Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hltv.org

Gość Owned!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie jeszcze myślicie, że LUq i reszta ekipy dalej grają w mYm i wymiatają. Pewnie nigdy nie oglądaliście żadnego meczu na żywo. Może czas zacząć? Zapoznam Was ze stroną hltv.org.

Jak być może wiecie mecze są najczęściej transmitowane przez HLTV. Co to jest, co to daje? Hltv to powiedzmy taki "bot". Możemy wejść na niego wpisując w konsoli jego ip i oglądać jakiś mecz. Tak jakbyśmy byli na serwerze z Tazem, Neo i innymi pro i siedzieli na spec. Więc do roboty :

Na początek polecam się zarejestrować. Nie zabiera to zbyt wiele czasu, a umożliwi nam dostęp do fajnych funkcji. A więc :

Wchodzimy na hltv.org i klikamy na register :

tut1h.png

Wypełniamy jak na ss :

tut2.png

Drugi etap nie jest wymagany; wpisujemy co nam się podoba. Po zarejestrowaniu jesteśmy pro o0. Dalej :

I. Oglądanie meczy live

Pewnie to was najbardziej ciekawi. Możemy oglądnąć mecz "prostych" ludzi, którzy zamówili hltv lub znanych teamów takich jak fnatic, SK gaming, Vitriolic itd.

Jeśli chcemy obejrzeć jakiś ciekawy mecz na poziomie na stronie głównej mamy do wyboru po prawej stronie :

tut3k.png

Ja zaplanowałem sobie dzisiaj obejrzeć Frag Executors i fnatic. Więc kliknąłem w prostokąt z nimi i zobaczyłem informacje o meczu :

tut4.png

Jeśli jest IP to skopiuj i wpisz w konsoli

connect <ip>

Poczekaj chwilkę i jesteś na serwerze. Czasem serwer może być pusty. Powinien po max 5 min ktoś na nim być. Jeśli wbiłeś i wszyscy są na spec to poczekaj do następnej rundy, wszystko będzie ok.

II. Dema

Jak się pewnie domyślacie dema to są nagrania z meczów. Nie różnią się prawie niczym od zwykłych demek, ale...możemy dowolnie ustawiać kamerę, patrzeć na kogo chcemy. Jeśli przegapiliśmy jakąś akcję możemy przewinąć do tyłu, ustawić jakoś widok i oglądnąć ją ;)

Dema znajdują się niżej na stronie :

tut5.png

Wchodzimy w jakieś i patrzymy. Możemy pobrać klikając na Here przy download :

tut6.png

lub jeśli mecz nam nie pasuje przeszukujemy stronę by znaleźć coś innego :)

III. Oglądanie meczów live (nuuby ^^)

Mecze amatorów znajdziemy w HLTV > HLTV IPs :

tut7.png

Mamy tam różne turnieje i ligi. Po prawej stronie różne, kolorowe kropki. Jeśli chcesz wiedzieć co oznaczają przejdź do 4 screena. Klikamy na interesujący nas mecz i oglądamy.

IV. Zamawianie HLTV

To bardziej zaciekawi liderów klanów ^^. Ten serwis oferuje darmowe hltv dla wszystkich ! Możemy zamówić na każdą godzinę, na 1, 2, 4 godziny, wyłączyć kiedy chcemy oraz pobierać dema np. do frag movie. Bardzo szybko dochodzi. Jak ustawiłem to miałem nagrywanie już po 30 sekundach od zamówienia ;)

Wchodzimy w Booking po lewej stronie

tut8.png

Ustawiamy jak na ss :

tut9n.png

Informacje będą w HLTV :

tut10.png

All by me. Jeśli chcesz - kopiuj, ale przynajmniej napisz kto na prawdę ruszył tyłek żeby to zrobić. Są błędy? Pisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...