Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyciąganie maksymalnej ilości FPS w Minecraft

Bum662

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam cie użytkowniku!

Gra nie chodzi ci płynnie?

Chciałbyś wyciągnąć większą ilość FPS?

To jest poradnik dla ciebie! Więc zaczynamy!

1. System

1. Zdefragmentuj dyski, usuń zbędne programy oraz gry które już skończyłeś. Oczyść rejestr i kompa najlepiej za pomocą programu

To jest ukryta treść, proszę
znaczenie przyśpieszy ci kompa jak i gry, zwiększy fps;)

2. Nie miej syfu na pulpicie i w dyskach, posegreguj wszystko ładnie a następnie zastosuj się do pkt. 1

3. Przeskanuj system programem antywirusowym.

2. Mody

1. Ściągnij

To jest ukryta treść, proszę

i wgraj do minecrafta.

Konfiguracja Max FPS Minecraft oraz OptiFine:

Wejdź w menu główne>Options> Video settings.

Po prawej stronie widzimy suwak w którym domyślnie wartość to "Performance : 120 FPS", przesuwamy go na maxa w prawo aby ukazał się napis "Max FPS".

Przejdźmy do wyłączania animacji:

Wejdź w menu główne>Options>Video Settings a na dole widnieje przycisk "All OFF" - Kliknij go.(Wyłącza to wszystkie animacje w grze takie jak lawa, ogień itd.)

Włącz odległość renderowania bliską, jakość grafiki szybką oraz cząstki minimalne. Wyłącz również Synchronizacje pionową w grze jak i Animacje chodzenia.

2. Usuń zbędne modyfikacje gry.

3. Włączanie Minecrafta

1.Dodanie pamięci ram do gry:

Uruchom notatnik, wpisz w nim następujące polecenie, co doda ram do twojego Minecrafta. :

javaw -Xmx1024m -Xms1024m -jar "c:\users\xxx\..."

. W miejscu Xmx1024m wpisz połowę(lub więcej, jak wolisz, ale musisz mieć tyle wolnego) swojej pamięci RAM, tak samo jak w Xms1024m (Wpisz tą samą wartość co w Xmx) a w miejscu "c:\users\xxx\..." wpisz w cudzysłowiu ścieżke dostępu launchera minecrafta <exe> .Następnie polecenie Zapisz jako np. "start" z rozszerzeniem "bat" czyli "start.bat"

2.Wyłącz zbędne programy

Wyłącz zbędne programy takie jak GG, Mozilla, skype, hamachi, foldery itd. Pozostaw tylko minecrafta, nie skanuj podczas gry systemu.

Mam nadzieję że poradnik się przyda! Jeśli pomogłem, daj LIKE!

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Thx;>

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

tu!

Opublikowano

@UP

Zależy co chcesz robić , gdy chcesz np. nagrać film i aby ci się gra nie wieszała polecam to zrobić , większość znanych youtuberów tak robi.

Ja bez tego mam 500 fps , tylko część z tego zastosowałem gdyż filmów nie kręce , bez optifine ja wszystkim innym co tu pokazałem wyciągnełem 930 fps.

Zależy od tego co chcesz robić.

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@ref

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@UP

Ciesze sie ze wam to pomoga;D

@REF

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@UP

Zapisz jako> start.bat

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@up

Ja 900 na:

2 gb ram

Nvidia 9500 gt

amd phenom 9650 4x 2,3

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@ref

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@UP

Właśnie na odwrót;D

Niektórzy nie wiedzą jak zrobić plik bat jak tam któryś UP ;P

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@ref

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

1.Defragmentacja dysku pomoże, ale kasowanie gier tylko zwolni nam trochę miejsca ale w żaden sposób wydajności nie zwiększy. Program który sugerujesz jest płatny, miałem go i stwierdzam że instaluje więcej syfu niż kasuje.

2.Optifine sam dobiera konfigurację do komputera tak by był jak największy współczynnik jakość/wydajność , zmiana ustawień oczywiście zwiększy fps ale nie wpłynie nam to na komfort rozgrywki a jedynie pogorszy grafikę.

3.Ostatnich punktów albo nie opisałeś albo było to przerabiane miliony razy. Chyba każdy normalny człowiek jeśli widzi że laguje to wyłącz niepotrzebne mu teraz programy ? Hello !

Reasumując: Nie postarałeś się. Widziałem lepsze poradniki (nie chwaląc się np. mój). LIPTON !

Opublikowano

@UP

co do tuneup nie masz racji.

masz wiekszy poradnik, ale tu jest tylko kilka funkcji

optifine nie ustawia do konca max fps

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@ref

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

@ref

Moje tutki:

tu!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moj komp z Optifine i z texturką wyciąga (Max) 50 fps :D // Ile wyciągne nowy z 8 gb RAM , Intel core i5 ? :D

Pozdro Pucza

Powinien jak dodasz ram z 1000 (zalezy od konfiguracji czystosci kompa etc.)

Moje tutki:

tu!

Opublikowano

ref

Moje tutki:

tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...