Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ikonki do zbrój

ichus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chce zapakować ikonki do zbroj, lecz paker mi odmawia ich spakowania. Mój problem polega na tym iż w grze mam zbroję (wyświetla się ona jako butelka) , mogę ją ubrać itp... lecz jej nie widać.Gdzie robię błąd? - proszę o pomoc.

x123jpg_xrarsqp.jpg

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Błąd tkwi zapewnie w ścieżce zobacz na resztę wpisów które miałeś w icon wdł mnie powinno być : [CDATA[extracted\icon\icon\item\ albo : [CDATA[source\icon\icon\item\

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Błąd tkwi zapewnie w ścieżce zobacz na resztę wpisów które miałeś w icon wdł mnie powinno być : [CDATA[extracted\icon\icon\item\ albo : [CDATA[source\icon\icon\item\

Tak jest POMOGŁO! :), tyle że utworzył mi się plik "ETC.eix" oraz "ETC.epk" po rozpakowaniu tych pliczków miałem tylko i wyłącznie folder "item" gdzie znajdują się teksturki, jest dobrze lecz dlaczego utworzyły mi się pliki "ETC" a nie .icon?.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Plik ETC? nie mógł Ci się utworzyć taki plik po prostu miałeś go pewnie w Pack lub w folderze w którym pakowałeś icon. Poza tym po dodaniu nowych wpisów do icon zmienia się tylko waga plików .eix ,epk zarówno przed wypakowaniem jak i po spakowaniu masz pliki icon.eix , icon.epk <3

Wypakuj jeszcze raz plik icon do którego dodawałeś nowe wpisy,sprawdz czy są dodane,spakuj icon i gotowe :)

Albo w .xml poszukaj : <Action type="create" output="icon">

Jak będziesz miał <Action type="create" output="etc"> to zamień na icon..

Możliwe że wina w tym tkwi sam osobiście teraz w icon.xml zmieniłem na : <Action type="create" output="icon2">

I stworzyło plik icon2.eix ,icon2.epk

2252770056.png

Opublikowano

Plik ETC? nie mógł Ci się utworzyć taki plik po prostu miałeś go pewnie w Pack lub w folderze w którym pakowałeś icon. Poza tym po dodaniu nowych wpisów do icon zmienia się tylko waga plików .eix ,epk zarówno przed wypakowaniem jak i po spakowaniu masz pliki icon.eix , icon.epk <3

Wypakuj jeszcze raz plik icon do którego dodawałeś nowe wpisy,sprawdz czy są dodane,spakuj icon i gotowe :)

Robię tak:

*Biorę pliki .icon z clienta

*Rozpakowuje je

*Tworzy mi się plik "Source" gdzie wchodzę do: icon->item - Tutaj wklejam ikony do zbroi.

*Następnie pakuje je.

<Buildfile version="1.1">

<Action type="create" output="ETC">

<File archivedPath="icon/item/47840.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47840.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47850.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47850.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47860.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47860.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47870.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47870.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47880.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47880.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47890.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47890.tga]]></File>

<File archivedPath="icon/item/47900.tga" type="1"><![CDATA[source\icon\item\47900.tga]]></File>

</Action>

</Buildfile>

I po tym tworzą mi się dwa pliki: ETC.eix oraz ETC.epk .

Edit: Już wiem dlaczego "ETC" :P, eh nie zauważyłem że w pakerze mam: "output="ETC"> . Zaraz pewnie pojawi się inny problem

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Tak jest, udało mi się dodać je na clienta :P, problem kolejny xD. Ubieram je i du*a :P nie widać ich już na sobie :), jakie pliki za to odpowiadają?

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Witam was ponownie :), dobrze z tamtym sobie jakoś poradziłem aby nie robić kolejnego tematu napiszę tutaj o moim problemie.Otóż w tabeli "Postać" mam wszystko zamazane, wgrywałem nowe interfejsy lecz nic to nie dało. Jak mogę to naprawić?

errorjpg_xranxqe.jpg

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Dokładnie masz uszkodzony plik windows.dds który jest spowodowany wypakowywaniem locale_pl...

Aby temu zapobiedz zrób sobie plik x.eix , x.epk i dodaj do niego windows dds <3

2252770056.png

Opublikowano

Zaraz mi chyba psycha wysiądzie -.- .... mam wgrane CHYBA wszystko lecz nadal ten sam problem widzę ikonki zbrój, innych już nie widzę...a gdy zakładam zbroję na siebie już jej nie widać...

egjpg_xraehse.jpg

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Sprawdz czy value3-item_proto serwerowe,clientowe zgadza się z wpisem z pliku .msm

Ewentualnie sprawdz czy masz dobrze dodane w PC ,pc2

Sprawdziłem i zgadza się, sprawdziłem również PC i pc2 również się zgadza...i tak mam praktycznie z każdą zbroją którą chce wgrać.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Skąd wszyscy maja wiedzieć jakie ty błędy popełniasz, zrób wszystko proszę według tego poradnika, lub ewentualnie sprawdź czy zrobiłeś wszystko tak jak powinno być na podstawie tego poradnika:

http://www.mpcforum....a-serwerclient/

Czyli, czy poprawnie dodałeś pliki, czy zrobiłeś poprawne wpisy MSM oraz czy zrobiłeś poprawne wpisy do klienta i serwera z value3, zrobisz poprawnie bezie działać poprawnie.

A co do tego co pisał glinka plik windows.dds jest w ETC (jak i reszta plików odpowiadających za wygląd).

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Skąd wszyscy maja wiedzieć jakie ty błędy popełniasz, zrób wszystko proszę według tego poradnika, lub ewentualnie sprawdź czy zrobiłeś wszystko tak jak powinno być na podstawie tego poradnika:

http://www.mpcforum....a-serwerclient/

Czyli, czy poprawnie dodałeś pliki, czy zrobiłeś poprawne wpisy MSM oraz czy zrobiłeś poprawne wpisy do klienta i serwera z value3, zrobisz poprawnie bezie działać poprawnie.

A co do tego co pisał glinka plik windows.dds jest w ETC (jak i reszta plików odpowiadających za wygląd).

Przeanalizowałem poradnik jeszcze raz, i jeszcze i jeszcze lecz problem nadal jest.Problem mam z tymi broniami:

http://www.mpcforum.pl/topic/727943-tutdlhot-nowe-zbroje/

Oczywiście PC i pc2 wgrałem,ikonki również wgrałem gdzie jeszcze jest błąd?..

problemjp_xrqhhrs.jpg

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Tu masz wpisy które muszą zadziałać, jeśli cała reszta jest dobra czyli pliki MSM.

PS już chyba widzę błąd, zmień końcówkę GR2 na gr2, w kliencie także spakuj pliki z małymi literami, czasami takie coś mi tez robiło, gdy w nazwie były duże litery.

Często jest każe tak, ze gdy masz w grafikach duże litery to ich nie ładuje, może to wina packera, ale zmieniając na małe rozwieszasz to.

Opublikowano

Tu masz wpisy które muszą zadziałać, jeśli cała reszta jest dobra czyli pliki MSM.

PS już chyba widzę błąd, zmień końcówkę GR2 na gr2, w kliencie także spakuj pliki z małymi literami, czasami takie coś mi tez robiło, gdy w nazwie były duże litery.

Często jest każe tak, ze gdy masz w grafikach duże litery to ich nie ładuje, może to wina packera, ale zmieniając na małe rozwieszasz to.

Zmieniłem nazwę z GR2 na gr2. Wypakowałem z ściągniętej paczuszki armor_azgard (wiadomo utworzyły mi się PC i pc2) , z clienta (z pack) również wziąłem pliki PC i p2, to se myślę "a wgram jeszcze raz" wgrałem i sprawdziłem czy faktycznie zapakował i tutaj pojawia się wielki problem (przez którego prawdopodobnie nie widzę zbrój na sobie) paker mi ich wgl. nie pakuje.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Dodałeś wpisy do packera do tych plików, ja zawsze wszystko po spakowaniu rozpakowuje w innym miejscu i synchronizuje katalogi porównawczo czy wszystkie pliki się spakowały i są takie same jak te które miał spakować. Polecam TCUP.

Opublikowano

Wpisz 0 na na pewno spakuje, ale będzie więcej zajmować, poszukaj na przyszłość programu do tworzenia wpisów.

Spróbuję teraz :) mam nadzieje że będzie działać :D.A z góry dziękuje ślicznie za pomoc :).

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...