IduA1.png

Opublikowano

Ja napisałem, nic nie zrobisz, ale ci ludzie dalej będą pier*olić, żebyś się uczył grać o.O

Po 1. Może coś zrobić, a mianowicie pograć gdzieś indziej...

Po 2. Jeżeli umiesz czytać, a nie rozumiesz poszczególnych słów, to najlepiej nic nie pisz.

h6IduA1.png

Opublikowano

Nic nie wiesz hejcie...

I nie próbuj nikogo przekonać słowami "Tylko Trening!" "Zero skilla, ucz sie" itp.

To że ty "Wymiatasz" i "Koxisz", na serwerach, to uważasz, że każda osoba która ma słabe staty, nie umie grać, bądź nie ma skilla?

Zawsze mi się źle grało, specjalnie przychodziłem do mojego kolegi, żeby zagrać na jego komputerze, bo u mnie się nie dało.

Dopiero jak już byłem odrobinkę starszy, domyślałem się, że coś na moim komputerze jest nie tak.

Zaprosiłem do siebie moich kumpli co wymiatają w CS'a, są najlepszymi z Top15 serwera.

Nawet oni mówili, że u mnie coś jest nie tak, nie mogli praktycznie nikogo zabić, nie wpadały im HS'y, i mieli duży recoil.

Obecnie gram u kumpla w CS"a, i jestem bardzo dobry, całkiem niezłe staty, o wiele lepsze niż u mnie.

W każdej strzelance jestem lepszy, jeżeli oczywiście nie jest zrobiona przez Valve...

To że winna jest sama mechanika gry, jestem pewnien w 100%, i gdyby mi się chciało, to udowodłibym to wam na masę sposóbów.

O tym jest masa szumu w internecie, nie tylko w Polsce, na zagranicznych stronach jest tak samo.

Wpisz sobie w Google "Bullet Registry Bug" albo "Recoil Registry Bug", wyskoczy ci masa wyników nawet na angielskich stronach.

'Zaprosiłem kolegów, którzy są top15 na serwerze' - Nie ośmieszaj się.

Możesz mi łaskawie podlinkować link do tematu na boardzie ? pw ofc.

@do autora

Zobacz czy nie masz spadków fps podczas grania. Wpisz w konsoli net_graph 3 / cl_showfps 1 i zobacz czy Ci nie skaczą.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Nic nie wiesz hejcie...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA NIE MOGE Z CIEBIE ZIOM, zaprosiłem kolegów top 15, hahahahhahahahaha zeszcze sie zaraz xDD, ALE MAM FAJNYCH KOLEGUF, NA SERWERZE SOM W TOP PIEDNASCDZIE, ALE ONI SOM PRO JAK ONI TO ZROBILI ?!!#@!#@!, nie osmieszaj sie po prostu się zamknij i wyjdz z tematu, probujesz zablysnac,a jestes gownem, elo. - całkiem niezłe staty?, RANDOM FUCK OUT PATRZYSZ NA STATY I PROBUJESZ UDZIELAC RAD LUDZIOM WYJDZ MI STAD GOWMIXIE.

@top

naucz się strzelac i tyle ew. naucz się patrzeć, strzelasz obok głowy albo w ziemie i myslisz ze tak zabijesz.

Opublikowano

@Krul Majonez

Nie mozna dawać linków do innego forum w postach więc wejdź na stronę tego forum, i dopisz:

/viewtopic.php?t=139698

Dość długi temat, tylko nie hejtujcie ;p

@Up

Jaki hejter, weź kurwa ogarnij sie o.O

Po prostu ci co napisałem są nieźli i tyle, i to nie są dzieci, to są normalni dorośli ludzie, grają dobrze i tyle, tyle że wy jesteście na tyle tępi że Kur*a nie ogarniacie. Jak miałem inaczej napisać, że dobrze grają? "ale oni som mego pro muwie wam", Może tak co?

Napisałem jedno krótkie zdanie, ale debile zawsze znajdą w nim jakiś "Tekst do zdissowania"

Jak masz jakieś niezgody to łagodniej napisz, ok?

Bo ci co wyżej mi odpisali to jeszcze są spoko.

Specjalnie dla ciebie przydatny filmik:

Ja konfliktów nigdy nie rozpętam, szkoda czasu na ciebie marnować, lepiej nie dyskutować z debilami...

@Wszyscy

Uświadommy sobie, że to nie jest wina jego skilla, tylko coś związanego z mechaniką gry lub jego komputerem.

Gdyby to była wina skilla to raczej by już wam odpisał.

Opublikowano

@Wszyscy

Uświadommy sobie, że to nie jest wina jego skilla, tylko coś związanego z mechaniką gry lub jego komputerem.

Gdyby to była wina skilla to raczej by już wam odpisał.

Wiesz, niektórym ciężko jest cokolwiek pojąć, bo oni mają staty 12:11 i są "PRO", bo kurwa mają skilla i to wszystko od tego zależy.

@TOP:

Powinieneś poprostu pograć gdzieś indziej.

Uważam, że temat powinni zamknąć, bo nikt nie jest w stanie mu pomóc, a robi się tylko niepotrzebny spam.

Nie róbcie z siebie debili pisząc, że nie ma skilla, porostu jak nie macie żadnego pomysłu, to wyjdźcie z tematu.

h6IduA1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...