Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta]Design i formacja do walki 1 vs 1.

foxx1009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z formacji to brałbym kraba.

Z dizajnów, to chociaż najlepszy pewnie nie jest, to spectrum.

Opublikowano

1vs1 to Krab + sentinel ;d

Taaa a ten sentinel ci tak dupe uratuje, że ho ho -.-

Formacje: Ćma & Serce + Krab (niekoniecznie)

Designy: Spectrum, ew. Solace

userbarcopy.png

Opublikowano

Design - Spectrum

A co do formacji najlepiej wg. mnie używać Normalnej,Kraba i ćmy ( ćme się załącza w czasie walki gdy przeciwnik załączy powiedzmy kraba a ma kreskę HP i full osłony. )

Opublikowano

Tak, ale gdzie vega?

Świat nie kończy się na golcu(aegisach i cytadelach).

Vega + umiejętności.

Vega w starciu z golcem, aegisem czy cytadelą nie ma szans.

silvertcsax.gif

Opublikowano

DMG +40k = Spectrum

DMG - 40k = Sentinel

A tak ogółem to najlepsze:

Enforcer & Domyślna formacja bo brak minusów, ew. ćma do dobijania.

Opublikowano

DMG +40k = Spectrum

DMG - 40k = Sentinel

A tak ogółem to najlepsze:

Enforcer & Domyślna formacja bo brak minusów, ew. ćma do dobijania.

To zapytam się tak co jest lepiej mieć 5% więcej strzała czy 10 % więcej osłony? Osłony, bo załóżmy walisz po 40 koła normalnie to z dresem na 5% walisz 42k. A osłony masz np. 400 tyś to z dresem który daje 10% masz 440 tyś - te 40 tyś może ci dupe uratować - nie raz już tak miałem. Te 2 kilo dodatkowego hita to jest nic w porównaniu z 40 tys dodatkowej osłony.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Sabem więcej zbierasz SHD, w sumie nie liczyłem, ale wydaje mi się że osłonek wliczając strzelanie z SAB i tak będzie więcej niż z bastionem.

Lecisz konfe full dmg i zbieraj sabem tylko osłonki :) Może kiepska taktyka, ale na obecny stan przy takim DMG jaki da się zrobić, konfy osłonkowe na 1vs1 moim zdaniem nie mają sensu.

Opublikowano

Serce + Enforcer . Jak narazie najlepsze połączenie ( testowali chłopcy ze zhk'a)

Co wy z tym enforcerem? Lepiej chyba mieć np. Diminishera lub Venoma który tak jak Enforcer ma 5% i dodatkowo funkcje specjalną niż samo 5%.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Człowieku Porównaj Enforcera ile będziesz miał DMG a ile na Venomie czy innym statku .

zrozumiesz że twój post był niepotrzebny .

0fc5fb0fb2710.png

Opublikowano

Człowieku Porównaj Enforcera ile będziesz miał DMG a ile na Venomie czy innym statku .

zrozumiesz że twój post był niepotrzebny .

Enforcer

Enforcer Goliath wyrządza 5% więcej szkód, co czyni z niego kluczowego uczestnika każdej bitwy. Nie może go zabraknąć w żadnym klanie. Poprzez stosowanie bezwzględnej przemocy wprowadza on nowe reguły działań wojennych oraz wzbudza przerażenie w obcych i nieprzyjacielskich klanach.

Venom

Design, dzięki któremu Goliath Twój rozbłyśnie nowym blaskiem. Aktywuj go i korzystaj z umiejętności "niemoc", dzięki której będziesz wyrządzał swoim przeciwnikom przez pewien czas ogromne szkody. Design ten zwiększa wyrządzane szkody o 5%.

No i wytłumacz mi co ma takiego Enforcer że ma większy DMG od Venoma? Bo ja nie widzę różnicy. Latałem tym i tym i DMG był taki sam bo oba dodają po 5%. Więc nie gadaj farmazonów i to ty chyba zrozumiesz ze twój post był niepotrzebny.

silvertcsax.gif

Opublikowano

DMG jest identyczny, ale sam nie latam w designach prawie wcale, bo są brzydsze od nforcera :)

Kwestia gustu, jeśli chodzi o mojego posta to za enforcera podstaw sb venoma albo diminishera jak chcesz :D

@Down

Kwestia gustu dla mnie enforcer z full havoc wyglada zajebiście.

Zresztą to dobrze, bo wylatują za mną z portu przynajmniej :)

Opublikowano

DMG jest identyczny, ale sam nie latam w designach prawie wcale, bo są brzydsze od nforcera :)

Kwestia gustu, jeśli chodzi o mojego posta to za enforcera podstaw sb venoma albo diminishera jak chcesz :D

Mi po 4 latach grania wygląd tradycyjnego golca zbrzydł - dlatego wolę latać tymi nowymi designami, a poza tym podchodzę do tego trochę psychologicznie:D, koleś który widzi Venoma który wali ponad 40 koła nie będzie raczej podejmował ze mną walki:D. Zwykły golec kojarzy się właśnie ze słabszymi kontami. Pamiętaj ze większość ludzi to wzrokowcy.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Ja polecam venom'a i ćme. Na szybkiej konfie ćme a jak przeciwnik puści EMP'a to niemoc puszczamy i sie na kilka sekund wycofujemy.

Opublikowano

Ja polecam venom'a i ćme. Na szybkiej konfie ćme a jak przeciwnik puści EMP'a to niemoc puszczamy i sie na kilka sekund wycofujemy.

Venom trochę lipny do solówek. Bo za nim jego funkcja się rozpędzi na fula to musi minąć 30 sekund a to już może być po herbacie. Venom jest dobry na bicie botów albo na górne gale obcych firm.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Hmmm teoretycznie osłony mają sens itd. jednak jeśli mamy design na +5% bicia+ćme i walimy x4+rsb+pld na bosterach z dodatkowym wsparciem openstealth to zanim nas zaznaczy pada a jeśli mu się uda to Emp a jeśli to za mało to stabilna i po zabawie :) Jeszcze lepiej było z merkavą bo miesza dowolne rakiety z pld. A do uczciwej gry wolę aegisa na czołgu+ mieszanka serce(by szybko lecieć i zaznaczyć) +krab(jeśli bije ktoś do mnie) +ćma( by dobić gdy ma mało hp). NA dzień dzisiejszy bardziej liczy się ilość LF4 i kto pierwszy odda strzał

Opublikowano

Vega w starciu z golcem, aegisem czy cytadelą nie ma szans.

To nie widziałeś Bachorka z pl2 w akcji...

@Topic:

Golec: Spectrum + krab, ćma

Vega: Lihting + serce albo ćma

sygnaturaio.jpg

Opublikowano

To nie widziałeś Bachorka z pl2 w akcji...

@Topic:

Golec: Spectrum + krab, ćma

Vega: Lihting + serce albo ćma

No nie widziałem. Co ci da Lightning w walce z kolesiem? Chyba tylko to że mu zwiejesz żebyś nie padł. Vega ma tylko 180 tyś hp i 10 miejsc na generatory więc nie wiem jaki cudem ona miała by wygrać z golcem, aegisem czy cytadelę. Oczywiśćie mówimy tu o takim samym wyposażaniu. Bo jeżeli ty porówujesz vegę która ma full LF4 na 16 lvl i przeciętnego golca lub aegisa to oczywiśćie ze vega wygra.

silvertcsax.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...