Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić publiczny(non-hamachi) serwer na Lan'ie z modami na sp!

rufus170

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś pokażę wam, jak zrobić serwer nie-lan na lan'ie, czyli zakładany na routerze :D. Plusy takiego serwera:

+możliwość wgrywania wszystkich modów jakie są na 1.3.2 i/lub 1.3.1 łącznie z tymi nieprzekonwertowanymi do multiplayer! Więc jeżeli smuciłeś się, że nie możesz zagrać z kolegami na publicznym serwerze z modem herobrine, to teraz będziesz mógł!

+za niedługo powstanie możliwość postawienia serwera bukkit, nie zmieniając kodu serwera(kod serwera lan jest taki sam jak singleplayer), czyli dalej będzie można wgrywać mody singleplayer!

+0 bugów z modami, jeżeli takie istnieją na serwerach multiplayer

minusy:

-Właściwie brak, może to, że (jeszcze) nie można wgrywać pluginów :D

Wymagane mody:

-Publiclan- mod pozwalający upublicznić serwer minecraft z lan-a(1.3.2)[Autor:

To jest ukryta treść, proszę
]

1.3.1

skan:

1.3.2 dla nie używających minecraftforge lub używających build mniejszy niż 200

skan:

1.3.2 dla używających mcforge build minimum 200

skan:

Dodatkowe mody:

-betterLan(Aktualnie tylko na 1.3.1)- mod dający możliwość postawienia bukkita na lan-ie.Pomaga też, jeżeli kolega nie potrafi instalować modów a chce zagrać na twoim serwerze. można na serwer wchodzić z nie-zmoddowanego mc na ten serwer, bo mc ściągnie mody z bukkita. NIE DZIAŁA Z OPTIFINE![Autor:

]

skan:

-mody, które chcesz wgrać

-pluginy (jeżeli masz BetterLan)

instalacja:

1.wrzucasz wybrany publiclan do minecraft.jar(jeżeli masz wersje forge to zainstaluj też minecraftforge), oraz instalujesz dodakowe mody(jeżeli chcesz)

2.usuwasz meta-inf

3.tyle :D

używanie:

1.odblokowujesz port 25565 oraz ip na routerze(tak jak zakładanie serwera non-hamachi)

2.wchodzisz a minecrafta

3.tworzysz lub otwierasz świat

4.wybierasz opcję otwórz do lan (open to lan)

5.ustawiasz opcje serwera oraz przestawiasz opcję z local na public

6.minimalizujesz mc oraz wchodzisz na

7.kopiujesz ip i dajesz je kolegom lub udostępniasz n.p na mpcforum wraz z portem 25565

8.cieszysz się grą na serwerze.

MNIE OSOBIŚCIE TO NIE DZIAŁA, ALE DLATEGO ŻE NIGDY NIE UDAWAŁO MI SIĘ POSTAWIĆ SERWERA NON-HAMACHI.

Pomysł mój własny. piszcie komentarze, a jeżeli chcecie to dajcie like xD

PS. Jeśli mam jakieś błędy orto to sorry, ale to długi post, więc nie chciało mi się go sprawdzać.

Opublikowano

Hej a ja mam problem próbuje zrobić żeby kolega mógł wbić. I w tym problem gdy on wbije na mojego "singla" wyskakuje mu error że nie istnieje taki serwer. Gdy ja spróbuje wejść na jego "singla" jest to samo.

E9mwj60.png<--- Why? :(

Opublikowano

To działa ? bo bardzo mnie tym zaciekawiłeś, a jeżeli chce grać z kolegą na singlu w np : 1.3.2 to on musi mieć też te mody.. a da się też zrobić przez hamachi ?

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Na minecraftforum pisali, że nie można robić przez hamachi, tak, trzeba mieć te mody. Mod ten jest w wersji alpha, więc na 90% komputerów nie działa. @2up odblokowałeś porty i postawiłeś serwer na routerze? jeżeli nie wiesz jak to zrobić oglądnij na youtube jak postawić serwer minecraft non-hamachi. I powtarzam:"Mod ten jest w wersji alpha, więc na 90% komputerów nie działa."

Opublikowano

Na minecraftforum pisali, że nie można robić przez hamachi, tak, trzeba mieć te mody. Mod ten jest w wersji alpha, więc na 90% komputerów nie działa. @2up odblokowałeś porty i postawiłeś serwer na routerze? jeżeli nie wiesz jak to zrobić oglądnij na youtube jak postawić serwer minecraft non-hamachi. I powtarzam:"Mod ten jest w wersji alpha, więc na 90% komputerów nie działa."

To ja naleze do tych 10% bo mi ten mod dziala gosciu dzieki ci za to

Opublikowano

moge o tym nawet filmik zrobic :D

Jeżeli chcesz :), Link napisz na pw to obiee oglądne, bo na forum udostępniać nie można, podkreśl że tutorial jest mój :)

Aha, i jutro dam zrobioną przeze mnie paczkę modów na taki serwer :) jeżeli chcesz, to opublikuj ten serwer na minecraft- publikacje serwerów. chętnie pogram( to tylko moja propozycja )

Opublikowano

No, super pomysł.. Ale czy to na serio działa? ;d

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam, ale niestety z różnych powodów( n.p niektórzy autorzy modów nie pozwalają na wrzucanie swoich modów do paczek) nie mogę zrobić tej paczki. Poza tym zaczyna przerzucać się na inne gry, typu crysis 2, darkorbit, LoL, D&D neverwinter, skyrim i TES online. to chyba mój ostatni temat(przynajmniej na jakiś czas) z dziedziny minecrafta i ostatni post.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...