Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"istnieje konflikt adresów ip z innym systemem w sieci"

Mizzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem jak w tytule. Otóż chcialem dzisiaj wejść na internet lecz wyskoczył mi dymek. "System Windows - błąd systemu" i na dole napisane to co w tytule. Mam internet rozgałęziony internet na 2 laptopy czsami tele i mój komp (mój poprzez kabel reszta wi fi). O co może chodzić? Na telefonie i na tych 2 lapkach net jest tylko u mnie nie ma. Jakieś rady?

p.s

na tym moim jest zainstalowane hamachi (jeżeli takie info coś da)

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

Router przydziela wewnętrzne adresy ip po kolei komputerom. Jeśli dałeś komputer w stan wstrzymania i w tym czasie np. wszedłeś na telefonie to router nadał telefonowi ten sam adres ip co komputerowi. poprostu uruchom ponownie komputer lub zresetuj router.

Opublikowano

nie ma czegoś takiego co piszesz i jest to niemożliwe zwłaszcza dla telefonu który posiada odrębny adres IP w sieci ( albo wcale go nie posiada ) nigdy nie używany normalnie do internetu zwłaszcza że telefon używa innych protokołów transmisji SIP i serwerów w sieci

domyślnie komputery pobierają adres z DHCP routera , po starcie usiłuje system ponownie zalogować się pod poprzedni adres , jeśli zajęty ( stąd komunikat ) zmienia go na kolejny wolny przydzielony z routera

nie ma żadnego problemu bo to normalne w małych sieciach, kolizje adresów IP . przejmować nie ma się czym bo problem dotyczy tylko i wyłącznie komputerów i urządzeń wpiętych do routera a nie sieci internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

przecież tak powiedziałem. Oczywiście zakładając że telefon łączy się przez wifi.

Napisałem to też według własnego doświadczenia.jak się zrobiło tak jak napisałem ( komputer do wstrzymania i łączymy się telefonem przez wifi) to wyskakiwał błąd adresów ip. Tylko że u mnie ona urządzenia łączą się przez wifi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...