Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Back to school!

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To 6 wakacje razem - mam nadzieję, ze dobrze się bawiliście na mpc zarywając kolejne nocki. Zapewne przez pierwsze dwa tygodnie września Wasza aktywność tutaj będzie znacznie ograniczona w związku z nowymi obowiązkami. Na mpc w wakacje skupialiśmy się przede wszystkim na bezpieczeństwie i stabilności serwera - taki tunning jest szczególnie bolesny dla Was bo oznacza częste braki możliwości połączenia ze stroną. Ponadto awansowaliśmy kilku sprytnych moderatorów, wprowadziliśmy kilka aplikacji takich jak modlogs czy modyfikacje profili. Te wakacje to także duże zmiany w kadrze moderacyjnej - wprowadziliśmy zmiany, które zaostrzają trochę zasady panujące wśród moderatorów.

Co dalej w 2012 roku?

Nowi użytkownicy.

Chcemy aby mpcforum.pl było jeszcze bardziej przyjazne dla nowych użytkowników. Kadra moderatorska już wie, że od września rusza skromna kampania reklamowa google adwords dzieki której powinniśmy mieć napływ garstki nowych userów - musimy być dla nich otwarci i przywitać ich tak, abyśmy pokazali się z najlepszej strony.

Rewitalizacja działów.

Będziemy pracować nad odchudzaniem starych działów (np. mu online) oraz dozbrajaniem nowych (niezbędnik cheatera) .

Niezbędnik cheatera

Już w chwili obecnej ludzie z MPC Coders Team są zaktywizowani w najwazniejszym dziale forum. Docelowo będą posiadali uprawnienia moderatorskie. Chcemy uczyć użytkowników programowania - bo tylko dzięki temu jesteśmy w stanie się rozwijać i budować treść na mpcforum.

Charakter.

Chcę aby użytkownicy mieli jak największą swobodę w zadawaniu pytań, tworzeniu tematów. Nie chcę aby użytkownicy byli zobligowani do pisania w tematach "zbiorczych".... wierzę że dzięki swobodzie w wypowiedzi i mimo wszystko braku cenzury, mpc jest największym forum o grach MMO w Polskiej sieci. W przypadku takiego forum jak mpc taki proces musi chwilę potrwać.

Sponsorzy.

Nie cierpię tego punktu, bo zawsze jest to dla mnie "pain in the ass" bo to moja robota. Może dzięki temu uda się w końcu pchnąć część Waszych pomysłów do przodu.

mpcsite.pl.

Będzie młodsza siostra mpcforum.pl - mpcsite.pl. Będzie to portalik z newsami/downloadem z 4 najbardziej popularnych gier na mpcforum.pl... jakich? Sądzę że dowiecie się jeszcze w tym roku. Założenie jest takie, że każdy będzie mógł migrować kontami pomiędzy mpcsite i mpcforum.

Konkurencja

Konkurencja jak zwykle jest krok za nami. :-) Ale uczymy się od nich też i będziemy replikować najlepsze rozwiązania.

Liczymy na Wasze wsparcie i lojalność... i jestem przekonany że będziemy mogli na Was liczyć :)

Powodzenia w nowym roku szkolnym! :-)

Wasz Admin, kokosz.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szczerze to oprócz xxxx nie znam innej konkurencji :)

Zapowiada się ciekawie, głównie odnośnie mpcsite.. Nie wiem jak to wyjdzie, ale powodzenia, chodź niestety nie będe miał okazji uczestniczenia w tych projektach :P

Opublikowano

hmm, nierozumiem , tak jak by forum w wakacje szwankowalo (no tuning dobra) ale wczesniej tez to bylo , a robicie jeszcze mpcsite.pl? to nie lepiej zainwestwowac w stabilnosc mpcforum.pl?

co do zmian - za

Dziekuje ci kokosz ze zyczysz mi powodzenia :D

­

Opublikowano

Szczerze to oprócz gmbh nie znam innej konkurencji :)

Zapowiada się ciekawie, głównie odnośnie mpcsite.. Nie wiem jak to wyjdzie, ale powodzenia, chodź niestety nie będe miał okazji uczestniczenia w tych projektach :P

W mpcsite.pl najprawdopodobniej w ogóle nie będą angażowani ludzie z mpcforum.pl.... ale zobaczymy jeszcze :)

Opublikowano

Dobrze, a powiesz może za co będzie ta nagroda?

To jest ukryta treść, proszę

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Oby te wszystkie liczne pomysły wypaliły :)

A swoją drogą, spać bo jutro szkoła ^^.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

KONIEC WAKACJI W KONCU LOL JUZ MYSLALEM ZE TO BEDZIE WIEKI TRWAC! NARESZCZIE SZKOLA, NAUKA, KSIĄZKI HURAAA

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Wszystko spoko,najbardziej ciekawi mnie mpcsite o.O

I jeszcze jedna mala propozycja-ograniczenie hejtów na forum ... Teraz jak sie wejdzie do pierwszego lepszego tematu to same hejty.Nie wiem,mozna dac surowe kary za to czy cos,a jezeli chcemy nowych uzytkownikow tak nie moze byc.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

KONIEC WAKACJI W KONCU LOL JUZ MYSLALEM ZE TO BEDZIE WIEKI TRWAC! NARESZCZIE SZKOLA, NAUKA, KSIĄZKI HURAAA

Wyjdz i nie wracaj szatanie !

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

mpcsite bardzo mi się podoba. Nie mogę się doczekać. xD Co do tych gier najlepszym rozwiązaniem byłoby wybrać 2 Gry z FPS, 2 z MMO itp ;p

9368_gold.png

Opublikowano

Wyjdz i nie wracaj szatanie !

Nie cieszysz sie? Technikum samochodowe jest takie wyjekurwabiste ze az płakać mi sie chce ze tam ide(ze szczescia oczywiscie) <333 SZKOLA JEST FAJNA

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

mpcsite bardzo mi się podoba. Nie mogę się doczekać. xD Co do tych gier najlepszym rozwiązaniem byłoby wybrać 2 Gry z FPS, 2 z MMO itp ;p

Ciekawe jak to będzie wybierane - np na początku miesiąca zaczyna się liczenie tematów i np 4 najpopularniejsze gry w tygodniu trafiaja na mpcsite, w kolejnym tygodniu kolejne 4 ale bez tych z pierwszego tygodnia itp itd. Pożyjemy zobaczymy.

Opublikowano

Super :D, słuchajcie lepiej iść do szkoły i tam się bawić i z kimś gadać niż być 24/7 na mpc pisząc, bo nie wszyscy wtedy gadają przez skype / TS3 / mumble / inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...