Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady dla lepszego działania myszki !

Gość Tubak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich !

Dzisiaj chciałbym podzielić się z użytkownikami kilkoma aspektami co do sprawniejszego działania naszego gryzonia.

Poniżej znajdziecie kilka komend, parametrów startowych, programów i rad jak to zrobić.

#1. Powinniśmy zadbać o dobrą akcelerację myszki.

Musimy pobrać program do edycji wpisów z rejestru o nazwie MouseFix.

Dodatkowo do parametrów startowych przydałoby się dopisać następujące komendy:

" -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd "

(wejdź do Biblioteki Gier --> Counter-Strike Właściwości --> Parametry Startowe)

#2. Nie zapomnijmy o poprawieniu działania myszki.

Wejdźmy do Właściwości Myszy, ustawmy szybkość na 6 punkciku, a wyłączmy opcję:

" Zwiększ Precyzję Wskaźnika "

(włącz Panel Sterowania --> Sprzęt i Dźwięk --> Mysz --> Opcje Wskaźnika)

#3. Oczywiście dobrym wyborem byłoby prawidłowe ustawienie HZ myszki.

Ponownie musimy wejść do Parametrów Startowych i dopisać:

" -freq 60 "

(sam osobiście gram na tylu hercach i jest to optymalna liczba)

#4. Płynność jest też bardzo ważna.

To właśnie dzięki dobrej płynności myszki możemy zdobyć wiele fragów.

Po prostu ustawmy największą liczbę DPI, a jeżeli będzie nam trudno tak grać, zmniejszmy Czułość w opcjach gry!

(nigdy nie odwrotnie! DPI największe, a czułość nawet na 9.0)

Jeżeli chcielibyśmy polepszyć ogólne działanie gry, musimy ustawić odpowiednie bindy w configu.

Więcej o tym we wszelkich poradnikach o zwiększeniu FPS oraz o zmniejszeniu pingu.

Poradnik wykonany przez w całości przez Tubaka.

Copyright © 2012. Kopiowanie bez zgody autora jest zabronione.

Opublikowano

Hmm. Niby wszystkie te tutaj porady znam, ale jakoś lepiej mi się grało z włączoną akceleracją w ustawieniach myszy i na standardowych ustawieniach cs'a ;) Może dlatego, że się przyzwyczaiłem. W każdym razie, gdy pozmieniałem ustawienia na te tutaj, to nie mogłem nic zabić, a na hns/kz nie mogłem nic skoczyć^^

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Ponieważ musisz się przyzwyczaić. Po jakimś tygodniu powinieneś mieć staty, o jakich nie marzyłeś. :)

Opublikowano

Jedno mi się nie podoba .

Dokładnie punkt 4.

Wydaje mi się ,że zalecane jest grać na małej ilości DPI w cs'a ( sam gram na 400 dpi)

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Jedno mi się nie podoba .

Dokładnie punkt 4.

Wydaje mi się ,że zalecane jest grać na małej ilości DPI w cs'a ( sam gram na 400 dpi)

Wtedy musisz bardzo wywijać myszką. Jeżeli już kupiłeś gryzonia 5200 DPI, to lepiej użyć maksymalnie i ustawić sensitive na 0.1, niż na odwrót. Zaufaj mi. ;)

Opublikowano

Hmm. Niby wszystkie te tutaj porady znam, ale jakoś lepiej mi się grało z włączoną akceleracją w ustawieniach myszy i na standardowych ustawieniach cs'a ;) Może dlatego, że się przyzwyczaiłem. W każdym razie, gdy pozmieniałem ustawienia na te tutaj, to nie mogłem nic zabić, a na hns/kz nie mogłem nic skoczyć^^

Przecież to oczywiste jest, że jak się przyzwyczaisz to nie sposób się przestawić, zmień czułość myszy na większą niż przed zmianą i gitara.

BTW Wyjaśnienie co to akceleracja, można dodać do poradnika ( z innego forum wzięta definicja):

Akceleracja to pojecie biologiczne i oznacza przyspieszenie rozwoju... U nas chodzi bardziej o przyspieszenie myszki, tzn. im szybciej poruszysz myszką tym szybciej bedzie poruszal sie Twoj kursor. Napewno mieliscie takie sytuacje gdy graliscie w cs i nagle ktos wam wyskoczyl ,, z za rogu" :D robicie odruchowo szybki ruch myszka a celownik obrocil sie za daleko i nietrafiliscie w dana postac... Ujmujac to prosciej jezeli przesowacie myszke powoli dziala dobrze ale jezeli wykonacie szybki dynamiczny ruch wasz kursor wykona 2 razy wieksza odległosc niz przy normalnym ruchu myszką na tej samej odległosci...

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...