Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Leveling.

Savicki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czytających, w tym artykule zawarte jest kilka przydatnych informacji jeśli chodzi o expienie postaci w Diablo 3. Jak pewnie wiecie Blizzard stara się jak najbardziej utrudnić graczom szybkie nabijanie lvlu jednak warto wiedzieć kilka rzeczy dzięki którym wbicie 60 lvla zajmie Wam o wiele mniej czasu.

• Zaopatrz się w zestaw Laur Caina, konkretnie 3 z 4 rzeczy z tego zestawu.
    To jest ukryta treść, proszę
    ,
    i
    (koniecznie z gniazdem). Nie bierzemy spodni ponieważ jest to najsłabsza rzecz z tego zestawu a wystarczą 3 żeby mieć bonus 30 % xp i w moim przypadku 21 % z klejnotu(nie jest drogi). Czyli razem mam 51 % dodatkowego XP oraz 1xx za zabicie potwora(to już na lvlu 20+). Sam zestaw jest od 22 lvla więc wtedy zaczyna nam poważnie przybywać doświadczenie.
  • Kupuj przedmioty szukając w kolejności GŁÓWNA STATYSTYKA(zręczność, inteligencja, siła)>Doświadczenie>Witalność. Nie wydawaj na dany przedmiot więcej niż 2-10 k bo się to po prostu nie opłaca. Można znaleźć naprawdę dobre przedmioty za taką cenę(nie mówię już o licytacjach gdzie można kupić cos od 100 sztuk złota)
  • Odwiedzaj AH średnio co 5 lvli. Dobre progi jeśli chodzi o skok DPS/statystyk w przedmiotach to poziomy 15,17,21,25,31,36,40,46,52,56,60.
  • Jeśli masz możliwość to omijaj akty. Za łatwa gra nawet z zestawem + do expa? Przejdź 3 akt normal i pójdź od razu na koszmar, więcej doświadczenia i przyjemniejsza gra.
  • Koszt zestawu caina + kryształ opiewa na 120-140 k złota. Nie jest to duża kwota a taki zestaw możesz stosować na każdej z postaci. Nie wiem jak ty preferujesz ale ja podczas expienia radzę zbierać wszystkie magiczne przedmioty żeby sprzedawać je u Vendora i zamiast tracić na nowe eq można mieć ten sam lub trochę lepszy poziom złota w skrzyni.
  • Wszelkie runy jak Zoltun Kull, czy Posterunek Kasima zostały znerfione więc nie warto kombinować tylko zaopatrzyć się w taki zestaw i szukać przedmiotów według wyżej wymienionej kolejności. Wbicie 54 lvl mojej pierwszej postaci zajęło mi 20 godzin. Teraz 14 godzin więc widzę progres smile.png
  • Screensho_xrqwpph.jpg

​ Mam nadzieję, że chociaż te kilka punkcików pomoże wam w szybszym rozwijaniu postaci i odkryjecie jakieś nowe wspaniałe sposoby.

JEŚLI CHCECIE PORADNIK JAK NABIĆ 100 Poziom mistrzowski pisać na gg: 350747

Konto zostało skradzione niestety nie pisać przykro mi :/

bez gif.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam preferuje 600+ expa z potworow + helm z gniazdem 19% expa i ja wbilem od 1-60 w 2h 30 min :D bylem w grupie z gosciem 60 lvl on bil moby ja za nim latalem i gites :D

Ale twoj sposob oczywiscie tez jest dobry.

tipsygnatura8.png

Z Serii Brzydkie,Niestarannie zrobione Sygnaturki

Daj +

Opublikowano

Imo to jest mocno overrated. Bez niczego wbiłem 60lvl długo przed końcem hella biegając głownie po drodze z wyjątkiem questów, w których z drogi trzeba zejść przy czym na hellu szukałem dungeonów nie dłużej niż minutę, a same itemy z tego setu zaczynają sie od 70-80k each, za 250k to imo już lepiej by było kupić broń (za taką cene to nawet i 3 pewnie), która podkręci dps o przynajmniej 6k i bić wszystko 5x szybciej.

Trolling is a art.

Opublikowano
Zaopatrz się w zestaw Laur Caina, konkretnie 3 z 4 rzeczy z tego zestawu.

Po 1 nie Laur Caina a Los Caina;

Po 2 Konkretnie 3 itemy. + 2 itemy z zestawu Opór Borna tez się przydadza

Z takim zestawem polecam poprosic kogoś (na forum albo dorwac na chacie ogólnym) żeby zrobił nam maly power lvling na MP 10 na maksymalnie dostepnym dla nas w danym momencie poziomie trudnosci (+200% exp – czyli w sumie jakieś 300-400% zaleznie od tego jaki kamien wepchniemy w czapke.)

W takim secie 60 lvl robilem az 18h... do 52 klepalem solo potem znajomy podexpil na mp10 8 lvli w 30 min :P

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...