Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się Was zapytać, co byście powiedzieli na nową grę, fabułą podobną do DO lecz posiadającą większy wybór przedmiotów, przez co ich większe zróżnicowanie, nie byłaby na przeglądarkę tylko do ściągnięcia, a co najważniejsze - bez płatności (źródłem utrzymania serwera byłyby 2 reklamy z lewej i z prawej strony). Gralibyście w taką grę? Pozdrawiam :).

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napewno bym zagrał, lecz gra bez płatności długo by nie pociągła ; )...

A ktoś napewno dobrowolnie nie wykładałby funduszu na utrzymanie takowej gry

Opublikowano

Witam. Chciałem się Was zapytać, co byście powiedzieli na nową grę, fabułą podobną do DO lecz posiadającą większy wybór przedmiotów, przez co ich większe zróżnicowanie, nie byłaby na przeglądarkę tylko do ściągnięcia, a co najważniejsze - bez płatności (źródłem utrzymania serwera byłyby 2 reklamy z lewej i z prawej strony). Gralibyście w taką grę? Pozdrawiam :).

o jakich przedmiotach mówimy ? A co do pytania to nwm bo zaraz by padło tak jak uw przez te jebane boty .

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Opublikowano

o jakich przedmiotach mówimy ? A co do pytania to nwm bo zaraz by padło tak jak uw przez te jebane boty .

Jeszcze niewiadomo jak będzie wyglądała taka gra.. i czy wogóle będzie.. A Ty już o przedmiotach ciśniesz..

A jak będzie bardzo podobne, to bp wlepi rozprawe o prawa autorskie ; )

Opublikowano

@Up Jeśli już to byłby trochę inny, nie chcę mieć sprawy w sądzie ;)

Mam zamiar takową grę napisać ( :P, na razie sam silnik, po kilka itemów każdego typu dla testów). Chcę od niej jak najbardziej odbiec, lecz nie za bardzo. Konkretnie to chciałem całkowicie zmienić tryb aukcji, aktualna cena byłaby widoczna, a przy przebiciu przez innego gracza kwota zostałaby zwracana (jednak to zwracanie kwoty to chyba będzie za duże ułatwienie :)). Na razie pracuję nad samym serwerem, napisać klienta to już chyba nie będzie aż taki problem (głównie z grafiką). Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :).

Jeśli chodzi o przedmioty - standardowo lasery (bo jak bez nich tak w kosmosie), myślałem nad działem plazmowym (a także nad innymi itemami, z różnych kategorii), a także nad specjalnym eventem: jakaś grupa "złych" pilotów z innego universum chce pozbyć się wszystkich korporacji i na głównej mapie na samym środku zostawia bombę z antymaterii, która powoduje zakłócenia wrót, które w związku z tym otwierałyby strumień i przesyłałyby niszczycielską energię na inne mapy. Można wtedy wysadzić wrota, albo wyłączyć miernik czasu w bombie. Jak się nie uda, to buum i po bazach :).

Ogólnie to mam dużo pomysłów, nie wiem czy wprowadzę wszystkie (jeśli w ogóle projekt wypali). Na razie uwziąłem się nad systemem aukcji :)

Opublikowano

czyli jak wybuchnie to koniec gry ? xD A i w jakim stopniu prace są ukończone powiedz dokładnie co już zrobiłeś a co planujesz i kogo chcesz zatrudnić .

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Opublikowano

@Up Jeśli już to byłby trochę inny, nie chcę mieć sprawy w sądzie ;)

Mam zamiar takową grę napisać ( :P, na razie sam silnik, po kilka itemów każdego typu dla testów). Chcę od niej jak najbardziej odbiec, lecz nie za bardzo. Konkretnie to chciałem całkowicie zmienić tryb aukcji, aktualna cena byłaby widoczna, a przy przebiciu przez innego gracza kwota zostałaby zwracana (jednak to zwracanie kwoty to chyba będzie za duże ułatwienie :)). Na razie pracuję nad samym serwerem, napisać klienta to już chyba nie będzie aż taki problem (głównie z grafiką). Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :).

Jeśli chodzi o przedmioty - standardowo lasery (bo jak bez nich tak w kosmosie), myślałem nad działem plazmowym (a także nad innymi itemami, z różnych kategorii), a także nad specjalnym eventem: jakaś grupa "złych" pilotów z innego universum chce pozbyć się wszystkich korporacji i na głównej mapie na samym środku zostawia bombę z antymaterii, która powoduje zakłócenia wrót, które w związku z tym otwierałyby strumień i przesyłałyby niszczycielską energię na inne mapy. Można wtedy wysadzić wrota, albo wyłączyć miernik czasu w bombie. Jak się nie uda, to buum i po bazach :).

Ogólnie to mam dużo pomysłów, nie wiem czy wprowadzę wszystkie (jeśli w ogóle projekt wypali). Na razie uwziąłem się nad systemem aukcji :)

jak zrobisz napisz chętnie zagram i masz + za chęci ;P

Opublikowano

czyli jak wybuchnie to koniec gry ? xD A i w jakim stopniu prace są ukończone powiedz dokładnie co już zrobiłeś a co planujesz i kogo chcesz zatrudnić .

Jak wybuchnie to chyba wtedy zrobię tak, że nie będzie widać z której jesteś korporacji (czy czegoś), i gracze będą musieli wspólnymi siłami budować nową bazę i wrota do map, ale możliwe, że będzie to inaczej przebiegać ;). Prace są w sumie dopiero co zaczęte, chcę wprowadzić szyfrowanie połączenia oraz bazy SQL, jak już wcześniej wspomniałem pracuję nad systemem aukcji :). Jeszcze się nie zastanawiałem nad zatrudnianiem osób :).

jak zrobisz napisz chętnie zagram i masz + za chęci ;P

A dzięki :).

Zadam podstawowe pytanie. W czym to zamierzasz napisać ?

Sam klient gry będzie opierał się na XNA Game Studio (to samo środowisko co Terraria), język C# ze względu na to, że mam w nim spore doświadczenie i umiem się w nim "poruszać", serwer także w tym języku.

Opublikowano

ale masz marzenie nie masz szans.

ale powodzenia

ZAGRAŁBYM

No w sumie to jest marzenie, a marzenia się spełniają :). Jak trochę ludzi będzie na to czekało, to raczej się nie wycofam ;).

Opublikowano

Grałbym chętnie, ale darkorbit nie ma fabuły ;p jeśli ma być do ściągania to potrzebujesz jakiegoś dużego serwera

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Grałbym chętnie, ale darkorbit nie ma fabuły ;p jeśli ma być do ściągania to potrzebujesz jakiegoś dużego serwera

po co mu serwer :D można wrzucać na Rghost :D

:D a co do tematu może bym zagrał

ale takie coś raczej nie powstanie

Opublikowano

zagram na 10000% nawet do beta testerów mnie możesz wybrać testowałem już sporo gier miedzy innymi betę c&c tiberium aliances (czy jakoś tak się pisze)

ale szkoda że nie stary client a jak nie masz pomysłów co do eq czy coś wal do mnie ja ci wszystko wymyśle nawet całą grę :D

0572.jpg

Opublikowano

Fajnie, że są tu osoby, które by grały w taką grę :). Postaram się informować Was o postępach w projekcie, ewentualnie jeśli chcecie założę tymczasowe forum albo odrębny temat do tego :). Pozdrawiam.

PS: Gdy o to samo pytałem się na forum DO, niewiele było chętnych osób ;).

Opublikowano

Ty nie obijaj się na forum tylko pisz, żeby jak najszybciej grę zrobić xD

Oczywiście, że bym grał:)

A mam inne pytanie:

Jeśli będzie ta gra to zorganizujesz(przy 100+ userach) jakąś rekrutację na adminów? Jeśli tak to jakie będą kryteria itd...?:D

Pozdro:P

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Coś takiego na pewno się zorganizuję, nie dam rady sam pisać gry, moderować jej (w tym czat) plus dodatkowo mieć czas na to, żeby grać :). Na razie nad kryteriami się zastanawiać nie będę, dopiero jak już "wypuszczę" ją na świat :P.

Opublikowano

Z chęcią bym zagrał mogę podrzucić kilka pomysłów (na pw). Jak i pomóc przy testach i moderacji czatu ;] Zakładam także, że administracja wiek +18, jak tak będzie to nawet mnie to pocieszy, że tak zwanym "cm", bym nie był. Wolę mieć administrację bardziej starszą niż tą młodszą, aby zapobiec ich humorom ;] Tak samo z forum mógłbym się pobawić. Gorzej tylko, że moja wiedza kończy się na dobrym html i podstawowym php, no ale skoro to ma być tylko forum to moderowanie to nic trudnego. Już ma się w tym doświadczenie na forach na silnikach: php by przemo, mybb jak i vbulletin i ip.board.

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Nie no, ja chetnie tez dojde do beta testerow i jak cos jakos moge pomoc z pomyslami ktore przyniosa grywalnosc sporo ale niestety nie umiem programowac...

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...