Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kombass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może dzięki temu tematowi więcej kupujących zrozumie, że aby nie zostać na lodzie, bez mozliwości reklamacji i roszczenia praw z tytułu reklamacji, warto zapytać o paragon.

Wiem, że to leży w konflikcie, ze sprzedającymi, ale to nie moja broszka. To kwestia sprzedających aby zrobić tak, aby było dobrze.

Pozdrawiam gorąco i życzę sukcesów,

Katarzyna

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro tak Ci zależy na dokumencie sprzedaży to już napisałem, że jest możliwy do otrzymania jedynie formą płatności PayPal.

A ja chciałbym dokument wystawiony przez Ciebie a nie przez system paypal.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

hceo.png

;) nie jest aż tak źle ;)

Sama mam dzidzię i chyba jej ze mną dobrze. Z Cześkiem także.

Poza tym, po raz pierwszy spotykam się z sytuacją, że nabywanie wiedzy ktoś może odebrać jako znęcanie się. Czeka Was trudne życie ;)

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

sory że tu pisze ale chciałbym zamówić lub przetestować najpierw Xbota lecz posiadan taki problem z PBDO botem i niewiem czy z Xbotem było by podobnie

To jest ukryta treść, proszę

@EDIT

OFF TOP dodaj na skype wysłałem zapro

Opublikowano

hceo.png

;) nie jest aż tak źle ;)

Sama mam dzidzię i chyba jej ze mną dobrze. Z Cześkiem także.

Poza tym, po raz pierwszy spotykam się z sytuacją, że nabywanie wiedzy ktoś może odebrać jako znęcanie się. Czeka Was trudne życie ;)

Pozdrawiam,

Katarzyna

Niestety przyswajanie wiedzy dla niektórych jest ogromną męką.

Opublikowano

Wiem, wiem, oburzacie się, bo nie pasują moje tezy do Waszego wyimaginowanego, chudego światka?

Nie mam się za "nie wiadomo kogo". Zadaję proste pytania, na które oczekuję prostych odpowiedzi. Co więcej, zadaję ELEMENTARNE pytania o potwierdzenie zakupu i nie interesuje mnie, czy jakiś reseller z drugiej cześci świata wystawia faktury, czy nie - nie wiem nawet, czy obowiązuje go takie prawo, pytam polskiego resellera o polskie dokumenty zakupu. Uważasz, że to głupie? Cóż, dorośniesz - zrozumiesz.

Co do Wine - widać, żeś tak samo mądry jak i roztropny. Nie dość, że nie na temat, to jeszcze głupio.

Ja na ten przykład chciałbym. I jak już to fakturę za program, a że "nielegalny" to inna sprawa. Po za tym jeśli program jest nielegalny to co ten temat tutaj robi? To forum zabrania piractwa a ten temat pomaga w jego rozpowszechnianiu.

[/size][/font]

Żaden bot, który nie łamie prawa nie jest nielegalny. Żadna aplikacja, która nie łamie prawa nie jest nielegalna. OWH to jakiś regulamin prywatnej organizacji. Nie ma to nic wspólnego z legalnością, bądź też nie... ale już stop, bo kolega Kombass znów mi zwróci uwagę, że zasypuję Was jakimiś głupimi regułkami.

Cóz, tak naprawdę, to wystarczy użyć odrobiny mózgu.

Pozdrawiam,

Katarzyna

@Katarzyno: 1. Jeszcze nigdy się nie spotakłem z resellerem POLSKIM ( bo o takich mowa ), który wystawia faktury/paragony za zakupionego bota a naprawdę jestem częstym ich klientem. Jedyne co może zrobić to wystawić aukcję na allegro bądź innym serwisie aukcyjnym lub jak xbotik napisał poprzez PayPal.

2. Znasz mnie mówiąc " dorośniesz - zrozumiesz " ? Ja jestem normalną osobą pełnoletnią ale jak widzę co tu się wypisuje to moje IQ jest równe poziomu dżdżownicy .

3. Wine czy coś tam takiego ... coś mi się obiło o uszy więc napisałem to co usłyszałem -.- ja się nie męczę z linuksami tylko wykupuję normalnego VPS'a z windowsem i mam głęboko gdzieś te całe programiki.

@Pietia: wyżej napisałem że XBot i PBDOBOT są oficjalnymi partnerami .... jakie kto ma z tego korzyści nie interesuje mnie bo ... jeśli PBDO wyraża zgodę na wydawanie XBota ( partnerstwo ) no to to chyba jest legalne ?

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

@Katarzyno: 1. Jeszcze nigdy się nie spotakłem z resellerem POLSKIM ( bo o takich mowa ), który wystawia faktury/paragony za zakupionego bota a naprawdę jestem częstym ich klientem. Jedyne co może zrobić to wystawić aukcję na allegro bądź innym serwisie aukcyjnym lub jak xbotik napisał poprzez PayPal.

2. Znasz mnie mówiąc " dorośniesz - zrozumiesz " ? Ja jestem normalną osobą pełnoletnią ale jak widzę co tu się wypisuje to moje IQ jest równe poziomu dżdżownicy .

3. Wine czy coś tam takiego ... coś mi się obiło o uszy więc napisałem to co usłyszałem -.- ja się nie męczę z linuksami tylko wykupuję normalnego VPS'a z windowsem i mam głęboko gdzieś te całe programiki.

@Pietia: wyżej napisałem że XBot i PBDOBOT są oficjalnymi partnerami .... jakie kto ma z tego korzyści nie interesuje mnie bo ... jeśli PBDO wyraża zgodę na wydawanie XBota ( partnerstwo ) no to to chyba jest legalne ?

Ja nic nie pisałem o pbdobocie, gdybyś nie zauważył to

"

#Edit czesiozpoczty a jest jakiś reseller, który wystawi Ci paragon/FVat na nielegalny program do gry :D ?"

2. I właśnie pokazujesz tutaj swoją "dorosłość".

1. Skąd wiesz, że nie spotkałeś się? Zapewne nawet przez myśl Ci nie przeszło, aby o to pytać.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

@Katarzyno: 1. Jeszcze nigdy się nie spotakłem z resellerem POLSKIM ( bo o takich mowa ), który wystawia faktury/paragony za zakupionego bota. Jedyne co może zrobić to wystawić aukcję na allegro bądź innym serwisie aukcyjnym lub jak xbotik napisał poprzez PayPal.

Dzięki, że w końcu osobowo :)

Ja rozumiem, że głoszone przeze mnie tezy mogą się wydawać rodem z "kosmosu". Ale wskazany przez Ciebie stan rzeczy, pomimo, że nagminny, jest nienormalny.

I nie jest tak, że "jedyne co może zrobić", bo my ocieramy się o zagadnienie co MUSI zrobić. I to nie jest moja fantazja, moje widzi mi się. Nie przypuszczałam też, że jesteś osobą pełnoletnią, gdyż wyrażałeś poglądy zupełnie nierzeczowe, pasujące do osoby po prostu nie wiedzącej, a młodzi najczęściej nie wiedzą. Jeśli poczułeś się urażony tym, że odjęłam Ci nieco lat ;) - przepraszam.

Każdy musi przyznać (no może poza samymi sprzedawcami :) ), że miło było by mieć potwierdzenie dokonania transakcji imienne? Fajnie było by mieć możliwość zawierania transakcji z podmiotami nie anonimowymi. Ja na przykład cenię sobie możliwość poznania osoby, z którą zawieram jakąkolwiek transakcję, choćby ze względu na opiekę posprzedażową w przypadku, gdyby coś poszło nie tak.

Nie uznałam Ciebie za osobę nieinteligentną, lub głupią po prostu. W sposób rzeczowy opisuję w czym się z rozmówcą nie zgadzam ;) To też może być odbierane, zwłaszcza przez młodszych, jako coś nienormalnego - "ona rozmawia na argumenty, co za dziwak" :)

Wiele osób jednak wie, nawet na tym forum, że jestem gotowa do pomocy (o ile czas pozwala) i chętnie służę radą. A jeśli moje tezy nie zgadzają się z czyimiś interesami, cóż - to nie jest mój problem. Kupię tam gdzie taniej lub bezpieczniej. A jeśli jakiś sprzedawca nie oferuje mi ŻADNEGO dowodu na roszczenie sobie jakichkolwiek praw po zakupie, to nie kupię. (na całe szczęście kolega zadeklarował, że dokument zakupu jest do zdobycia z czego niezmiernie się cieszę i każdemu radzę taki papierek wziąć. Zobaczycie wtedy, co to znaczy zawrzeć transakcję i MÓC LICZYĆ NA WSPARCIE w wypadku, gdy coś się nie powiedzie. Sprzedawca nie będzie Wam mógł odmówić pomocy a do 30 dni będziecie mogli zrezygnować w ramach zakupów dokonywanych przez internet) - przykro mi resellerzy ;) To jest prawo, nie OWH.

PS: Jeśli na stronie będzie informacja o 10 dniowym okresie zwrotu gotówki, to okres 30-dniowy nie obowiązuje.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

2. I właśnie pokazujesz tutaj swoją "dorosłość".

1. Skąd wiesz, że nie spotkałeś się? Zapewne nawet przez myśl Ci nie przeszło, aby o to pytać.

1. "jestem normalną osobą pełnoletnią ale jak widzę co tu się wypisuje to moje IQ jest równe poziomu dżdżownicy ." <-====== czytamy ze zrozumieniem.go

2. Bo na kiego grzyba mi faktura ? zapłaciłem za program który otrzymałem i koniec transakcja zakończona przemyślnie mam to co mam a paragonik to mogę mieć za 15 minut wracając z kauflandu

212.67.147.54 tu jest adres TS'a kamieniarza ... zapraszam Katarzynę i Pietie oraz innych użytkowników chcących na ten temat pogadać.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Pietia ... ja nie gryzę , mogłeś wejść. Chyba nie będę miał z kim sobie pogadać przez TS na ten temat :) boicie się głosów ? :) głos jak głos niższy wyższy ... ja nie gryzę zapraszam

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

To pytanie jest bez sensu.

Mam prawo otrzymać dokument zakupu czegokolwiek, celem potwierdzenia zawarcia transakcji. Na podstawie dokumentu zakupu mogę na przykład rościć sobie prawa z tytułu rękojmi, reklamacji czy zwrotu w przypadku zakupów przez internet.

Co do drugiej części.

Bot łamie zasady OWH. Ale OWH to nie jest prawo :) Już o tym kiedyś pisałam. Macie mylne pojęcie o rzeczywistości :)

Prawo jest wtedy, gdy sprzedawca ma OBOWIĄZEK wystawić dokument zakupu.

Natomiast OWH jest wtedy, gdy BP usunie komuś konto za botting (pod warunkiem, że konto nie korzysta z abonamentu zakupionego u BP).

[/size][/font]

Świetnie, dzieki za informację.

Pozdrawiam,

Katarzyna

Masło maślane. A ty kupujesz tylko i wyłącznie towary na które jest wystawiony dokument ? Pójdę do babci na targu i powiem żeby wystawiła mi paragon na jabłko bo jak będzie robaczywe to przyjdę oddać. To nie jest forum prawne.

bugpointblack.png

Opublikowano

Pietia ... ja nie gryzę , mogłeś wejść. Chyba nie będę miał z kim sobie pogadać przez TS na ten temat :) boicie się głosów ? :) głos jak głos niższy wyższy ... ja nie gryzę zapraszam

To będzie prawdopodobnie ostatni post w tym temacie, ponieważ wolę żyć z 5%. Wszedłem "z ciekawości", co do rozmowy to raczej trudno by było, ponieważ nic byś nie usłyszał szczególnie gdy będę mówił do zepsutego mikrofonu. A od pisania mam forum, gg i inne tego typu "śmieci".

@xBotik proszę wyjdź... co za różnica czy napisze coś na forum, gg czy powiem coś na ts?

A po za tym nie ja ukrywam się za szeregiem vpn'ów i innego g*wna.

Opublikowano

Masło maślane. A ty kupujesz tylko i wyłącznie towary na które jest wystawiony dokument ? Pójdę do babci na targu i powiem żeby wystawiła mi paragon na jabłko bo jak będzie robaczywe to przyjdę oddać. To nie jest forum prawne.

Wiem, że nie. Ale czy tylko na forum prawnym mozna poprosić o dokument sprzedaży przed zawarciem transakcji? Czy w celu poparcia swojej racji musisz uzywać tak krańcowych argumentów? Czy Pani w kiosku pyta Cię, czy jesteś prawnikiem zanim da Ci paragon?

Pozdrawiam, a co, pozdrawiam wszystkich,

Katarzyna

Opublikowano

Pietia dziwne, że jak kombass chce z Tobą porozmawiać to psuje Ci się mikrofon ;/

Naprawde masz chłopie pecha.. :*

Pozdrawiam

Opublikowano

Wszyscy jesteśmy mocni na forum ... ja jednak zapraszam was na tego TS bo siedzę i czekam :) zwłaszcza na Panią K.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Wszyscy jesteśmy mocni na forum ... ja jednak zapraszam was na tego TS bo siedzę i czekam :) zwłaszcza na Panią K.

A czego chciałbyś się ode mnie dowiedzieć tam, czego nie możesz tutaj?

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

A czego chciałbyś się ode mnie dowiedzieć tam, czego nie możesz tutaj?

Pozdrawiam,

Katarzyna

-.- jakiego koloru jest czerwony maluch przykładowo . Wejdź a się przekonasz.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

-.- jakiego koloru jest czerwony maluch przykładowo . Wejdź a się przekonasz.

Ale być może nie jesteś jedynym, który ma taki dylemat. Jeśli pogadamy o tym tutaj, skorzystają z tej wiedzy, być może, także inni, którzy tu trafią. Słowo pisane (i zacytowane) ma większą wartość, niż wirtualne słowo mówione. Pomijam fakt, że nie mam nawet mikrofonu w domu a nawet gdybym miała, to zdecydowanie nad czyjąś ciekawość stawiam spokojny sen mojej dzidzi :)

PS: Postrzeganie kolorów to kwestia indywidualna. Każdy z nas jest zaopatrzony w receptory o innej mocy i specyfikacji. Czerwień czerwieni nierówna.

PS2: Znów mi przyszło to pytanie na myśl. Ostatnio moderator nie odpowiedział. Regulamin jednak zakazuje sprzedazy poprzez forum, czy nie?

Pozdrawiam,

Katarzyna

Opublikowano

Zaprosiłem Ciebie i innych chętnych użytkowników chcąc wziąć udział w tej TS'owej rozmowie . Pietia sobie siedzi i nie mając mikrofonu pisze na czacie. Ja mówię cicho więc spokój dzidzi będzie nie naruszony.

1371988330-U644589.jpg

Opublikowano

Jak widac team xbota probuje sie wywyzszac oczerniajac mnie, gdy nie jestem obecny. Gratulacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...