Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z CS 1.6 ! OPENGL WAŻNE !

bartekq132

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam taki problem że gdy wchodze w cs'a mam grafike Software gdy zmieniam na OpenGL i klikam aply cs się wyłącza i wyskakuje takie okienko.

The specified video mode is not supported.

The game will now run in software mode.

! PROSZĘ O POMOC NIE WIEM O CO CHODZI ! .

Nie znam się na tym więc daje dane kompa mniej więcej:D

Procesor: Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz 1.86 GHz

Karta graficzna: Intel® G33/G31 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.0 )

Typ Systemu: 32-Bitowy system operacyjny , procesor x64.

Windows 8 Pro .

Dziękuje Nie znam się na tym wgl ! :) więc proszę powiedzcie mi dokładnie co mam zrobić by móc mieć grafike OpenGL ! :)

DAJE +++++++++++++++++++++++++++++++++++++ .

Dzięki:D

Opublikowano

1. Do parametrów startowych CS'a dopisz:

-gl -32bpp

Jak to zrobić?

Steam

Odpalamy Steam, wchodzimy w zakładkę "Moje Gry", wybieramy CS-a i następnie klikamy na "Ustaw opcje uruchamiania". Teraz w polu tekstowym, które się pojawiło, wpisujemy parametry. Potem klikamy OK i już powinno działać, kiedy uruchomimy grę.

Non-Steam

Klikamy prawym przyciskiem myszy na skrócie do Counter-Strike'a, który jest na pulpicie, po czym wybieramy "Właściwości". Teraz przechodzimy do okienka "Element Docelowy" i tam, po ścieżce do pliku "hl.exe" robimy spację, po czym wpisujemy te parametry. Klikamy OK i uruchamiamy grę tym skrótem.

2. Pobierz i zainstaluj najnowsze sterowniki dla OpenGL oraz karty graficznej. Musi pomóc ;)

Przypominam, że tak przebiega instalacja sterowników do karty graficznej: ściągnięcie najnowszych -> odinstalowanie obecnych -> zainstalowanie pobranych -> restart komputera :P

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

nie zadziałało ;x

i tak + a mam pytanie daj link do dobrych sterowników już wyżej napisałem info all byś mógł dać link do stero?:x i jak je zajnstalowac itd?

Opublikowano

To jest stara zintegrowana karta graficzna z nią możesz sobie internet przeglądać a nie grać. Ma prawo nie chodzić OpenGL. Kup nową grafikę a tą oddaj do muzeum xD

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Musisz zainstalować sterowniki do karty graficznej i będzie Ci działać grafika opengl.

Lecz masz windows 8, a nie ma sterowników pod tą wersję.

Ale spróbuj sterowników z win 7.

Lub wejdź w menadżer urządzeń i tam pobierz sterowniki.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam ten sam problem... po ponownym stawianiu systemu usunęły mi się wszystkie sterowniki itd.

Pobrałem sterowniki do mojej karty graficznej i wszystko poinstalowalem, karta graficzna ATI Radeon HD 5570

więc bezproblemowo poradzi sobie z OpenGL. Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? Nie za bardzo rozumiem problemu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...