Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margatron - pierwszy polski silnik Margonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś moze coś z tym zrobie ;D jak mi sie uda postawić , chce ktoś pograć ? Zgłaszać się ;d , link do storny na PW bede podawał,

WojakPL - Banned

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

DiExNoW chetnie zagram

A co do tego hasła, czytajcie ze zrozumieniem ja to przeczytalem i tam nie pisze aby podac passy z margonem tylko to

ze profesje są takie sam! Czyli normalnie jak w margo.

Będziesz to aktualizowal ?

Opublikowano

Gry na tym na pewno nie postawicie... chyba że znacie PHP, bo... to jest na prawdę okropne, spojrzałem w kod i myślałem że jak już coś robią to porządnie, dają komentarze żeby cię połapać jak zrobić rejestrację dobrze itp. a tu nic. Grą, a nawet silnikiem gry bym tego nie nazwał, włączyłem, jedyne co zauważyłem to masa błędów na stronie, hasła nie kodowane, więcej nie będę wymieniał.

Nie polecam takich "silników", nawet nie da się normalnie po mapie chodzić.

No, nie postarali się, szkoda ;(

Opublikowano

Powiem tak już od dawna się zastanawiałem jak ten cały admin margonem napisał silnik na prace dyplomową :):D

Wbijam w pliki patrze, a tam wszystko praktycznie w php, ajaxem pobiera tylko podstrony i ładuje, jak mu ten silnik mniał działać w php/js/ajax/mysql, biorąc pod uwagę to, że można było np pobierać tylko dane z bazy danych np wiadomości chatu, a nie przetwarzać wszystko w php :D dosłownie porażka.

Teraz z tego co wiem silnik jest w części napisany w c++ :) to przesada, gdyby to przerobił to by śmigało :D

Pozdro :P

ps sam uczę się w zawodówce, a potrafię lepiej :D

Opublikowano

@UP

Proste - zrób sobie sam silnik, bo na tym silniku to nic nie zrobisz.

Opublikowano

zrob na silniku np endless,ja robie na podobnym i mam doslownie kopie margonem ;D

Tylko mam autorskie grafike,moby,budynki,npc

MysticWorld pomału,pomału....

Opublikowano

SIlnik... jest naprawdę nie dopracowany. Brak zadań, nie ma możliwośći chodzenia i wiele innych błędów które naprawdę są rażące.

Mam nadzieje że Autor silnika pracuje nad nim.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Silnik jest dobry i nie wyłudza passów. :P Pisze tylko w instrukcji żeby podać hasło i login jak w margonem,ale nie trzeba, można samemu zrobić. (może autor silnika łudził się że jakiś noobek pomysli, że w tym silniku będzie miał swoją postać z margonem.pl) ale silnik jest ok poza tym są filmiki na YouTube z tego silnika i widać że to nie margonem.pl

I mam pytanie ważne: Jak pododawać można potem questy? Jest jakiś sposób na import questów z margonem.pl? Bo ręczie to h**** się dodawałoby się. xD:DD

Opublikowano

kolego ogarnij ten post wyżej wo mnie ch*j trafia jak coś takiego widzę ...

a powiedz mi jak ty sobie wyobrażasz inport questów z margonem.pl ? inny silnik .. inna gra ? o.O ? no chyba że masz ten silnik margonem.pl to se możesz wgrać z niego :P

Opublikowano

Lool. Ty się ogarnij. Wyobrażam to sobie tak - skoro to jest silnik gry Margonem, to można odwzorować tą grę w tym silniku, poza tym twórca tego silnik juz to robi, mapy i itemki są takie same jak w margonem.pl, więc questy też powinny, a questy mają być dodane w aktualizacji. Więc sam się ogarnij.

Questy można dodawać ręcznie albo z pomocą autorskich wspomagaczy, margonem jest via ww questy można łatwo pobrać, poza tym są wszystkie opisane na forum.

Opublikowano

yhym jak już to zrobisz to daj znać tylko wiesz nie chce mi się czekać do świąt.

P.s

Ja mam się ogarnąć .. o.O ? widzę że czytanie ze zrozumieniem się kłania.. przeczytaj mój poprzedni post jeb*ij się pięć razy w banie i pomyśl.. ;)

Opublikowano

Dobra nie off topójcie, bo płakać mi sie chce.

@TOP

Silnik dla mnie do usunięcia. :x Błąd na błędzie.

Kontakt :

Steam : mrmateuuuszek
GG : 20079237
Prywatna Wiadomość na Forum...

Opublikowano

Ale działa i mozna zrobić prowizoryczne margonem na nim.

LoneyPL:

Nie wierzysz że nie da się zaimportować questów z bazy danych przy dzisiejszej technologii? Jeśli tak to jesteś w błędzie. I powtarzam jeszcze raz: ogarnij się. :) Ty już wiesz jak.

Opublikowano

Witam oto link do tej gry można zobaczyć pograć :-)

Link do Gry :

To jest ukryta treść, proszę

Hasło na każdą postać to :

To jest ukryta treść, proszę

cooltext9_xqhewpn.png

Moje Toole -> QuestTool Ep2 Ep3 100% CopyCharacter Tool Ep2 100% InventoryEditor Ep2 100% CharacterEditor 100%

Opublikowano

Porobie parę innych kont Pozmieniam może znajdą się chętni do Pomocy Ja Oferuje Server do postawienia :-)

cooltext9_xqhewpn.png

Moje Toole -> QuestTool Ep2 Ep3 100% CopyCharacter Tool Ep2 100% InventoryEditor Ep2 100% CharacterEditor 100%

Opublikowano

Ja mogę być chętnym. Od dawna o takim czymś marzyłem. Poza tym w Margonem gram od początku 2009 roku, i mam naprawdę rozbudowane konto, także wiem co i jak. Na ostrzeżenia nie patrz, bo kiedyś się nieźle wkurzłem i parę postów mi poleciało pod rząd. Może otworzmy temat na MPC Forum?

Tak z innej beczki:

Czy byłaby możliwość zrobienia takiego Margonem na nowym silniku? Nie mówię że mamy na nim robić, tylko z ciekawości. :D

PS

Stipowały się polskie znaki, jak w każdej grze. ;/ Czyli zamiast ł będą inne dziwaczne znaczki. :D

Opublikowano

Szczerze teraz robie rejestracje i Przypisywanie kont do Danego gracza :-) będzie można zrobić sobie swoje własne konto :-)

cooltext9_xqhewpn.png

Opublikowano

Dam jeszcze 1 szansę temu silnikowi, jestem w trakcie pisania gry od tzw. : zera. Ale pobawie się i dam edita.! ;D

Kontakt :

Steam : mrmateuuuszek
GG : 20079237
Prywatna Wiadomość na Forum...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...