Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mapa] Survival/adventure DEATH CITY - umarłe miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Dziś chciałbym wam zaprezentować moją 2,rozbudowaną mapę survival o nazwie

DEATH CITY!

FABUŁA:

Była wersja 2.5.2, słoneczny dzień. Pewnego dnia Steve, chodząc po lesie, spotkał dziewczynę- Stevię.

"Pobrali się" samotnie i zakochali w sobie, a potem cóż- mieli dzieci :)

Te dzieci niestety również miały dzieci, a ludzie w Minecrafcie nie giną- więc rozmnożyło ich się tyle, że musieli założyć mega-metropolię przepełnioną kopalniami i wieżowcami.

Wydawałoby się, że wszystko jest ok, ale wcale tak nie było. NPC bowiem od zawsze mieli reputację głupich, nędznych "wiocherów" i "wieśniaków", których WielkiNotch nie obdarzył inteligencją- a od wersji 2.1.8 już byli mądrzy. Byli niestety; pomiatani, wykorzystywani- więc zorganizowali zamach zbrojny na miasto. Całe zapadło się do lawy, lecz ostała się malutka latająca wysepka, z ocalałym skrawkiem centrum.

TY- siedziałeś zapracowany w swej kancelarii prawniczej i jedyne co usłyszałeś to WIELKI HUK.

Wyszedłeś na zewnątrz i zobaczyłeś ze jesteś na owej wyspie.... sam.....

OPIS:

Mapa była przeze mnie b. długo budowana, od wersji 1.2.5 (z przerwami) skończona na 1.5 bodajże. Jest przeze mnie dokładnie dopieszczona- znajdziesz tam sieć metra, zajezdnię połączoną z metrem, zniszczony przez wybuch centrum handlowe w budowie (w skrzyni jest nawet dziennik budowy). Jeśli widzisz kibel lub fontannę- na pewno po wejściu do niego znajdziesz się w kanałach połączonych z metrem... ojojoj dużo tego! Mam nadzieję że docenicie moją pracę!

CO ZNAJDZIECIE NA MAPCE?!

>Metro

>Kanały

>Centrum handlowe w budowie

>Klub przecięty na wylot kulą z netherracka

>Kawałek starego miasta

>Park

A od wersji v.2...

Głęboko pod ziemią ostało się otoczone bedrockiem, najdroższym materiałem świata supercentrum oczyszczania... ścieków. Zostało zamknięte jeszcze przed wybuchem i zataśmowane przez samego prezydenta kraju, Steve Diaxa. O co chodzi? Dlaczego zamknięto supercentrum i puszczono wszystkie ścieki z niego głęboko pod ziemię? Czemu tam działa jeszcze zasilanie awaryjne, po tylu latach?! Po co im w środku zona nuklearna do oczyszczania? Czemu została zamknięta podwójnie przez sam rząd?!

Wybierz się w podróż do spływu 121... włącz zasilanie... i odkryj tajemnicę ścieków... bo jest co odkrywać....

i wiele więcej!

ZMIANY W WERSJI V.2

>Zmieniono kilka paskudnych estetycznie rzeczy

>Rozbudowano sieć ścieków, więcej eksploracji

>Dodano supertajne, podziemne, opuszczone centrum oczyszczania ścieków zbudowane z bedrocka, które skrywa pewną tajemnicę i da się tam dotrzeć tylko jednym spływem 121...

>Usunięto kodeks prawny... przypadkiem wywaliłem go do lawy z ekwipunku :(

ZASADY!

Znajdują się one również w książce na save!

>Easy to minimalny poziom trudności

>Graj nie na większej odległości niż "normal" (far psuje cały efekt)

>Nie rób mostów do obrzeży i nie opuszczaj wyspy

>Jeśli posiadasz optifine, radzę wyłączyć animację lawy gdyż na słabych kompach to jezioro naprawdę potrafi nieźle zlagować mapę

I tyle!

DOWNLOAD V.2!

https://www.mediafire.com/?m7ajfhgac0w3xh4

DOWNLOAD v.1:

http://www.mediafire.com/?5tkya92i5at595v

TEXTURE  reSOURCE PACK! (by me)

https://www.mediafire.com/?h5gi5p28zlvv7hi

SKAN v.1:

To jest ukryta treść, proszę

SKAN V.2

LET`S PLAYE MILE WIDZIANE :)

Dołącz tylko link do tematu! :)

SCREENY:

508151405932920680990.png

534161405932921680990.png

2uzqntj.png

A tu bardziej brutalna rzeczywistość bez shaderów (screeny wersji v.1)

227151405691733680990.png

513421405691738680990.png

Zajezdnia metra:

405851405691740680990.png

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobrze, że dużo fajnych pomysłów, ale mało spektakularne wyglądy :) Jak dla mnie 4/5

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

refresh+ parę nowych screenów, poprawki z wielkością tekstu i więcej informacji :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Czemu zawsze na tematy z mapami tak mało osób odpowiada? -.-

REFRESH!

Opublikowano

refresz. i piszcie cos wiecej niż tylko "fajna mapa" ;)

Opublikowano

Swietna fabula !

Mapka tez fajna widac, ze sie napracowales, ale troche za mala i jak wszystko zdobedziesz i zwiedzisz strasznie sie nudzi.

Np.: Oto moje eq po 10min grania na niej :

Wiec jesli to ma byc prawdziwy survival to radze zmniejsz ilosc itemkow glownie jedzenia.

Opublikowano

Dzieki! ;) po twym eq (grzybki) widze ze odkryles nawet zabunkrowana w kanalach kryjowke menela :)

Faktycznie troche przegialem. Za niedlugo wrzuce update mapki.

Tak wgl. refresh.

Opublikowano

@up tak? Na początku mapa nazywała się właśnie Dead City (i stąd taka nazwa folderu z save), w połowie budowania zmieniłem bo myślałem że ta forma jest niepoprawna :P

Opublikowano

Refresh, ech nikt nie napisze nic.. :\

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio duzo osob interesuje sie save'ami wiec refresh

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

EPIC REFRESH!!!

Mapa jest taka sama, przypomniałem sobie o niej i uznałem że warto to odkopać :)

Opublikowano

Dzieki! Bardziej niz zdobywanie surowcow, ktore jest latwe (centrun handloewe zrobione z blokow zelaza) ta mapa stawia na rozrywke. Male schronienie urzadzone biurach wiezowca, z ktorego widac nocna panorame na plonace w oddali budynki- bezcenne :D metro nie jest zbytnio rozbudowanez ale mysle ze polaczenie go z kanalami i zajezdnia daje sporo zabawy przy okdrywaniu kolejnych zakamarow :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...