Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Bonusy u NPC.

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem po co miałbym kłamać, nie należę do tych, którzy lubią chwalić się czyimiś osiągnięciami, od samego początku, kiedy Tenior kupił to dla imetina chciałem zrobić to sam, dlatego nawet go nie prosiłem o game imetina z przerobioną funkcją questową. Nie musisz mi wierzyć, nie zamierzam Ci się z niczego tłumaczyć i się niepotrzebnie wykłócać.

Opublikowano

Gratulacje

nie martw się hejty zawsze cie zjedzą że nie twoje bla bla bla

Ten hejting to raczej nie z zazdrości, bo nie ma w sumie czego zazdrościć. Niemniej jednak, zmiana zaprezentowana na filmiku to kilka zmienionych bajtów, więc poziom trudności w sumie odpowiedni dla osoby, która "ogranicza się do zmian cyferek".

Opublikowano

refik, nadal Pan Licencjonowany i Sui nie udzielili odpowiedzi.

jeb sie na ryj! masz coś do lecha kurwo? że niby licencjonowany to cos zlego? nie wstydzi się swojej miłości do lecha, kkks lech!

Opublikowano

spinasz się jak stringi, zresztą nie rozumiem co ja mam do tego linku? :D nawet jeżeli jest w teamie iMetina to chuj mu po tym jak nie ma dostępu do ftp?

up.

kks amica poznań? :(

Arka Gdynia kurwa świnia!

Opublikowano

@up

O chuj Ci chodzi randomowcu? Chyba piaskownice pomyliłeś.

Ten hejting to raczej nie z zazdrości, bo nie ma w sumie czego zazdrościć. Niemniej jednak, zmiana zaprezentowana na filmiku to kilka zmienionych bajtów, więc poziom trudności w sumie odpowiedni dla osoby, która "ogranicza się do zmian cyferek".

Rozumiesz chyba, jak bardzo wkurwia człowieka, kiedy troll osądza o kradzież. Chuj, czy to rowerek dla dziecka, czy sportowe Porsche, kradzież to kradzież, a ja nie dam sobie wmówić jakiejś bajki. To, że potraficie więcej technicznie nic nie oznacza. Liczy się klimat na serwerze, istnieją dziesiątki, jak nie setki serwerów młodszych i starszych od waszego, na którym atmosfera jest lepsza i liczebność osób znacząco was przewyższa. Jak widzicie, sama znajomość "mechaniki" metina i wprowadzanie nowości nic wam nie da. Najwidoczniej na tyle zazdrościcie innym właśnie tego tworzenia klimatu gry, że musicie wywyższać się, zmuszać innych do zazdroszczenia wam czegoś innego. ;)

Opublikowano

Dobra ale zrobił? zrobił

chciał sie tym pochwalić? pochwalił

działa? działa

wiec czego wy chcecie?

Zawsze musicie sie wpierdolić w kogoś temat i pisać jaka to tiveria jest wspaniała czego to ona nie ma?

Gdyby nie sui to byście gówno mieli tyle

Pewnie Balon nie?

to zrób coś sam pozmieniaj te "parę cyferek" i zobaczymy co tobie wyjdzie

tyle

@top

jeszcze raz gratulacje

@

@Marcuśny

Ja raczej obstawiałbym to w drugą stronę.

Wiesz co a gówno mnie obchodzi jak tam u nich jest ale prawda jest taka że muszą się wypowiadać w co drugim temacie jaka to tiveria jest wspaniała i czego ona nie ma.

ktoś coś samemu zrobi to zaraz jest że nie jego

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@up

O chuj Ci chodzi randomowcu? Chyba piaskownice pomyliłeś.

Rozumiesz chyba, jak bardzo wkurwia człowieka, kiedy troll osądza o kradzież. Chuj, czy to rowerek dla dziecka, czy sportowe Porsche, kradzież to kradzież, a ja nie dam sobie wmówić jakiejś bajki. To, że potraficie więcej technicznie nic nie oznacza. Liczy się klimat na serwerze, istnieją dziesiątki, jak nie setki serwerów młodszych i starszych od waszego, na którym atmosfera jest lepsza i liczebność osób znacząco was przewyższa. Jak widzicie, sama znajomość "mechaniki" metina i wprowadzanie nowości nic wam nie da. Najwidoczniej na tyle zazdrościcie innym właśnie tego tworzenia klimatu gry, że musicie wywyższać się, zmuszać innych do zazdroszczenia wam czegoś innego. ;)

chcesz mi obciągnac? daj tylko znak a go wyjme!

Opublikowano

Dobra ale zrobił? zrobił

chciał sie tym pochwalić? pochwalił

działa? działa

wiec czego wy chcecie?

Zawsze musicie sie wpierdolić w kogoś temat i pisać jaka to tiveria jest wspaniała czego to ona nie ma?

Gdyby nie sui to byście gówno mieli tyle

Pewnie Balon nie?

to zrób coś sam pozmieniaj te "parę cyferek" i zobaczymy co tobie wyjdzie

tyle

@top

jeszcze raz gratulacje

System energii, system kostiumów, filtry IP, lista jest ogromna. Wychodzi mi to całkiem dobrze, tak mi się wydaje.

Ale ja nie mówię, że nie. Zgadzam się z Tobą w 100%, że klimat jest najważniejszy. Też się uczymy, to nasz jedyny tego typu projekt w świecie Metina. Szczerze to nie zazdrościmy nikomu tworzeniu klimatu, bo to nie administracja go tworzy, a gracze. Tak swoją drogą, jeśli chodzi Ci teraz o imetina to szczerze nie wiem jak wygląda tam klimat, bo nigdy nie interesowaliśmy się za bardzo tym serwerem. Jedyny kontakt z nim to Wasza ekipa kontaktująca się ze mną dwa dni temu w celu kupienia kilku rozwiązań z Tiverii. (Wcześniej kontaktowali się też z Suim w sumie, ale mówię tutaj o moim osobistym kontakcie z tym serwerem.)

@down: Sui jest bardzo wartościowy dla naszego projektu i ma on duże zasługi w nim.

Opublikowano

System energii, system kostiumów, filtry IP, lista jest ogromna. Wychodzi mi to całkiem dobrze, tak mi się wydaje.

Ale ja nie mówię, że nie. Zgadzam się z Tobą w 100%, że klimat jest najważniejszy. Też się uczymy, to nasz jedyny tego typu projekt w świecie Metina. Szczerze to nie zazdrościmy nikomu tworzeniu klimatu, bo to nie administracja go tworzy, a gracze. Tak swoją drogą, jeśli chodzi Ci teraz o imetina to szczerze nie wiem jak wygląda tam klimat, bo nigdy nie interesowaliśmy się za bardzo tym serwerem. Jedyny kontakt z nim to Wasza ekipa kontaktująca się ze mną dwa dni temu w celu kupienia kilku rozwiązań z Tiverii. (Wcześniej kontaktowali się też z Suim w sumie, ale mówię tutaj o moim osobistym kontakcie z tym serwerem.)

No widzisz, Sui wielki troll, dopóki Ty wprowadzasz nowości. Powiedz mi, jakie on sam wprowadził ulepszenia, innowacje w swoje projekty, w których brał udział, a kilka już wcześniej takich było? Nie pamiętam nic. Co do iMetina, nie ja jestem tam od dbania o klimat, choć wydaje mi się, że nikt na to nie narzeka. Serwer stoi dość stabilnie długi czas, ja jestem tam od stosunkowo niedawna.

//edit

@down: Sui jest bardzo wartościowy dla naszego projektu i ma on duże zasługi w nim.

Co NIE znaczy, że ma trollować wszystko, co ktoś zrobi.

Opublikowano

Mówicie o serwerze iMetin..? Przecież to psychole, którzy z własnych serwerów VentriloSrv potrafią ddosować i wiem co mówię, bo sam padłem ich ofiarą.

Co do tematu, nie znam się na "Reverse Engineering" z racji tego, że nie jestem i nigdy nie byłem programistą, lecz z mojego punktu widzenia myślę, że wystarczy zwykła okrojona wiedza na temat ASM (której nie posiadam) i można to zrobić na zasadzie wrzucenia do rejestru offsetu nieużywanych bajtów (odkąd najbliższe się zaczynają), wykonać jmp jak robią wirusy w plikach binarnych w te puste bajty, w którym odłożymy wszystkie rejestry na stos, wykonamy call do changeAttribute, popada, push do wcześniejszego miejsca i retn. Czy to by zadziałało, sam nie wiem.. Ale obstawiam, że wystarczy zmienić sam offset przy jakiejś funkcji questowej i mamy podobny efekt. Tylko zastanawia mnie to czy trzeba przekazać jeszcze jakieś argumenty, który to item ma mixować.

Wiem, że ze strony Reverse Engineering to Balon z Suim są genialni, ale nie mówcie, że każdy od razu jest mistrzem bez wskazówek, nawet prostych..

To jest ukryta treść, proszę

50596142255057180250.png

Opublikowano

@up

Ten temat nie jest o imetinie, jesli chcesz wyrazić zdanie o serwerze, odsyłam do publikacji/dyskusji, znajdziesz chyba obie w działach.

@2up

designowo, na tiverii jest po prostu okienko.

@randomy 2k12

gówno wiecie, sami nie potraficie nawet odpalić IDA, a po otwarciu hexedytora nie macie pojęcia co i do czego. nie rozumiem jak w takiej sytuacji możecie oceniać czyjąś pracę.

@thews

udowodnij, albo pokaż co sam potrafisz.

@klocek

piszesz, że fifol zły, bo chciał na policję iść, że atakujesz imetina ze swojego "botnetu", którym się tak chwaliłeś? Miałeś się niby "zemścić" za "ataki", a jak cię fifol postraszył to że za mocne zabezpieczenia mamy. phi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie spałem prawie 2 dni, więc już niewiele widzę przez mgiełkę na oczach. Possible, not tested ;)

Tylko gdybam, wiem, że jakoś się z tym zabawiliście i to nie takie proste. Poza tym, po chuj za przeproszeniem ;)

to lulu Nolifie ; >
  • 3 miesiące temu...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Przedstawiony w temacie materiał wygasł, dlatego też temat ląduje w archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...