Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 12 - Jak strzelać rzuty wolne?

EvolutionXXVI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój poradnik dotyczy fify 12 na xboxie 360 ponieważ nie posiadam jeszcze fify 13

Pokażę wam jak dobrze strzelać rzuty wolne z odległości 25-35 m. , ponieważ nie każdy opanował tę sztukę

1. Mocne rzuty wolne

Przyciski [Lewy analog do przodu + (LB) + (

B) ]

Wciskasz B tak długo aż nie zapełni minimum 3 pasków siły ( w zależności z jakiej odległości ) mocne rzuty wolne zalecam stosować nie bliżej niż z odległości 35m, nie zalecam również podkręcać strzału bo to tylko spowolni naszą piłkę, spróbuj uderzyć bezpośrednio nad murem .

2. Podkręcane rzuty wolne

Przyciski [Lewy analog do przodu, wysunięty lekko w lewo lub prawo + (B) ]

Wciskasz B tak długo aż nie zapełni się max na 1.5 z 4 paska siły, rzuty wolne wykonuj nie dalej niż w odległości ok 25m. Jeżeli widzisz, że opponent przesunął mur na twoją niekorzyść, spróbuj go ominąć celując np. lekko w prawo ( na słupek, lub lekko po za ) zaś kierunek podkręcenia wybierz w stronę przeciwną.

3. Rzuty wolne z 30 m

Przyciski [Lewy analog do przodu + (B) ]

Przytrzymaj B tak długo aż pasek siły nie zapełni się na minimum połowę a maksymalnie na 3. Staraj się nie podkręcać bo to tylko spowolni lot piłki. Istnieją nikłe szanse, że z tej odległości większej niż 30m wpadnie bramka, ale zawsze warto spróbować , tym bardziej gdy ktoś jest tak doświadczonym graczem jak ja i nie satysfakcjonują go już marne bramki z bliska.

4. Rzut wolny po ziemii (Nie dalej niż 25 m ! )

Przyciski [ Lewy analog do przodu + (LB) + (

B) ]

Istnieje szansa, że przeciwnik będzie doświadczony i wie, że będziesz próbował uderzyć nad murem, bądź też inaczej. Warto wtedy spróbować go zaskoczyć i strzelić po ziemi. Tu jest trochę ciężej. Najlepiej wybrać zawodnika, który rozpędza się trochę dłużej np. Daniel Alves - wtedy przeciwnik dostaje więcej czasu na skupienie się i ustanowienie momentu kiedy ma podskoczyć swoim murem, oczywiście jeśli podskoczy. Dajemy lewy analog do przodu wciskamy LB i przytrzymujemy B tak by pasek siły zapełnił nam się na nie więcej niż 1.5 z 4 możliwych, następnie nie podkręcając piłki oddajemy strzał pod murem, jak najbliżej tego słupka na którym nie znajduje się bramkarz. Szanse na zdobycie gola z tego rzutu wolnego są nikłe lecz zawsze warto spróbować.

5. Zmyłka , Dwóch wykonawców

Wygląda to mniej więcej tak. przywołujemy drugiego zawodnika ( LT ), wybieramy kierunek lotu piłki dajemy lewy analog do przodu + B, i dalej w zależności od odległości wybieramy siłę strzału. Aby zawodnik przywołany oddał strzał przytrzymujemy LT

6. Zmyłka z przed pola karnego

Najlepiej stosować kiedy rzut wolny jest dosłownie na lini pola karnego bądź lekko przed nim. Przywołujemy zawodnika ( LT ) następnie przytrzymujemy LT i podajemy A. Piłka zostanie skierowana przez zawodnika przywołanego do środka boiska gdzie tam powinien znaleźć się trzeci zawodnik, przypadkowy ( z reguły bramkostrzelny), który bez problemu z takim fantastycznym wysunięciem może oddać strzał na bramkę.

Temat będzie aktualizowany w zależności od tego kiedy się czegoś nauczę :D

_________________________________________________________________________________________

Poza konkursem

Znalazłem kilka ciekawych Video TuT'ów

Dipping Free Kick

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aE6KwxNdZNE#!
To jest ukryta treść, proszę

A TU OBSZERNIEJSZY Video TuT który znalazłem

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XmYsEW7Ic-k#!

evolution_t%C5%82o.png?height=179&width=320

Lubisz lajki ? Daj mi jednego a na 100% się odwdzięczę tym samym :D

Opublikowano

@UP

LB masz przycisk na padzie popatrz masz podpisane , sterowanie nie zmienia się co do tricków , tak mi się przynajmniej wydaje

A lewy analog to ten którym się biega ;) lewa gałka

evolution_t%C5%82o.png?height=179&width=320

Lubisz lajki ? Daj mi jednego a na 100% się odwdzięczę tym samym :D

• 8 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik świetny dla "świeżaków" na xboxach, pozdrawiam leci + :)

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...